Sacha: "Praktikken gav større udbytte end min bachelor"

”Det levede virkelig op til alle mine forventninger,” begynder Sacha, der til daglig læser International Business Communication på Syddansk Universitet, men byttede studiet ud med et praktikophold i Boston i sommeren 2016.

Sacha var i praktik hos et PR-bureau, der arrangerede events, og med titlen ”Event and Marketing Assistant” var hendes arbejdsopgaver blandt andet koordinering af events, udvikling af content til hjemmesiden og formulering af pressemeddelelser. ”Jeg vil gerne arbejde indenfor PR, så det var superfedt at få lov til at prøve den slags arbejdsopgaver af.”

En del af et team med masser af ansvar

Sacha fik under praktikforløbet en del ansvar, der gav hende en vigtig rolle. ”Det var, og er også her efterfølgende, mit indtryk, at amerikanerne ’lever for at arbejde’. Det var til tider hårdt, men jeg føler mig også heldig ved at være kommet i praktik et sted, hvor jeg havde ansvar, og vidste, at min chef var afhængig af, at jeg færdiggjorde mine opgaver. Derfor havde jeg heller ikke noget imod at blive lidt længere på arbejdet.”

Inden Sacha startede i praktik, var hun nervøs for, hvor store forskellene på arbejdskulturen ville være, men den frygt blev hurtigt manet i jorden. ”Jeg blev overrasket over, hvor fedt jeg faktisk syntes, at det var, og jeg mærkede slet ikke noget til nogle af de ting, jeg var bekymret omkring.”

En anden, meget naturlig frygt, der kan opstå i forbindelse med et praktikophold, kan være udbyttet af opholdet. Sacha var bekymret for, om hun kun ville få kaffe-tjansen og de klassiske kopi-opgaver – men det var heldigvis ikke tilfældet. ”Jeg synes, det var helt vildt fedt at få tildelt et ansvar. Og jeg tror også, at det var en klar fordel, at jeg valgte et småt praktiksted, hvor jeg fik en mere væsentlig og vigtig rolle i teamet. Og så er det bare fedt at føle, at man bidrager med noget,” forklarer Sacha.

Tid til at ”bonde” med AIC-praktikanter

Sacha søgte praktik gennem EDU, der samarbejder med Academic Internship Council (AIC), som sørger for at finde et fagligt og personligt match mellem den studerende og en udenlandsk virksomhed. Sacha fik tildelt en personlig vejleder hos AIC, som hun havde kontakt til gennem hele forløbet. ”Hjælpen fra AIC var super god. Cynthia, som var min kontakt, var så hjælpsom. Hun hjalp med at rette mit CV til og kom med gode inputs til ansøgningen. Da jeg var kommet derover, inviterede hun mig også på brunch, hvor hun viste mig lidt af Boston,” fortæller Sacha begejstret og understreger, at den personlige hjælp var overraskende og enormt positiv.

For også at skabe et socialt netværk under praktikopholdet arrangerede AIC forskellige happenings for alle AIC-praktikanter i Boston. ”Det kan være svært at møde nye mennesker, når man er i praktik og ikke er på studieophold. Så det var en mega fed måde at møde mennesker på ens egen alder på,” siger Sacha, der både var til sportsarrangementer, stand up-shows og sightseeing med de andre praktikanter.

2 måneders praktik gav et større udbytte end 3 års bachelor

”Det har været så fedt at kunne udvide sit faglige netværk. Hvis jeg nu senere i livet vil til udlandet igen, kan jeg klart se fordele i, at jeg har været i udlandet og arbejde før,” siger Sacha og mødte flere folk, der tilbød deres hjælp, hvis hun engang ville vende tilbage til arbejdslivet i Boston. ”De var meget åbne og sagde, at jeg skulle give dem et kald, hvis jeg kom tilbage.”

Mere selvtillid er også noget, som Sacha tager med sig hjem. ”Jeg føler mig mere sikker på mit studie, og det er super fedt. Og så synes jeg, at der er en masse erfaringer, jeg kan tage med mig hjem og bruge på min kandidat.”

”Der er ingen tvivl om, at uden bacheloren, var der sikkert nogle opgaver, jeg ikke kunne have klaret,” understreger Sacha, der føler, at bacheloren rustede hende godt til praktikopholdet. ”Men alligevel føler jeg, at jeg har fået meget mere ud af de to måneders praktik, end jeg har på mine tre år på bacheloren,” siger Sacha og afslutter: ”Det med at komme ud og bruge sin viden i praksis ruster en på en helt fantastisk måde.”

Vil du vide mere?

Vil du også have hands-on erfaring fra det internationale arbejdsliv og give dit CV en opgradering? Læs meget mere om praktik her.

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.