Praktik
Få relevant erhvervserfaring i udlandet
Menu
Søg praktik (internship) i udlandet med hjælp fra EDU

Praktik i udlandet - sådan søger du

 

Hvornår kan jeg komme afsted?
Ansøgningsfrist
Krav
Sådan søger du

Hvad sker der efter jeg har ansøgt?
Hvor skal ansøgningen sendes hen?


Hvornår kan jeg komme afsted?

Praktikforløbet om sommeren er på otte uger, mens praktikforløbet om foråret og efteråret som udgangspunkt er på 12 uger.

Hvis du skulle have brug for en periode på 15 uger for at få dit praktikophold godkendt af din danske uddannelsesinstitution, er der mulighed for at forlænge med tre uger både om efteråret og om foråret.

Praktikperioder:

 • Forår 2017: 5. februar 2017 til 29. april 2017
 • Sommer 2017: 2. juli til 26. august 2017
 • Efterår 2017: 3. september 2017 til 25. november 2017

OBS! Bemærk at det ikke nødvendigvis er muligt at tage afsted før startdatoen på ens praktikperiode. Mange ting falder på plads op til praktikstart, og det er ikke sikkert at man kan rejse ind i landet før startdatoen på programmet.


Ansøgningsfrist

 • Forår 2017: 5. oktober 2016
 • Sommer 2017: 2. marts 2017
 • Efterår 2017: 3. maj 2017

For at kunne garantere at ansøgningen kan nå frem i tide inden ansøgningsfristen er det vigtigt, at vi modtager din ansøgning senest fem hverdage før fristen.

Efter du har søgt, vil du indgå i en personlig dialog med AIC, som finder en praktikplads, der passer til dig.

Bemærk at der også er en frist for at fravælge bolig.


Krav

For at kunne komme i praktik igennem EDU og AIC skal du opfylde følgende krav:

 • Have bestået minimum et års universitetsstudier.
 • Du må ikke være ældre end 38 år (til USA), 30 år (til Hong Kong) og 35 år (i Canada) - dette skyldes visumregulationer. 

Programmet er tiltænkt nuværende studerende samt nyuddannede. Hvis du er nyuddannet skal du starte praktikken indenfor et år efter endt uddannelse. Derudover kan det være svært at få en praktikplads indenfor "Finance" og "Journalism" hvis man ikke er studerende, men nyuddannet.


Sådan søger du

EDU vil meget gerne hjælpe dig med at virkeliggøre dine planer om at tage i praktik i udlandet. For at processen forløber bedst muligt, er det vigtigt, at dine forventninger til vores service og hjælp afstemmes med de muligheder og begrænsninger, vi har for at hjælpe. Du skal derfor læse, udfylde og underskrive en ansøgningserklæring, som en del af din ansøgning.

Indsend følgende dokumenter til EDU:

 • Underskrevet og udfyldt ansøgningserklæring
 • CV (på engelsk)
 • Personal statement (på engelsk, en side cirka): beskriv hvorfor du vil til den specifikke by, hvorfor du vil i praktik, hvad du håber på at få ud af dit praktikophold. Inkluder gerne hvilke opgaver du ser dig selv have - og eventuelt også hvilke opgaver du ikke ønsker.
 • Karakterudskrifter og/eller eksamensbeviser fra dine universitetsstudier (på engelsk, original eller verificeret kopi)
 • Eventuelt boligformular, hvis du ikke ønsker bolig igennem AIC. Denne rekvireres hos EDU på vejledning@edu-danmark.dk

Hvad sker der, efter jeg har ansøgt?

 • EDU tjekker din ansøgning: EDU kigger din ansøgning igennem og sikrer sig, at der er alle de korrekte dokumenter. Derefter sender vi den til AIC for dig.
 • Spørgeskema online: Du vil dernæst modtage en e-mail med et spørgeskema online. AIC bruger dine svar til at pejle sig mere ind på, hvilken praktikplads der vil være den rette for dig.
 • Skypemøde med AIC: Du bliver dernæst indkaldt til et skypemøde med AIC's repræsentant på den destination, som du ønsker at komme til. Under skypemødet er det vigtigt, at du har en klar idé om, hvad du gerne vil - og også gerne hvad du ikke vil. AIC bruger skypemødet til at pejle sig endnu mere ind på hvilken praktikplads, der vil fungere for dig, så det er vigtigt at være klar i din kommunikation. Skypemødet vil ske mellem fire og tre måneder før praktikstart.
 • Praktikplads på plads: AIC finder derefter et par forslag til passende praktikpladser til dig. Sammen finder I ud af hvilken praktikplads, du gerne vil forfølge. Typisk vil du efterfølgende have et skypemøde med en repræsentant fra den pågældende virksomhed. Når praktikpladsen er på plads, hjælper AIC dig gennem visumprocessen, og så er du klar til afgang. Praktikpladsen falder først på plads cirka to måneder før praktikstart. 


Hvor skal ansøgningen sendes hen?

Din ansøgning og/eller supplerende dokumenter sendes til:

EDU
Nikolaj Plads 26, 2. sal
1067 København K

Hvis du gerne vil aflevere ansøgningen personligt, er du velkommen til at komme forbi ovenstående adresse i vores åbningstid. Vi holder åbent alle hverdage mellem kl. 10-12 og kl. 13-15.