Om IELTS engelsktest til uddannelse og arbejde i udlandet - eller immigration i Danmark

EDU er den eneste danske udbyder af International English Language Testing System (IELTS), som er verdens mest accepterede engelsktest for uddannelse eller arbejde i udlandet samt immigration.

IELTS-testen er designet til at måle dine engelskkundskaber ud fra 4 sprogfærdigheder - lytte, læse, skrive og tale og sætter som én af de første udbydere fortsat standarden for engelsktests. I modsætning til mange andre engelsktests bruger IELTS en en-til-en taletest til at vurdere dine kommunikationsevner på engelsk. Det betyder, at du vurderes ved at have en reel samtale med en rigtig person. Dette er den mest effektive og naturlige måde at teste dine evner til at tale engelsk på, og det er meget populært sammenlignet med at tale til en computer.

Flere end 10.000 organisationer anerkender i dag IELTS-testen som en objektiv, præcis og pålidelig indikator til at bedømme ens evne til at bruge engelsk og testen blev taget mere end 3,5 million gange i det seneste år.

Du kan se en introduktionsvideo til IELTS her


Hvorfor er IELTS vigtig?

IELTS accepteres af flere end 10.000 organisationer over hele verden, herunder mere end 3.400 institutioner og programmer i USA. Disse inkluderer universiteter, skoler, immigrationsmyndigheder, statslige organisationer og multinationale virksomheder.

Testen bruges bl.a. også af regeringer i hele verden, herunder Storbritannien, Australien, Canada og New Zealand i forbindelse med visumansøgninger.

Den danske immigrationsmyndighed Udlændingestyrelsen accepterer IELTS som bevis på engelskkundskaber. Hvis du bliver bedt om en "B1" test (B1 stammer fra CEFR systemet), betyder det at du skal have en IELTS score på cirka 4-5.5. Begge disse scores bliver printet på dit testbevisl

Find ud af her hvilke organisationer der i øjeblikket accepterer IELTS.

Læs her hvordan du booker en test


Hvordan fungerer IELTS?

IELTS er udviklet af nogle af verdens førende sprogvurderingseksperter og tester hele spektret af engelskkundskaber, der er nødvendige for at få succes i dit nye job eller studie i udlandet.

Der er to forskellige IELTS testversioner at vælge imellem, Academic (kræves af universiteter og akkreditering til visse fag) og General Training (hovedsageligt til visumansøgninger til engelsksprogede lande eller til arbejdsformål).

I begge versioner vil du blive vurderet ud fra følgende elementer:

  • Lytte
  • Læse
  • Skrive
  • Tale

Lytte- og taledelen er den samme for begge versioner, mens læsning og skrivning varierer afhængigt af hvilken test du tager (Academic eller General Training). 

Testen tilbydes både i papirformat og på computer, man skal dog møde op personligt til prøven ved begge versioner.

Lytte-, læse- og skrivedelen tager samlet omkring 2 timer og 45 minutter. Taleprøven tager omkring et kvarter. Man tager lytte-, læse- og skrivedelen (i den rækkefølge) efter hinanden, der er ingen pause. Taledelen er normalt på samme dag, tidspunktet vælger man mens man booker testen, og det vil fremgå hvis det undtagelsesvis ikke er på samme dag.  

Læs mere om IELTS test format her


Valg af den rigtige test

Der er to IELTS-test versioner - IELTS Academic og IELTS General Training. Hvilken du vælger, skal være baseret på hvad du vil bruge den til. Lytte- og taledelen er det samme for alle, læse- og skrivedelen er forskellig.                                                    ­­­­­       

IELTS Academic måler om dine engelske sprogfærdigheder passer til universitetsstudier udbudt på engelsk over hele verden. Den afspejler aspekter af det akademiske sprog og vurderer, om du er klar til at studere på engelsk. Herudover bliver Academic-versionen brugt til akkreditering af f.eks. sundhedspersonale i udlandet.

IELTS General Training måler dine engelskkundskaber i en praktisk, dagligdags kontekst. Opgaverne indeholder både situationer fra arbejdslivet og det sociale liv. General Training-versionen er til generelle visumansøgninger og arbejdstilladelser i udlandet eller familiesammenføring i Danmark. 

Find ud af, hvilken er den rigtige test for dig her.

Kun hvis du ikke er EU-borger og søger visum til arbejde eller bosættelse i Storbritannien (U.K.), skal du muligvis bruge IELTS til UK Visa og Immigration (UKVI) Academic eller General Training, eller IELTS Life Skills

Kontroller hos de relevante myndigheder, hvilken (version af) IELTS du skal tage. 

Book din IELTS test nu hos EDU!


Hvem står bag IELTS?

IELTS ejes i fællesskab af British Council, IDP: IELTS Australia og Cambridge Assessment English - nogle af verdens førende eksperter inden for sprogvurdering. Testen tilbydes af over 1600 testcentre i over 140 lande, og har et fremragende internationalt omdømme. 

Tusinder af uddannelsesinstitutioner verden over bruger IELTS ved optagelse af deres studerende. Mange brancheforbund og faglige sammenslutninger stoler på IELTS til akkreditering af f.eks. sundhedspersonale. 


IELTS for institutioner 

Som institution er du også altid velkommen til at kontakte os for mere information på ielts@edu-danmark.dk og/eller se på British Councils hjemmeside for organisationer.

Her kan du finde flere oplysninger om f.eks. fastsætte minimumskrav eller opbygning af scores, og du kan tilmelde din institution som modtager af IELTS eller abonnere på Online Result Verification eller på download af testresultater

Contact us

If you have any questions regarding our IELTS or Exams services, feel free to write them here. We will answer as soon as possible.

Jeg er ikke en robot Read more
To prevent bots, crawlers and similar malicious digital agents to spam and misuse webforms, a special checkbox like this can help to block such agents.