Nyheder & Arrangementer
Menu

Californisk charme på CSUN

18. jan. 2017
 

California State University Northridge (CSUN) får du dén uni-stemning og campus-følelse, næsten alle føler, at de kender fra amerikanske film. Hvis du drømmer om en skoleoplevelse på vaskeægte, amerikansk vis, med en snert af storbystemning, en garanti for godt vejr og en favnende fag-pakke, så er CSUN stedet for dig. 

En by i byen

Det føles næsten som en lille by, CSUNs Campus altså. Universitetet er nemlig hjemsted for mere end 40.000 studerende, hvor du som international studerende bliver en del af de mere end 3.500, der tilsammen har mere end 150 forskellige nationaliteter.


CSUN bliver du dog ikke set på som udlandsstuderende, men indgår derimod i undervisningen på lige fod med de amerikanske studerende, hvorfor din oplevelse med garanti bliver mere autentisk og lig de amerikanske elevers. På den måde er du en integreret del af en amerikansk skolegang, og kan virkelig mærke, hvordan det amerikanske system er skruet sammen. En rigtig unik mulighed for ikke “bare” at være udlandsstuderende, men faktisk at være en del af et skolesystem, en klasse og en undervisning, der altid foregår sådan. Der bliver altså ikke taget hensyn til de studerende, der har anden nationalitet end amerikansk, hvilket er med til at styrke dig som studerende rent fagligt på mange områder. På den måde bliver dit netværk også automatisk større, idet du ikke kun er en del af en international klike. 

CSUN har en god og stor fleksibilitet i den måde, strukturen og undervisningen er bygget op på i modsætning til en række danske uddannelsesinstitutioner, hvor reglerne og rammerne til tider kan føles “låst”. Hvis du ønsker at skrive din Bachelor på CSUN og kan finde en professor, der vil agere vejleder, er det oftest også en mulighed, så længe dit danske universitet siger god for det. På den måde behøver dit udlandsophold ikke kun at vare ét semester, men du har mulighed for at blive der i den periode, der passer til dig og dine udlandsønsker. Husk dog at tjekke med eget universitet, da reglerne kan være forskellige fra sted til sted. 

 

Campus med knald på 

På CSUNs campus er der fuld fart på - altid. Og som international studerende er det et aktivitetsmekka uden lige. Her finder du som studerende et hav af muligheder for at deltage i alt fra underholdende arrangementer til vilde aktiviteter og populære sportsbegivender. Stort set alt, hvad du forbinder med typisk, amerikansk studieliv og alt, hvad det indebærer, findes på CSUN. Ved semesterstart er der et væld af sociale arrangementer, hvor studerende kan hænge ud, komme i kontakt med nye, internationale venner og lære hele campus-stemningen at kende.

 

SRC, som står for The Student Recreation Center, er CSUNs hovedkvarter og dampende centrum for sportsinteresserede, og her findes alt, hvad en sportstosse tør og kan drømme om. Både basketballbaner, udendørs swimmingpools, fitnesscentre, boldbaner og en SRC kiosk, der naturligvis sælger sunde snacks og smoothies til de sportsaktive. Her er alt, hvad du kan kaste med, sparke til, slå på og gribe. Find den type bold frem, du ynder at spille med, og så er det ellers bare afsted.

Det er ikke helt uden grund, at kærligheden til de mange sportsgrene og faciliteter er så store på CSUN. Mange af universitetets mest populære fag er nemlig i den sportslige verden hvor både idræt, sundhedsvidenskab, ernæring og fysioterapi er højt oppe på topscorelisten. Fag som business, finance, musik, kunst og psykologi er også attraktive og populære fag, og netop den alsidighed gør, at universitetet lykkedes med at tiltrække så mange forskellige studerende, der allesammen er medvirkende til at give campus en helt unik stemning. 

 

Solskin, studier og autentisk stemning

CSUN er et sandt studiemekka med de mange faciliteter, universitetet tilbyder. Hvad der også er bemærkelsesværdigt lækkert ved CSUN, er den helt igennem skønne placering, som er tæt på Downtown L.A. og Hollywood, som mange på én eller anden måde drømmer lidt om, en dag at have som hjem. Som studerende på CSUN får du begge dele lige i baghaven, ligesom du får verdensklasse restauranter, fænomenal shopping og et vanvittigt natteliv tæt på. 

 

Klimaet i det sydlige Californien er også et trækplaster for mange, da det er skønt året rundt, både sommer og vinter. CSUN er placeret således, at det er nemt at komme til alle de skønne strande og naturområder, der er beliggende rundt om. Hvis semesteret er strikket så heldigt sammen, at du som studerende indimellem har længere weekender eller ferier, er der rig mulighed for at opleve nogle af Californiens fantastiske byer. Tag et smut til vilde Las Vegas og oplev byen, hvor alt vitterligt kan lade sig gøre. Besøg nogle af de smukke naturområder som Yosemite, Grand Canyon eller Zion national park, der også er i overskuelig, amerikansk afstand fra L.A., eller tag til San Francisco, Hawaii eller Mexico i en ferie. Drømmene er mange og mulighederne ligeså.

 

Mød Therese her, der er igang med sit andet semester på CSUN, hvor hun har valgt at skrive sin bachelor.