Universiteter
Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Menu
Søg ind på James Cook University (JCU), Townsville og Cairns, Australien

Hvordan søger jeg ind på James Cook University (JCU)?

 

Optagelseskrav
Engelskkrav
Studiestart
Sådan søger du
Ansøgningsgebyr
Ansøgningsfrister
Hvor skal ansøgningen sendes hen?
Ansøgningsvejledninger og skemaer


Optagelseskrav

Study Abroad (Semesterophold)

Der er ingen faste optagelseskrav til universitetets Study Abroad-program. Universitetet kigger på den samlede samlede ansøgning inklusiv karakterudskrifter og eksamensbeviser.
 

Hele uddannelser på bachelorniveau

Når du søger om optagelse på en hel uddannelse på bachelorniveau i udlandet, skal du som minimum have fuldført en gymnasiel uddannelse. Derudover kan optagelseskravene variere fra uddannelse til uddannelse. 

Optagelseskrav for hele uddannelser på bachelorniveau
 

Hele uddannelser på kandidatniveau

Når du søger om optagelse på en hel uddannelse på kandidatniveau i udlandet, skal du som minimum have fuldført en bacheloruddannelse. Derudover kan optagelseskravene variere fra uddannelse til uddannelse.

Optagelseskrav for hele uddannelser på kandidatniveau

Når man søger om optagelse på en hel kandidatgrad i udlandet, er det typisk et udvalg, der behandler ansøgningerne og beslutter, hvem der skal optages. Det kan derfor være svært for universiteterne at sætte et bestemt optagelseskrav, da det kommer an på, hvem der søger det pågældende semester, og hvem der er i udvalget. Typisk vil der blot være beskrevet nogle minimumskrav. 


Engelskkrav

Study Abroad

Du behøver ikke dokumentere dine engelskkundskaber, hvis du har taget størstedelen af din uddannelse i Danmark.
 

Hele uddannelser

Når du søger optagelse på universitetet gennem EDU, behøver du ikke tage en engelsk sprogtest, hvis du opfylder ét af følgende krav: 

Uden sprogtest

1. Du har bestået en gymnasieuddannelse og fået et gennemsnit på mindst 7 i engelsk på A-niveau på 7-trins skalaen.

2. Du kan dokumentere, at du er blevet undervist på engelsk i mindst 1 år på fuld tid på akademisk niveau (60 ECTS).

Med sprogtest

Opfylder du ikke nogle af ovenstående engelskkrav, skal du tage en engelsk sprogtest. Her kan du se, hvor mange point du skal have i din sprogtest.

Engelskkrav - Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau


Studiestart

Der er studiestart to gange om året i juli og februar for de fleste programmer på universitetet.

Datoer – Alle programmer


Sådan søger du

EDU vil meget gerne hjælpe dig med at gennemføre dine planer om at studere i udlandet. For at processen afvikles på bedst mulig måde, er det vigtigt, at dine forventninger til vores service og hjælp afstemmes med de muligheder og begrænsninger, vi har for at hjælpe. Du skal derfor læse, udfylde og underskrive en ansøgningserklæring, som en del af din ansøgning.


Study Abroad (Semesterophold)

 1. Udfyld ansøgningserklæringen online
 2. Indsend de supplerende dokumenter til EDU's adresse:

Supplerende dokumenter

 • Et udfyldt ansøgningsskema

 • Karakterudskrift fra din nuværende uddannelse (original eller verificeret kopi, på engelsk)

 • Bachelorbevis på engelsk, hvis du allerede har afsluttet en bacheloruddannelse (original eller verificeret kopi, på engelsk)

 • Kopi af pas
   

Hele uddannelser 

 1. Udfyld ansøgningserklæringen online
 2. Indsend de supplerende dokumenter til EDU's adresse:

Supplerende dokumenter

 • Et udfyldt ansøgningsskema
 • Eksamensbevis fra senest afsluttede uddannelse, for eksempel studentereksamen, bachelorgrad eller lignende (original eller verificeret kopi, på engelsk)

 • Dokumentation for engelskkundskaber (original eller verificeret kopi, på engelsk)

 • Kopi af dit pas (billedsiden, behøver ikke verificeres)

OBS! Husk at alle dokumenter skal vedlægges på engelsk. Udover det, skal de fleste dokumenter vedlægges i original format eller som verificeret kopi (med stempel og underskrift, se nærmere forklaring i vores EDUpedia) af en officiel enhed (medmindre andet er angivet), som for eksempel din danske uddannelsesinstitution. Vi sender dine originale dokumenter retur, ligeså snart din ansøgning er sendt af sted. 

Det er en god idé at få lavet verificerede kopier af dine originale dokumenter, før du sender dem med posten. Vi oplever desværre engang imellem, at ikke alle breve kommer frem – og hvis du har sendt dine originale dokumenter, og brevet forsvinder hos Postdanmark, kan du ikke få dem igen. 

Vil du søge ind på et af de øvrige programmer og er i tvivl om, hvad du skal gøre, er du velkommen til at kontakte os på vejledning@edu-danmark.dk.


Ansøgningsgebyr

Der er ikke ansøgningsgebyr for internationale studerende igennem EDU til James Cook University.


Ansøgningsfrister

Ansøgningsfristen er den seneste dag universitetet vil modtage din ansøgning. Det er en god idé at sende din ansøgning til os i god tid før ansøgningsfristen, så der er tid til at sikre at ansøgningen er komplet og få alle de praktiske detaljer på plads før studiestart.

For at kunne garantere at ansøgningen kan nå frem i tide inden universitetets ansøgningsfrist er det vigtigt, at vi modtager din ansøgning senest fem hverdage før fristen.

OBS: Ansøgningsfristen er efter lokal tid på universitetet.


Study Abroad (Semesterophold)

 • Ansøgningsfrist - Semester 1 (studiestart i februar): 1. januar

 • Ansøgningsfrist - Semester 2 (studiestart i juli): 1. juni       

Planlægningsprocessen af dit ophold afhænger af reglerne på din danske uddannelsesinstitution. Det er en god idé at gå i gang med planlægningen af dit ophold 6 til 12 måneder før studiestart, og at du sender din ansøgning til os mellem 4 til 6 måneder før studiestart. Så er der god tid til at få detaljerne på plads inden studiestart. Jo tidligere du søger, jo større sandsynlighed er der typisk for at få de fag, du ønsker. 

Forhåndsgodkendelse

Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

Læs mere om forhåndsgodkendelse


Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau

 • Ansøgningsfrist - Semester 1 (studiestart i februar): I midten af januar

 • Ansøgningsfrist - Semester 2 (studiestart i juli): I midten af juni

Vi anbefaler, at du går i gang med planlægningen af dit ophold 8 til 12 måneder før studiestart og du sender din ansøgning til os mellem 6 til 8 måneder før studiestart. På den måde har du tid til at få alle de detaljer på plads, der er i forbindelse med at tage en hel uddannelse i udlandet, heriblandt ansøgning om udlandsstipendium og SU.  

Behandlingstid

Behandlingstiden af din ansøgning på universitetet er cirka seks til otte uger. Der kan dog gå både kortere og længere tid alt efter, hvilket universitet du har søgt ind på, og hvornår du søger. Har du ikke hørt noget, otte uger efter din ansøgning er afsendt, er du velkommen til at kontakte os, så rykker vi gerne universitetet for svar. 


Hvor skal ansøgningen sendes hen?

Du skal sende din ansøgning og/eller supplerende dokumenter til:

EDU
Nikolaj Plads 26, 2. sal
1067 København K

Hvis du gerne vil aflevere ansøgningen personligt, er du velkommen til at komme forbi ovenstående adresse i vores åbningstid. Vi holder åbent alle hverdage mellem kl. 10-12 og kl. 13-15.


Ansøgningsvejledninger og skemaer