Nyheder & Arrangementer
Menu

Australsk autenticitet og awesomeness på JCU

15. mar. 2017
 

En tur Down Under er noget, mange drømmer om at opleve. Som minimum én gang i livet, i hvert fald. Og hvorfor ikke kombinere det med studielivet? Det er den perfekte måde for dig, der ønsker lidt af det hele og mere til, krydret med en ubeskrivelig lækkerhed. 

 

Autentisk Aussie-life 

Australien er verdens mindste kontinent men oplevelserne derimod, de er nogle af de allerstørste. Tingene bliver vendt på hovedet i sin bogstaveligste forstand. Du skal se dig over den uvante skulder, før du passerer vejen, lære at omtale dine venner som 'mates' og så skal du også lige vænne dig til, at vinter bliver til sommer og omvendt. Og måske bør du faktisk også lære at surfe... 

Som studerende på James Cook University (JCU), Australien får du lidt af det hele og mere til. Med Great Barrier Reef som næsten nabo, et rigt dyreliv i baghaven, tropisk regnskov som sidemakker og med solskin som din tro følgesvend, er du fuldkommen rustet til et intet mindre end fantastisk semester på JCU. Det er med garanti noget for dig, hvis du kan nikke genkendende til bare noget af ovenstående. Den helt igennem skønne placering gør nemlig, at alt er tæt på - målt på Australsk målestok. 

JCU blev grundlagt tilbage i 1970, har intet mindre end 13.000 studerende, og er beliggende i den hyggelige kystby, Townsville. Men sine 180.000 indbyggere gør det byen til Australiens største, tropiske kystby. Herfra er der blot en smuttur på to timer til Great Barrier Reef, hvor du passende kan tage på weekendtur og dykke ned i den australske underverden. Hvordan lyder en weekendtur som denne ikk lige? En time fra universitetet ligger desuden også tropisk regnskov, hvis dét har interesse til en weekendtur eller udflugt.

Gennemsnitstemperaturen holder sig pænt på 27 grader, og solen skinner rundt regnet 320 dage om året. Med et sammensurium af studerende på over 20.000, hvoraf 6.000 er af international kaliber fra 100 forskellige lande, er du som international studerende på fuldkommen lige fod med de australske studerende. Det gør, at du får en oplevelse af at være der på helt autentisk vis, og du indgår som en fuldkommen normal del i den australske universitetsform. Det gør din udlands - og studieoplevelse mere ægte. Og nå ja, så er der vist heller ikke nogen finger at sætte på det med vejret. 

Som studerende i Australien får du et studiemiljø, du ikke finder andre steder på kloden. En unik kombination af uddannelse på højt niveau, et internationalt sammenhold studerende imellem og en natur og et klima, der i dén grad sparker dig hårdt bagi, og som danner ramme for en række fuldkommen fantastiske udendørsaktiviteter. Bl.a. hiking, mountainbiking og BBQ arrangementer, for slet ikke at tale om stort set alt, hvad du kan komme i tanker om indenfor vandsportskategorien. Så hvad med et lille weekendfag i surfing, dykning eller badning? Der er så at sige noget for alles smag, ethvert humør og til alt slags vejr.

 

Biologi, business og oplevelser til bristepunktet

JCU er især trækplaster for studerende med en naturvidenskablig profil, da beliggenheden og omgivelserne gør, at der kan fokuseres og arbejdes særligt intensitvt på lige netop dette. Andre store fag træk-plastre er business, turisme, creative arts og medicin, så det må sides, at Australien og i særdeleshed JCU har noget for enhver smag - og studieprofil. Du kan faktisk læse over 300 forskellige programmer her - alt fra marinebiologi til multimediedesign og medicin. Uanset hvad du læser, er du garanteret oplevelser til bristepunktet både på og udenfor universitetet og campus. 

Undervisningsformen på JCU er en kende anderledes, end de fleste danske studerende kender det. Her har du som studerende nemlig en mere intim og tættere kontakt med din underviser, der gør, at læringsmiljøet bliver mere personligt. Det skyldes blandt andet, at der er færre studerende i hver klasse i modsætning til den form, mange kender herhjemme, hvor forelæsningssale ofte er fyldt til randen. Undervisningsformen gør helt klart også en stor del i oplevelsen af at være en "ægte", australsk studerende. 

JCU er placeret højt på internationale rankinglister, og har også figureret på den prestigefyldte Shanhai Jiao Tong University Ranking of the World Universities. Så hvis du ønsker at kombinere dit professionelle og ambitiøse studieliv med en god portion australsk awesomeness, store chancer for kronisk skyfrihed og oplevelser i særklasse, så er JCU det perfekte sted at starte. 

 

Mød Christina, der har læst et semester på JCU, og som nu skriver sin bachelor hjemme i Danmark for derefter at sætte kurs mod Australien igen. Hun skal nemlig læse hele sin kandidat på JCU.