Semester på University of Melbourne

Rejsebrev fra Michael på University of Melbourne

10. september, 2012

Michael fra Aalborg har modtaget University of Melbournes legat til at læse et semester i Australien. Læs hans beretning om den overraskende ankomst i Melbourne, hvordan det er at studere i en Harry Potter kulisse, hvordan man får 100 nye venner på rekordtid og ikke mindst, hvordan man charmerer sig til en gratis barbeque. Michael læser til daglig til civilingeniør på Aalborg Universitet og skal læse på University of Melbourne indtil jul.

Kultur(chok)

Da jeg forlod den danske sommer for at rejse til Australien gjorde timingen, at jeg kunne stå ud af flyveren til årets koldeste dag i Melbourne med en temperatur på bare 2 grader. Så ikke nok med at jeg skulle omstille min døgnrytme med 8 timer, jeg skulle også lige skubbe kalenderen tilbage til vinter igen.  

Når man er kommet sig over det værst kuldechok, og man begynder at rette opmærksomheden mod hverdagen i Melbourne, ses det hurtigt, at Melbourne er en utrolig broget by med et hav af forskellige nationaliteter, hvor især asiater præger gadebilledet. Dog er én ting kendetegnende for den australske befolkning, og det er, at folk er utroligt venlige og snakkesalige, og vendingen "no worries" bliver flittigt brugt.

Med hensyn til transport i Melbourne er der et gammelt sporvognsnet, som faktisk fungerer rigtig godt, og som gør, at man nemt kan komme til alle afkroge af Melbourne. På trods af god offentlig transport har jeg dog købt min egen cykel, som jeg er utrolig glad for. De fås fra omkring 500 kr. i supermarkedet K-mart. Det kan dog til tider være med livet som indsats at cykle i Melbourne, og derfor er det næppe tilfældigt, at det er lovpligtigt at køre med cykelhjelm.

Velkomstugen på University of Melbourne

En uge inden den officielle studiestart er der arrangeret velkomst for de nye internationale studerende, hvor indholdet er af mere social karakter. Sammen med ca. 100 andre udvekslings- og study abroad studerende blev jeg indlogeret på et af universitetets mange kollegier på campus. Ugen bød bl.a. på australsk fodbold på Melbourne Cricket Ground – et kæmpemæssigt stadion med plads til ca. 100.000 tilskuere. Selv om reglerne ikke ligefrem stod lysende klare - heller ikke efter kampen - så var hele stemningen en kanon oplevelse. Denne og andre lignende aktiviteter, sammen med en (meget) grundig rundvisning i Melbournes natteliv, har gjort, at jeg kan starte på uni med bevidstheden om at have fået 100 nye venner. Derfor kan det kun anbefales at deltage i Uni Melbournes welcome week eller tilsvarende arrangementer.

Studielivet på University of Melbourne

Fordi universitetet er så kæmpe stort med næsten 50.000 studerende, og at alt samtidig er samlet på ét campus, er der et helt fantastisk studieliv, hvor der dagligt er livemusik, optrædener og et hav af små hyggelige caféer, hvor man kan få en friskbrygget espresso imellem forelæsningerne. Derudover er der arrangeret gratis barbecue mandag, tirsdag og onsdag samt engelsk morgenmad om onsdagen – en tradition som man efter min mening med fordel kan overføre til AAU. Generelt er atmosfæren på campus rigtig hyggelig, fordi det hele tiden summer af liv.

Selve undervisningsbygningerne ligner noget, der er taget ud af en Harry Potter film, og når man går rundt på campus, får man næsten en følelse af, at man studerer ved Hogwarts. Alt i alt et meget inspirerende sted at opholde sig. Dertil skal nævnes, at faciliteterne omkring undervisningen er i top.

Den største forskel i forhold til undervisningen på Aalborg Universitet er, at forelæsningerne ligger fuldstændig tilfældigt fordelt over ugen. Eksempelvis kan man en dag have undervisning fra kl. 14:00 til 21:00. Derudover er det normalt på University of Melbourne, at man sammensætter sine fag præcist, som man ønsker, fordi udbuddet er så stort. Som konsekvens heraf skal man bare acceptere, at nogle af ens forelæsninger "clasher" med hinanden, og så er det op til én selv at prioritere, hvilke fag man vil komme til.

Bolig

Da jeg rejste fra Danmark, havde jeg ikke nogen aftale om bolig, og efter bare et par dage på et centralt hostel fandt jeg en mere permanent bolig. Jeg fandt stedet, en lejlighed, som jeg deler med 3 andre, gennem hjemmesiden gumtree.com. Det er dyrt at leve i Australien og bolig, er ikke nogen undtagelse. Jeg måtte løbende i min boligsøgning nedjustere mine forventninger og bare acceptere, at det koster ca. $1000/mdr. for et værelse i en lejlighed på kanten af CBD(Centrum).

Jeg ser frem til vores "spring break", som består af 2 uger uden undervisning. Jeg forventer, at ferien kommer til af bestå af en form for road trip, hvor jeg sammen med de andre internationale studerende bl.a. skal udforske Great Ocean Road.

Se Michaels billeder

Se Michaels billeder fra den første tid i Australien og studiestarten på University of Melbourne.

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24.
Tjek åbningstider her.

Hvilken type ophold?
Ønsket studiestart
Jeg er ikke en robot Read more
To prevent bots, crawlers and similar malicious digital agents to spam and misuse webforms, a special checkbox like this can help to block such agents.