EDU studerende praktik i Hong Kong

Styrket CV efter praktik i Hong Kong

Da Aalborg blev byttet ud med Hong Kong, var det for at komme et skridt tættere på den internationale karriere, der længe har været drømmen for Nima. ”Jeg ville gerne til udlandet for at se, hvordan arbejdslivet hænger sammen, og fungerer andre steder i verden.” Motivationen var også at komme ud og opleve en dagligdag i en anderledes kultur.

Nima ville gerne have afveksling fra det trivielle hverdagsliv i Danmark, og savnede at få noget håndgribeligt arbejdserfaring, og derfor søgte han praktik i Kina. ”Jeg ville gerne prøve de kompetencer af, som jeg har fået gennem studiet.” Det var også et ønske for Nima at prøve en anden kultur og mærke de kulturelle forskelle. ”Jeg ville gerne se, hvordan man begik sig på arbejdspladser i andre miljøer, og hvordan andres tilgange til opgaverne var,” fortæller Nima.

Ansvar på arbejdet

Nima blev ansat som UX designer og produktudvikler i virksomheden HeroesToo, som han fik tildelt af EDU’s samarbejdspartner Academic Internship Council (AIC). Nima var med i opstartsfasen, da virksomheden skulle lancere et nyt produkt, og derfor havde han en del indflydelse på, hvordan det skulle foregå. ”Efterfølgende startede en ny gren af virksomheden op, og her var jeg med til at definere, hvordan det skulle være,” fortæller Nima og understreger, at det var både spændende og udfordrende. Virksomheden var relativ lille, og det betød, at Nima fik en del indflydelse på de forskellige arbejdsopgaver.  

Sammenholdet på arbejdspladsen fremhæver Nima som værende en af de bedste oplevelser. ”Der var folk i alle aldre, men til trods for det, var vi ofte ude og spise frokost sammen i pausen eller få en øl efter arbejde,” fortæller Nima. Det kollegiale sammenhold samt det faktum, at Nimas kollegaer ikke var etniske kinesere, var med til at afkræfte Nimas forestilling om de hierarkiske normer på arbejdspladser i Hong Kong, hvor man ofte skal snakke op til dem med en højere stilling end en selv.

Bjerge og bådture i weekenden

Med en 37-timers arbejdsuge blev hverdagen hurtigt en rutine, men i weekenderne var der tid til at opleve Hong Kong og de fleste omkringliggende attraktioner. ”Vi var på en masse markeder, vandrede i bjerge og var på bådture,” fortæller Nima, der også var på to korte ture til Macau, der ligger en times sejllads fra Hong Kong.

Nima havde besluttet sig for at have et åbent sind omkring det at bo i en anderledes kultur, og det åbne sind gjaldt også de madvarer, han blev tilbudt. Derfor fik han smagt mange kinesiske specialiteter, som blandt andet insekter. Det var ikke kun kulinariske forskelle, der gjorde sig bemærket hos Nima. Særligt kulturforskellene i byen lagde han også mærke til: ”Det er en meget kompakt by og der er altid mange mennesker. Det gælder alle tider af døgnet, og især i myldretiden,” siger Nima og fortæller, at det var sjældent, at man så solen, når man var i storbyens centrum.

En drøm om job i udlandet

Jeg drømmer om en international karriere og vil rigtig gerne til udlandet for at arbejde,” fortæller Nima. Praktikken i udlandet forventer Nima at være en fordel i forbindelse med jobsøgningen, når specialet er afleveret og han kan kalde sig kandidat i Produkt- og Designpsykologi. ”Når jeg skal søge job, kan jeg helt klart se store fordele i, at jeg har været i udlandet og arbejde.” Nima føler, at han kan byde ind med noget, som han måske ikke kunne uden praktikken i udlandet. Derudover ser han også kvaliteter i, at CV’et får en klar opgradering, og det viser kommende arbejdsgivere, at han tør tage chancer og stå på egne ben – en anerkendende kvalitet ved adskillige jobs.

Nimas afsluttende råd til folk med drømmen om at tage til udlandet er at være open-minded. ”Sørg ikke for at begrænse dig selv. Så fortryder man ikke, eller ærgrer sig over ting, man ikke fik gjort.”

Praktik i Udlandet

Hvis du også drømmer om at pynte CV’et med et praktikophold i udlandet, kan du læse meget mere om de forskellige praktikdestinationer her.

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.