Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Sofia og hendes roomies
Race Day med Endurance Club
Tur til San Francisco
Tur til Universal Studios
Tur til Yosemite National Park

Sofia: "Tag en chance - kom ud af comfortzonen"

Sofia er en af vores første CSU Channel Islands studerende, og hun har altid vidst, at hun ville afsted på udlandsophold. Sofia endte i sidste ende med at tage et utraditionelt valg ved at vælge et lille campus, som kun få studerende vælger.

Læs med her og se hvorfor CSU Channel Islands kan være noget for dig.

Hvorfor ville du gerne læse i udlandet?

Jeg har altid elsket at rejse og komme ud at opleve forskellige kulturer samt nye mennesker. Så siden jeg startede min uddannelse, har jeg vidst, at jeg ville afsted på udlandsophold. 

Hvordan faldt valget på CSUCI?

Jeg havde aldrig været i USA, og derfor så jeg study abroad som en god mulighed for dette. Jeg vidste, at jeg gerne ville til vestkysten. Ud af de mange California State University campusser (f.eks. CSUN, CSULB, SDSU og SJSU) endte mit valg på CSU Channel Islands, da jeg faldt for det lille og anderledes universitet samt gode læringsmuligheder, og at man ikke ville være en ud af mange mange hundrede tusinde studerende.  

Hvad får man ud af at vælge et mindre universitet som CSUCI i stedet for et af de andre kæmpe californiske universiteter?

Man får et intimt og hyggeligt miljø på alle niveauer, både ift. andre studerende og professorer. Jeg har fået mange meget tætte amerikanske bekendtskaber med hjem. Jeg har oplevelsen af, at jeg i væsentlig højere grad er kommet mere ind på de lokale og fået den "ægte" amerikanske oplevelse. Amerikanere er så utrolige gæstfrie, og de ville gøre alt for, at jeg skulle opleve så meget af deres kultur og føle mig som hjemme. Derudover havde jeg et tæt forhold med lærerne, og som alle fem med glæde har skrevet mig en anbefaling, for at hjælpe mig fremadrettet. 

Hvad har dit faglige udbytte været af opholdet?

Jeg har fået er stort fagligt udbytte. Herskede der nogen tvivl omkring opgaver, var der altid hjælp at hente, og professorerne tog sig gerne god tid til, at sørge for du leverede en god opgave. 

Hvad lavede du, når du havde fri?

Der var rig mulighed for at lave mange ting, og der var aldrig en dag, der var kedelig! Jeg var altid sammen med nogen, som oftest var det amerikanere. Jeg var medlem af Endurance Club, så hver morgen var der træning kl 7.00. Igennem klubben var der mange arrangementer og races som vi deltog i. Derudover var vi ofte på hikes i nærliggende områder, ellers tog vi på længere ture, såsom store nationalparker. Slackline brugte jeg også meget tid på - da en af mine gode venner var formand i slackline klubben.

Hvad savner du mest ved dit ophold?

Jeg savner det så meget. Især menneskerne. Jeg har mødt SÅ mange helt fantastiske mennesker. Så mange folk som gjorde så mange ting for mig og tog mig ind på bedste vis, som jeg er dem evigt taknemmelig for. Der skete altid noget, og det var et super lækkert sted, men i modsætning til så mange andre, er det menneskerne jeg savner mest af alt, og det er derfor, at du blandt andet kan få det fedeste ophold ved at vælge et lille universitet! 

Hvad er dit bedste råd til andre, der overvejer et studieophold/CSUCI?

Tag en chance - der er ikke mange der har gået der før, men hvis du gerne vil have et ophold, hvor du ikke kun oplever de typiske turistattraktioner og hvor du kommer ud af din comfortzone, så er CI stedet. 
Derudover vil jeg klart opfordre til at bo på campus, da universitetet ligger lidt uden for alting, så hvis du bor på campus, er det ikke nødvendigt at have bil. Be present - og deltag i arrangementerne og bliv medlem i nogle af klubberne!