Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Sådan søger du ind på University of Minnesota

Optagelseskrav
Engelskkrav
Studiestart
Sådan søger du
Ansøgningsgebyr
Ansøgningsfrister


Optagelseskrav

Study Abroad (Semesterophold)

Universitetet forventer et vægtet gennemsnit på 6 og vurderer den samlede ansøgning, inklusiv karakterudskrifter og/eller eksamensbeviser. 

Universitetet forventer som udgangspunkt, at du har gennemført et års universitetsstudier ved ankomst. Ønsker du at læse på University of Minnesota direkte efter din gymnasielle uddannelse, er du velkommen til at kontakte os på vejledning@edu-danmark.dk, så vil vi gerne forhøre os om mulighederne på universitetet.
 

Sommerkurser

Optagelseskravene på universitetets sommerkurser er de samme som optagelseskravene for Study Abroad-studerende. 


Engelskkrav

Uden sprogtest

OBS! Gælder kun ved semesterophold. Søger du ind på et sommerophold, skal du tage en sprogtest.

Når du søger optagelse på universitetet gennem EDU, behøver du ikke tage en engelsk sprogtest, hvis du opfylder ét af følgende krav: 

1. Du har bestået en gymnasieuddannelse og fået et gennemsnit på mindst 4 i engelsk på A-niveau eller et gennemsnit på mindst 7 i engelsk på B-niveau på 7-trins skalaen.

eller

2. Du kan dokumentere, at du er blevet undervist på engelsk i mindst 1 år på fuld tid på akademisk niveau (60 ECTS).

OBS! Du vil samtidig blive bedt om at tage en sprogtest, som universitetet selv står for, når du ankommer. Den koster 35 USD (2019). Hvis du ikke opnår et godt nok resultat i denne sprogtest, så kan du risikere at skulle tage og betale for et engelsk sprogkursus, mens du er afsted. Vil du undgå denne test samt risikoen for ikke at bestå den, kan du tage en sprogtest (IELTS eller TOEFL) før afrejse.


Med sprogtest

Opfylder du ikke nogle af ovenstående engelskkrav, skal du tage en engelsk sprogtest. Her kan du se, hvor mange point du skal have i din sprogtest.

Engelskkrav - Study Abroad-ophold (Semesterophold)

  • Se under drop-down menuen ESL Requirement.

Engelskkrav - Sommerkurser

  • Se under drop-down menuen ESL-Requirement

Studiestart

Der er studiestart to gange om året i januar og august for Study Abroad-ophold og en gang om året i juni for sommerkurser.

Datoer – Study Abroad-ophold (Semesterophold)

  • Vælg Program Dates i drop-down menuen.

Datoer – Sommerkurser

  • Vælg Program Dates i drop-down menuen.

Sådan søger du

Har du besluttet dig for at søge om optagelse på dette universitet? 

Hvis ja, skal du gøre følgende:

  1. Udfyld vores ansøgningserklæring online.
  2. Når du har udfyldt ansøgningserklæringen online, vil du først modtage en automatisk bekræftelse på, at vi har modtaget din ansøgningserklæring. 
  3. Derefter vil du, snarest muligt, blive kontaktet af din personlige vejleder hos EDU, der hjælper dig igennem ansøgningsprocessen til dette universitet. 

Vi anbefaler, at du kun udfylder én ansøgningserklæring, da optagelseschancerne er gode, hvis du opfylder optagelses- og engelskkravene. 98 % af vores studerende bliver optaget på deres ønskede universitet.

EDU’s hjælp er 100 % gratis – og uforpligtende.

OBS! Husk at tjekke fagmuligheder, optagelses- og engelskkrav inden du starter ansøgningsprocessen. Er du i tvivl, om du opfylder kravene, eller om universitetet har de faglige muligheder, du efterspørger, er du velkommen til at kontakte os på vejledning@edu-danmark.dk eller på 70 20 28 24, før du starter ansøgningsprocessen.​​​​​​​


Ansøgningsgebyr

Søger du ind på University of Minnesota er der et ansøgningsgebyr på 75 USD, som betales igennem den online ansøgning.

Ansøgningsgebyret tilbagebetales ikke – heller ikke hvis du ender med at aflyse dit ophold eller ikke bliver optaget.


Ansøgningsfrister

Ansøgningsfrist - Study Abroad (Semesterophold)

  • Vælg Apply i drop-down menuen.

Ansøgningsfrist - Sommerkursus

  • Vælg Apply i drop-down menuen.

Ansøgningsfristen er den seneste dag universitetet vil modtage din ansøgning. Det er en god idé at sende din ansøgning til os i god tid før ansøgningsfristen, så der er tid til at sikre at ansøgningen er komplet og få alle de praktiske detaljer på plads før studiestart.

For at kunne garantere at ansøgningen kan nå frem i tide inden universitetets ansøgningsfrist er det vigtigt, at vi modtager din ansøgning senest fem hverdage før fristen.

OBS! Ansøgningsfristen er efter lokal tid på universitetet.

Planlægningsprocessen af dit ophold afhænger af reglerne på din danske uddannelsesinstitution. Det er en god idé at gå i gang med planlægningen af dit ophold 6 til 12 måneder før studiestart, og at du sender din ansøgning til os mellem 4 til 6 måneder før studiestart. Så er der god tid til at få detaljerne på plads inden studiestart. Jo tidligere du søger, jo større sandsynlighed er der typisk for, at få de fag du ønsker. 

Bemærk at på langt de fleste amerikanske universiteter kan du ikke søge før op til seks måneder før studiestart, da dit bankbrev ikke må være mere end seks måneder for gammelt.


Forhåndsgodkendelse

Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

Læs mere om forhåndsgodkendelse


Behandlingstid

Behandlingstiden af din ansøgning på universitetet er cirka seks til otte uger. Der kan dog gå både kortere og længere tid alt efter, hvilket universitet du har søgt ind på, og hvornår du søger. Har du ikke hørt noget, otte uger efter din ansøgning er afsendt, er du velkommen til at kontakte os, så rykker vi gerne universitetet for svar. 


Kontakt vores vejledningsteam, så vi kan hjælpe dig til udlandet

EDU’s vejledning er gratis, og vores mål er at hjælpe dig trygt og sikkert gennem ansøgningsprocessen og til at få en god start på dit studieophold i udlandet.

Når du starter din ansøgning til et universitet, får du tilknyttet en personlig vejleder, der følger dig gennem hele processen før, under og efter dit ophold. Inden du søger til et specifikt universitet, får du hjælp af hele vores team, der alle selv har læst i udlandet.

Din vejleder til dette universitet er Christian Jacobsen.

Kontakt os på 70 20 28 24 eller på vejledning@edu-danmark.dk, så vi kan hjælpe dig med at realisere din studiedrøm.

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.