Få penge med til din master i udlandet

Få penge med til din master i udlandet

10. juni, 2015

Mange studerende får i denne tid svar på deres ansøgninger til kandidatuddannelser rundt på landets universiteter. Desværre får mange studerende afslag, men der er heldigvis gode muligheder for at finde (et nyt) drømmestudie i udlandet. Og endnu bedre muligheder er der for at få økonomisk støtte til at læse en master i udlandet. Er du interesseret i at flytte dine sidste studieår til udlandet, så har du mulighed for at starte allerede efter sommerferien eller først i det nye år. Valget er dit.

Økonomisk støtte til en master i udlandet

Udenlandske universitetsuddannelser er ikke gratis, men har du endnu ikke har opbrugt dine SU-klip, så kan du tage din SU med til udlandet, og du kan tage studielån undervejs. Du kan desuden få udlandsstipendium til at dække undervisningsgebyret (tuitionfee) i op til 2 år. Udlandsstipendium er en støtte fra staten, der støtter uddannelser i udlandet, og raten ligger mellem 23.000-49.500 kr. pr. semester afhængig af dit studie. Man kan altså få op til næsten 200.000 kr., som er en gratis støtte til uddannelsen.

Udlandsstipendiet dækker ikke altid hele undervisningsgebyret, men det er en rigtig stor hjælp. Foruden denne støtte, har man som studerende mulighed for at låne op til 100.000 kr. til at dække undervisningsgebyret i form af et udlandsstudielån, som har samme fordelagtige rente som SU lån. 

Vi siger selvfølgelig ikke, at man bare kan låne sig ud af omkostningerne ved at læse en master i udlandet, men der findes virkelig gode finansieringsmuligheder, som er værd at overveje. Du kan læse mere om finansiering af et studieophold i udlandet lige her

Start på din master efter sommerferien

Hvis du har fået afslag på din ansøgning til en kandidatuddannelse i Danmark, men er besluttet på at starte efter sommerferien, så kan vi sagtens hjælpe dig af sted. Du kan stadigvæk nå at søge ind på nogle af de universiteter, vi samarbejder med, og du har dermed mulighed for at blive optaget på deres efterårssemester. Du skal dog være opmærksom på, at nogle universiteter har ansøgningsfrist lige om lidt, og at der nogle gange kan være lang behandlingstid på en ansøgning om optagelse på en master.

Vi hjælper dig hele vejen igennem processen. Er du interesseret i at komme af sted efter sommer, så anbefaler vi dig at læse om en master i udlandet på denne side. Nedenfor kan du se en liste over de universiteter, som endnu ikke har haft ansøgningsfrist:

>> University Birmingham, England

>> University of Hull, England

>> Pacific Lutheran University, USA

>> Griffith University, Australien

>> Swinburne University, Sarawak, Borneo

>> University of Nottingham, Malaysia

>> RMIT University, Vietnam

>> James Cook University, Singapore

Er du interesseret i læse på ét af disse universiteter? Så kontakt os ved at skrive til vejledning@edu-danmark.dk eller ringe til os på 70 20 28 24.

Start på din master efter nytår

Hvis du gerne vil have mere tid til at revidere dit valg af drømmestudie, så kan du med fordel også vælge at søge ind på en master med start i 2016. Vi anbefaler dog, at du snarest muligt går i gang med at undersøge dine muligheder, da det kan være et langvarig proces. Vi hjælper dig selvfølgelig fra start til slut, så kontakt os gerne. Vi anbefaler dig at læse mere om en master i udlandet og se, hvilke universiteter, vi kan hjælpe dig ud på. Du kan læse mere og få inspiration fra andre studerende, som har læst en master i udlandet lige her

Ring eller skriv til os - vi vil rigtig gerne hjælpe dig

Er du enten lidt i tvivl eller 100 % sikker på, at du gerne vil læse en master i udlandet, så kontakt os med det samme. Så hjælper vi dig med at danne et overblik over dine muligheder, så du kommer godt i gang. Send en mail til os på vejledning@edu-danmark.dk eller ring til os på 70 20 28 24. 

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24.
Tjek åbningstider her.

Hvilken type ophold?
Ønsket studiestart
Jeg er ikke en robot Read more
To prevent bots, crawlers and similar malicious digital agents to spam and misuse webforms, a special checkbox like this can help to block such agents.