Læs Medicin på studieophold (udveksling) i udlandet

Det er desværre rigtigt svært at hjælpe medicinstuderende til udlandet. Studieordningerne er typisk ikke særligt fleksible, da uddannelsen kræver en autorisation af Sundhedsstyrelsen, inden man kan arbejde som læge i Danmark. Uddannelsen skal derfor leve op til meget specifikke krav, og det kan være svært at gøre den så smidig, at der er plads til et udlandsophold.

Det er dog lykkedes for os at sende medicinstuderende ud på ophold, hvor de har fulgt kurser, men det har ofte krævet en del benarbejde at få disse godkendt af studienævnet.

Hvor kan EDU-studerende læse Medicin-relaterede fag

Vi kan desværre ikke hjælpe dig, hvis du udelukkende søger klinikophold, men hvis du vil tage kurser og har mod på at tage udfordringen op, så er du meget velkommen til at kontakte os på vejledning@edu-danmark.dk. Så vil vi gøre vores bedste for at hjælpe dig af sted. Vi kan også sætte dig i kontakt med studerende, der har været af sted gennem EDU, så du kan få gavn af deres erfaringer.    

Nedenfor ses en liste over de universiteter, som kunne være relevante for dig som medicinstuderende. Du kan bruge listen som inspiration til, hvor du kan studere. Der kan dog sagtens være andre muligheder, som blot ikke er afprøvet endnu, blandt andet fordi vi hvert år får flere nye partneruniversiteter. Du kan eventuelt også søge i Studiedatabasen, hvor du kan se hvilke af vores partneruniversiteter, der udbyder dit fagområde. Vær dog opmærksom på, at du nok skal søge bredt, da de kurser studerende har fået godkendt ofte er udbudt af andre fakulteter end det medicinske. Det kan fx være inden for områderne: Biomedicine, Pharmacology, Health science, Nutrition og Public Health.

Hvis du overvejer et Study Abroad-ophold (1-2 semestre), som skal indgå som en del af din danske uddannelse, er det en god idé at søge om forhåndsgodkendelse fra dit studienævn tidligt i processen. Det er altid dit studienævn, der har det sidste ord med hensyn til, hvor og hvad du kan læse. En forhåndsgodkendelse hos dit studienævn er afgørende for at få tildelt udlandsstipendium. 

Der kan være særlige forhold gældende på nogle danske uddannelsesinstitutioner i forhold til et Study Abroad-ophold. De forhold, som EDU er bekendt med, kan du læse mere om her.

Medicinstudier i udlandet som Study Abroad-studerende

Mange af vores partneruniversiteter har intet medicinstudie og udbyder dermed ikke fag inden for området og på de af vores partneruniversiteter, som har medicin som fagområde, er der ofte begrænset eller ingen adgang for Study Abroad-studerende. Derfor kan det altså være noget af en udfordring af finde et universitet, hvor fagmuligheder og fagønsker kan forenes.

Herunder får du nogle tips til, hvor det muligvis kan betale sig for medicinstuderende at lede efter fag fordelt på land:

Medicinstudier i Australien

  • Griffith University, Brisbane & Gold Coast 
    På Griffith University er fag på ”School of Medicine” ikke åbne for study abroad-studerende, men hvis du kan få forhåndsgodkendt fag inden for eksempelvis fagområderne ”Biomedical Science” eller ”Public Health”, så kan du godt søge ind her. Det vil f.eks. omfatte fagområder som "pharmacology", "immunology" og "microbiology".
  • RMIT University, Melbourne
    På RMIT University er der intet medicinstudie, men du kan læse fag inden for farmakologi på bachelorniveau.
  • University of New South Wales, Sydney
    På University of New South Wales er medicin ikke en mulighed, hvis der er tale om klinikophold, men det er muligt at tage fag på ”School of Medical Science” (ikke ”Faculty of Medicine”).
  • University of Queensland, Brisbane
    På University of Queensland er medicinfag ikke åbne for study abroad-studerende. Men der er andre fag, som er åbne for study abroad-studerende, der kan være relevante for medicinstuderende at følge. Klinikophold er ikke en mulighed.
  • University of Technology Sydney, Sydney
    På University of Technology Sydney har de blandt andet en "Bachelor in Medical Science" ('pre-medicine'), hvor der kan være relevante fag og disse er åbne for study abroad. Der kan også være relevante fag på f.eks. "Bachelor of Biomedical Science". På de to studieretninger er der begrænset adgang til fagene da de hurtigt bliver fyldt op. Faculty of Health kan også have interesse, hvor der bl.a. er fag om anatomi.

Medicinstudier i Canada

  • Kwantlen Polytechnic University, Vancouver
    På Kwantlen Polytechnic University kan du eventuelt finde relevante fag på deres Faculty of Science & Horticulture. Kig under "Health Science" hvor du kan finde fag inden for health, pharmacology og nutrition.

Medicinstudier i Europa

  • Vrije Universiteit, Amsterdam
    På Vrije Universiteit i Holland kan du muligvis finde relevante fag på deres Faculty of Science. Kig under "Earth and Life Sciences" hvor du bl.a. kan finde fag inden for health, immunology og pharmacology.

Medicinstudier i New Zealand 

  • University of Auckland, Auckland
    På University of Auckland er fag på "Medicine, Surgery, Optometry og Pharmacy" ikke åbne for study abroad-studerende. Men der er andre fag, som er åbne for study abroad-studerende, der kan være relevante for medicinstuderende at følge. Klinikophold er ikke en mulighed.
  • University of Otago, Dunedin
    På University of Otago er fag på ”School of Medical Science” ikke åbne for study abroad-studerende, men der er andre fag, som er åbne for study abroad-studerende, og de kan være relevante for medicinstuderende på bachelorniveau. Otago kalder dem ”non-professional biomedical”-fag.

Medicinstudier i USA

  • St. John's University, New York
    På St. John's University kan der være mulighed for at finde relevante fag på deres "College of Pharmacy and Health Sciences". Her kan findes fag indenfor bl.a. "immunology" og "pharmacy".
     

Kontakt os hvis du vil studere Medicin i udlandet

Er du interesseret i et udlandsophold og kunne du godt tænke dig at høre mere om dine muligheder igennem EDU? Så kontakt os på tlf. nr.: 70 20 28 24 eller send en mail til: vejledning@edu-danmark.dk


Gode råd til at komme videre med dine studiedrømme

Opret en gratis mitEDU-profil og få adgang til et skræddersyet digitalt værktøj, der giver dig overblik over hele processen med at få styr på dine muligheder, vælge det rette universitet, og genneføre ansøgningsprocessen. Det er helt uforpligtende at lave en mitEDU-profil.

Opret mitEDU-profil her

Tilmeld dig et af vores kommende events og få styr på studiemuligheder, ansøgningsproces og finansiering.

se eventkalender

Vil du afsted til sommer/efterår 2024, så tjek ansøgningsfristerne for alle vores universiteter.

Se ansøgningsfrister her


 

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24.
Tjek åbningstider her.

Hvilken type ophold?
Ønsket studiestart
Jeg er ikke en robot Read more
To prevent bots, crawlers and similar malicious digital agents to spam and misuse webforms, a special checkbox like this can help to block such agents.