Ansøgningserklæring

Vi er glade for, at du har valgt os til at hjælpe dig til udlandet for at læse.

Det er vores målsætning at yde den bedst mulige støtte til dig som studerende igennem hele processen, og vi vil gøre vores bedste for, at du vil opleve processen som enkel og gennemskuelig. Det er vigtigt for os, at du får det bedst mulige studieophold i udlandet, og vi vil derfor også forsøge at hjælpe og vejlede dig under dit studieophold i det omfang, det er os muligt.

Det er dog ikke alting, som vi kan hjælpe med og heller ikke alt, som vi har indflydelse på. Vi ved en masse om de procedurer og forhold, som er specielle for dig som dansk studerende, men selvom vi har en masse viden om disse forhold, så er vores indflydelse på beslutninger hos danske myndigheder og de udenlandske partnere naturligvis begrænset.

For at undgå misforståelser er det derfor vigtigt, at du ved, hvad du kan forvente af os, hvad vi ikke har indflydelse på, og hvad du selv er ansvarlig for. Derfor beder vi dig om at bekræfte, at du er indforstået med disse vilkår. Det gør du på følgende måde:

 • Læs ansøgningserklæringen nedenunder grundigt igennem.
 • Udfyld ansøgningsformularen nederst på siden.

Vi glæder os til at hjælpe dig til udlandet.

OBS: Hvis du søger ind på mere end et universitet, skal du huske at udfylde én formular per ansøgning.


EDU arbejder på vegne af de udenlandske universiteter, men alle ansøgere er vores kunder, og din tilfredshed er meget vigtig.
Derfor lover EDU:

 • at dine interesser er i centrum i vejledningen om partneruniversiteterne, der er nøje udvalgt på baggrund af fagligt udbud og med fokus på kvalitet.
 • at du på intet tidspunkt vil skulle betale EDU for den service og vejledning, vi yder.
 • at vi dagligt arbejder på at holde vores viden om vores partneruniversiteter opdateret. Eventuelle ændringer, som vi er bekendt med, vil blive videreformidlet til dig, vores vejledere og/eller opdateret på hjemmesiden hurtigst muligt.
 • at EDU vil bruge dine erfaringer – positive såvel som negative – omkring vore partneruniversiteter, vores service m.v. for at vi kan blive endnu bedre til at hjælpe studerende til udlandet.

Du anerkender og accepterer:

(vedrørende det udenlandske universitet)

 • at du er forpligtet til løbende at holde dig orienteret på vores hjemmeside om det universitet, som du søger til, da procedurer kan ændre sig undervejs.
 • at EDU frasiger sig ansvaret for eventuelle ændringer af optagelseskrav, som EDU ikke er blevet gjort bekendt med, eller at hele uddannelser nedlægges, efter du har ansøgt til det udenlandske universitet. I så fald vil du få tilbagebetalt evt. betalt studieafgift i henhold til universitetets regler.
 • at EDU ingen indflydelse har på, om du optages på universitetet. Den endelige beslutning og vurdering ligger helt og aldeles hos det ansøgte universitet.
 • at ansvaret for undervisningskvaliteten ligger hos universitetet – ikke hos EDU.
 • at du bliver optaget på universitetet og indgår dermed en aftale direkte med dem, ikke med EDU.
 • at du er forpligtet til at overholde universitetets regler, når du er optaget, herunder også reglerne for optagelse og betaling af undervisnings- og evt. ansøgningsgebyr.
 • at du er forpligtet til at overholde regler og love vedrørende dit studentervisum.
 • at EDU ingen indflydelse har på, om du får de fag, som du har fået forhåndsgodkendt. EDU forsøger dog altid at støtte dig i processen bedst muligt og arbejder med vores partneruniversiteter for at sikre fagvalget så tidligt i processen som muligt.
 • at du skal informere EDU hurtigst muligt, hvis du ønsker at trække din ansøgning tilbage eller vælger ikke at tage imod studiepladsen.

Du anerkender og accepterer:

(vedrørende danske institutioner, offentlige enheder og lignende)

 • at det er dit ansvar at sikre, at de dokumenter, du indsender til EDU, stemmer overens med originalerne. Anvendelse af forfalskede dokumenter er strafbart. Vi eller vores samarbejdspartnere kan reagere med en politianmeldelse - enten i Danmark eller i studie/praktiklandet. Du risikerer også en bortvisning fra dit studium eller dit praktiksted.

 • at EDU ingen indflydelse har hos de danske uddannelsesinstitutioner eller Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte. Forholdet til disse enheder er mellem dig og den relevante enhed.
 • at EDU kan informere generelt om visumregler, SU og udlandsstipendium, men ikke har nogen indflydelse på, hvorvidt disse bliver bevilliget eller ej.
 • at EDU gør sit bedste for at levere opdateret information, men fraskriver sig ansvaret for eventuelle ændringer, som skulle være sket siden sidste opdatering af materiale.
 • at du selv er ansvarlig for, at alle formelle og påkrævede dokumenter (visum, SU, udlandsstipendium o.l.) er i orden før din afrejse.
 • at officiel kommunikation fra EDU primært vil foregå via e-mail, og at du derfor bør tjekke din e-mail regelmæssigt. Du er ansvarlig for at levere opdaterede kontaktoplysninger til EDU. EDU tager selvfølgelig ansvaret for, at e-mails bliver sendt – men ikke for, at de når frem til din indbakke.
 • at EDU ikke kan tage ansvaret for fremsendte originale dokumenter, så send så vidt muligt kopier verificerede af din hjeminstitution eller anden officiel myndighed. Send aldrig dit pas med almindelig post.
 • at EDU altid arbejder på at gøre tingene lettere for vores studerende. Derfor har vi udviklet en database, som vil gøre det muligt for fremtidige studerende at søge efter kurser taget af andre studerende fra deres hjem universitet og/eller fra samme studie. For at sikre korrekt og fyldestgørende data forbeholder vi os retten til at indhente oplysninger fra vores partnere om hvilke fag, du har taget under dit studieophold. Oplysningerne vil kun blive brugt til databasen og være anonyme. 
 • at EDU samarbejder så vidt muligt med de danske uddannelsesinstitutioner for at sikre kvaliteten og en lettere proces. I den forbindelse ønsker flere uddannelsesinstitutioner, at EDU oplyser, hvem vi sender på studieophold. EDU videregiver ikke disse oplysninger uden din tilladelse, så hvis du er indforstået med, at EDU samarbejder omkring dette, så sæt venligst kryds i boksen nedenfor.

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.