Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Hvordan søger jeg ind på University of Melbourne?

Optagelseskrav
Engelskkrav
Studiestart
Sådan søger du
Ansøgningsgebyr
Ansøgningsfrister


Optagelseskrav

Study Abroad (studieophold)

Universitetet forventer et vægtet gennemsnit på minimum 7 på den videregående uddannelse, du er i gang, med eller lige har afsluttet. Dvs. hvis du er igang med din kandidat-uddannelse, er det gennemsnittet fra denne uddannelse, der skal være min. 7.

Derudover skal du have læst mindst 1 år på universitetet, før du starter.

Opfylder du disse krav, kigger universitet på den samlede samlede ansøgning, inklusive dine karakterudskrifter og/eller eksamensbeviser.


Hele uddannelser på bachelorniveau

Når du søger om optagelse på en hel uddannelse på bachelorniveau i udlandet, skal du som minimum have fuldført en gymnasiel uddannelse. Derudover kan optagelseskravene variere fra uddannelse til uddannelse. For at komme i betragtning, kræver universitetet et vægtet gennemsnit på minimum 7 (på den danske 7-trins skala) fra din gymnasiale uddannelse.

OBS! Dog kan optagelseskravet godt være højere på nogle uddannelser.

Optagelseskrav - Hele uddannelser på bachelorniveau


Hele uddannelser på kandidatniveau

Når du søger om optagelse på en hel uddannelse på kandidatniveau i udlandet, skal du som minimum have fuldført en bacheloruddannelse. Derudover kan optagelseskravene variere fra uddannelse til uddannelse.

Optagelseskrav - Hele uddannelser på kandidatniveau

University of Melbourne har udviklet en Grade Conversion Eligibility Calculator, som gør det muligt at undersøge, om du lever op til optagelseskravet på den uddannelse du ønsker at søge ind på. Følg blot instruktionerne på siden.

Læs desuden mere om optagelseskravet til de enkelte uddannelser inde på den relevante uddannelsesside.


Engelskkrav

Uden sprogtest

Når du søger optagelse på universitetet gennem EDU, behøver du ikke tage en engelsk sprogtest, hvis du opfylder ét af følgende krav:

Study Abroad (semesterophold)

  1. Du kan dokumentere, at du har bestået en gymnasieuddannelse og fået mindst et gennemsnit på 7 i engelsk på A-niveau eller mindst et gennemsnit på 10 i engelsk på B-niveau på 7-trins skalaen. Skal du på Study Abroad på kandidatniveau, skal din bachelor være afsluttet indenfor de sidste 5 år (på ansøgningstidspunktet), og du skal tilmed have afleveret skriftligt arbejde på engelsk på enten din bachelor- eller kandidatuddannelse (det er nok, at du selv laver en udtalelse om dette).

    ELLER
     
  2. Du kan få en udtalelse fra det internationale kontor på dit universitet eller en underviser på dit studium angående dine engelskkundskaber. Hvis udtalelsen bliver lavet af en underviser fra dit studium, skal enten dit studiesekretariat eller det internationale kontor bekræfte at underskriveren er ansat på universitetet ved også at stemple og underskrive brevet.

    OBS! Brevet skal være udformet efter denne skabelon. Brevet skal være på din uddannelsesinstitutions brevhovedpapir og med stempel/underskrift (-er).

    Læser du på Aalborg Universitet, CBS eller RUC, er der dog nogle særlige forhold du skal være opmærksom på.

    ELLER
  3. Du kan dokumentere, at din videregående uddannelse bliver undervist på engelsk.

Hele uddannelser på bachelor- eller kandidatniveau

  • Du kan dokumentere, at du har bestået en gymnasieuddannelse og fået mindst 7 i engelsk på A-niveau eller mindst 10 i engelsk på B-niveau på 7-trins skalaen.

    OBS! Hvis du skal læse en hel uddannelse på kandidatniveau, skal din bachelor være afsluttet indenfor de sidste 5 år (på ansøgningstidspunktet), og du skal tilmed have afleveret skriftligt arbejde på engelsk på din bacheloruddannelse (du skal vedlægge dokumentation for dette fra din uddannelsesinstitution).
     

Med sprogtest

Opfylder du ikke nogle af disse krav, skal du tage en engelsk sprogtest. Her kan du se, hvor mange points du skal have i din sprogtest.

Study Abroad

Engelskkrav - Study Abroad

OBS! Dette gælder for både bachelor- og kandidatniveau for alle studieretninger - også selvom der står "Undergraduate English Requirements".

Hele uddannelser på bachelor- eller kandidatniveau

Engelskkrav - Alle uddannelser
 


Studiestart

Der er studiestart to gange om året i februar og juli for de fleste programmer på universitetet.

Datoer – Study Abroad-ophold (semesterophold)

Datoer - Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau
 


Sådan søger du

Har du besluttet dig for at søge om optagelse på dette universitet? 

Hvis ja, skal du gøre følgende:

  1. Udfyld vores ansøgningserklæring online. Du udfylder ansøgningserklæringen på din mitEDU-profil.
  2. Når du har udfyldt ansøgningserklæringen online, vil du først modtage en automatisk bekræftelse på, at vi har modtaget din ansøgningserklæring. 
  3. Derefter vil du, snarest muligt, blive kontaktet af din personlige vejleder hos EDU, der hjælper dig igennem ansøgningsprocessen til dette universitet. 

Vi anbefaler, at du kun udfylder én ansøgningserklæring, da optagelseschancerne er gode, hvis du opfylder optagelses- og engelskkravene. 98 % af vores studerende bliver optaget på deres ønskede universitet.

EDU’s hjælp er 100 % gratis – og uforpligtende.

OBS! Husk at tjekke fagmuligheder, optagelses- og engelskkrav inden du starter ansøgningsprocessen. Er du i tvivl, om du opfylder kravene, eller om universitetet har de faglige muligheder, du efterspørger, er du velkommen til at kontakte os på vejledning@edu-danmark.dk eller på 70 20 28 24, før du starter ansøgningsprocessen.


Ansøgningsgebyr

Study Abroad (semesterophold)

Der er ikke ansøgningsgebyr for internationale studerende igennem EDU på University of Melbourne.


Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau

Søger du ind på en hel bachelor- eller kandidatuddannelse, er der et ansøgningsgebyr på 130 AUD. Du betaler ansøgningsgebyret online i forbindelse med, at du færdiggør og sender din ansøgning, efter vi har uploaded dine dokumenter .

Ansøgningsgebyret tilbagebetales ikke – heller ikke hvis du ender med at aflyse dit ophold eller ikke bliver optaget.


Ansøgningsfrister

Ansøgningsfristen er den seneste dag universitetet vil modtage din ansøgning. Det er en god idé at sende din ansøgning til os i god tid før ansøgningsfristen, så der er tid til at sikre at ansøgningen er komplet og få alle de praktiske detaljer på plads før studiestart.

For at kunne garantere at ansøgningen kan nå frem i tide inden universitetets ansøgningsfrist er det vigtigt, at vi modtager din ansøgning senest fem hverdage før fristen.

OBS! Ansøgningsfristen er efter lokal tid på universitetet.


Study Abroad (semesterophold)

Ansøgningsfrist - Study Abroad (semesterophold)

Planlægningsprocessen af dit ophold afhænger af reglerne på din danske uddannelsesinstitution. Det er en god idé at gå i gang med planlægningen af dit ophold 8 til 12 måneder før studiestart, og at du sender din ansøgning til os mellem 6 til 8 måneder før studiestart. Så er der god tid til at få detaljerne på plads inden studiestart. Det vil sige, at det er bedst at søge noget tidligere end universitetets ansøgningsfrist. Jo tidligere du søger, jo større sandsynlighed er der typisk for, at få de fag du ønsker. 


Forhåndsgodkendelse

Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

Læs mere om forhåndsgodkendelse i vores FAQ


Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau

Ansøgningsfrister for hele bacheloruddannelser

Ansøgningsfrister for hele kandidatuddannelser

OBS! Enkelte uddannelser kan godt have andre ansøgningsfrister.

Vi anbefaler, at du går i gang med planlægningen af dit ophold 10 til 12 måneder før studiestart og du sender din ansøgning til os mellem 8 til 10 måneder før studiestart. På den måde har du tid til at få alle de detaljer på plads, der er i forbindelse med at tage en hel uddannelse i udlandet, heriblandt ansøgning om udlandsstipendium og SU.


Behandlingstid

Behandlingstiden af din ansøgning på universitetet er cirka seks til otte uger. Der kan dog gå både kortere og længere tid alt efter, hvilket universitet du har søgt ind på, og hvornår du søger. Har du ikke hørt noget, otte uger efter din ansøgning er afsendt, er du velkommen til at kontakte os, så rykker vi gerne universitetet for svar. 


Kontakt vores vejledningsteam, så vi kan hjælpe dig til udlandet

EDU’s vejledning er gratis, og vores mål er at hjælpe dig trygt og sikkert gennem ansøgningsprocessen og til at få en god start på dit studieophold i udlandet.

Dit først skridt er at oprette en gratis mitEDU-profil. Så får du dit eget personlige overblik over processen, så det bliver lettere og mere overskueligt at realisere din udlandsdrøm. 

Opret mitEDU profil

Når du starter din ansøgning til et universitet, får du tilknyttet en personlig vejleder, der følger dig gennem hele processen før, under og efter dit ophold. Inden du søger til et specifikt universitet, får du hjælp af hele vores team, der alle selv har læst i udlandet.

Din vejleder til dette universitet er Inger Caroline Pedersen.

Kontakt Inger på 70 20 28 24 eller på icp@edu-danmark.dk, så vi kan hjælpe dig med at realisere din studiedrøm.

Universitetsvejleder for University of Melbourne

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24.
Tjek åbningstider her.

Hvilken type ophold?
Ønsket studiestart
Jeg er ikke en robot Read more
To prevent bots, crawlers and similar malicious digital agents to spam and misuse webforms, a special checkbox like this can help to block such agents.