Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Økonomi på RMIT University

Undervisningsafgift (Tuition Fee) og andre gebyrer
Budget
Legater og andre finansieringsmuligheder
SU i udlandet
Udlandsstipendium
Udlandsstudielån



At læse i udlandet er en investering i din fremtid. Det er desværre ikke gratis at blive klogere i udlandet, men heldigvis findes der en lang række forskellige finansieringsmuligheder (SU, SU-lån, udlandstipendium, udlandsstudielån, legater). Så selvom prisen for at læse på et universitet i udlandet kan virke høj, så betyder det ikke, at det er umuligt at få råd. Samtidig kan det være en fordel at have læst i udlandet, når du kommer hjem og skal søge job, da dine kompetencer er efterspurgte.


Undervisningsafgift og andre gebyrer

Undervisningsafgift

Undervisningsafgiften på universitetet afhænger af, hvad du læser.

Undervisningsafgift (tuition fee) - Study Abroad

Undervisningsafgift (tuition fee) – Hele uddannelser


Andre gebyrer

Når du skal studere i Australien, skal du tegne den obligatoriske australske sundhedsforsikring OSHC (Overseas Student Health Cover). Læs mere om OSHC.

Udover den obligatorske OSHC, er der ingen ekstra gebyrer, vi er bekendt med på universitetet.


Refusion af undervisningsafgift

Hvis du allerede har betalt undervisningsafgift, og du alligevel ikke har mulighed for at tage af sted, er det, inden for en vis tidsramme, ofte muligt at få det meste af eller hele din undervisningsafgift tilbage.

Universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift

Universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift vil også fremgå af din offer acceptance form


Budget

Det er en god idé at lægge et budget over dit ophold, så du har et overblik over de udgifter, du har i forbindelse med dit ophold, samt hvordan du kan finansiere det.

Læs om hvordan du lægger et budget og få en skabelon, som du kan bruge med det samme

Du kan finde universitetets bud på et budget her


Gode budgetråd fra tidligere studerende
 

Efterår 2023

  • "Man bruger altid mere end man regner med, så husk at spare lidt ekstra op (men det ekstra man bruger fortryder man ikke i det lange løb)"
  • "Nogle ting er måske en lille smule billigere end i Danmark, men som udgangspunkt er det meget de samme priser."
  • "Jeg sparede ikke på noget - jeg tog på weekendture hver weekend/ mange dagsture i løbet af semestret, og jeg rejste nogle måneder bagefter semestret rundt i Australien - kan virkelig anbefales."
  • "Man kommer til at bruge mere end man forventer men man kan sagtens gøre det for en okay pris hvis man ikke tager på så mange rejser men det er jo også det der er en del af opholdet synes jeg."
  • "Bolig og fly er dyrt men ellers er det meget det samme som i DK. Indkøb synes jeg var lidt billigere."
  • "Sæt penge af til ekstra oplevelser og weekendture i løbet af semestret hvis du tager til Australien"

Efterår 2022

  • "Jeg brugte RMITs vejledning til udgifter forud for opholdet og jeg tror sådan set det har passet godt med den dyrere ende af intervallerne."
  • "Min største post var husleje, så søg i god tid om at få en billigere bolig og evt roommates"
  • "Jeg regnede det ud til at det har kostet mellem 145-155 tusinde, men så minus 54 tusinde fra studie og su. Så alt i alt omkring 100 tusinde"
  • "Det koster altid mere end hvad man regner med. Man spiser mere ude og laver flere ting, så det kan godt koste meget. Nogle af mine venner hernede har arbejdet lidt og det vil jeg godt kunne have overvejet hvis jeg tog afsted igen. Der er mange gode casual jobs"
  • "Jeg brugte flere penge om måneden end hjemme, særlig grundet huslejen."

Efterår 2019

  • "Vi havde en lejlighed med tre værelser hvor vi boede 5 personer. Det betød at jeg betalte 5000 kr for at DELE er værelse med andre og havde ikke engang min egen seng. Det gik kun fordi vi kendte hinanden godt." 
  • "Det er dyrt at leve i Australien, Melbourne. Huslejen er høj hvis man også gerne vil bo forholdsvis tæt på byen." 

Forår 2019

  • "Meget dyrt at bo i Melbourne, specielt hvis man forventer samme standard som i Danmark." 
  • "Betalte 6200 kr. om måneden for et privat værelse, hvilket var i den billige ende."
  • "Jeg bor i student accommodation, som jeg giver 7.000kr. for om måneden. Væggene er super tynde med ingen isolerering, vinduerne er utætte og de tænder ikke for varmen indtil 1. juni selvom der er super koldt. Boligen er en 8 personerne lejlighed med et delt værelse. Dog ligger den på øverste etage (23.) og på La Trobe Street, så det er positivt." 

Legater og andre finansieringsmuligheder

Danske legater

Der er mange muligheder for at søge legater i Danmark. En del danske fonde uddeler legater, der er målrettet til studerende, der tager til udlandet for at studere. 

Få inspiration, gode tips og ideér til, hvordan du griber legatansøgningen an under Legater.


Udenlandske legater

Universitetet tilbyder forskellige legater til internationale studerende, som søger en hel uddannelse på bachelor- eller kandiatniveau.

Universitetets legater for International studerende


SU i udlandet

Det er muligt at tage din SU med til udlandet, hvis dit ophold enten er en del af din danske uddannelse, eller hvis du tager en hel bachelor eller kandidatuddannelse i udlandet, som er godkendt til SU.

Læs mere om SU i udlandet under Finansiering.


Udlandsstipendium

Hvis du er SU-berettiget (minimum et vist antal klip), kan du ansøge om udlandsstipendium til dine studier i udlandet. Udlandsstipendium administreres af SU-Styrelsen og SU-kontorerne på de danske institutioner. 

Det er kun muligt at få udlandstipendium til hele uddannelser på kandidatniveau eller til semesterophold og sommerkurser, som udgør en del af din danske uddannelse.

Læs mere om udlandsstipendium under Finansiering


Udlandsstudielån

Hvis du får udlandsstipendiet, har du ligeledes mulighed for at optage et udlandsstudielån til at dække den eventuelle difference, der er mellem dit udlandsstipendie og den undervisningsafgift, du skal betale for at læse på det udenlandske universitet.

Læs mere om udlandsstudielån under Finansiering.

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24.
Tjek åbningstider her.

Hvilken type ophold?
Ønsket studiestart
Jeg er ikke en robot Read more
To prevent bots, crawlers and similar malicious digital agents to spam and misuse webforms, a special checkbox like this can help to block such agents.