Hvilken type ophold i udlandet er relevant for dig?

EDU tilbyder mange former for ophold i udlandet, som du kan få overblik over her. I venstremenuen kan du læse mere om hver type.

Study Abroad (semesterophold): 1-2 semestre i udlandet, som en del af din danske uddannelse. Det er den type ophold, som langt de fleste studerende vælger, da du på bare 1 semester kan få en stor akademisk, kulturel og personlig oplevelse.

Hel bacheloruddannelse: Dette er en god mulighed for at finde en uddannelse, som ikke du ikke kan finde herhjemme. Mulighederne for offentilig finansiering er dog ikke så gode som ved de andre typer ophold.

Hel Master (kandidatuddannelse) i udlandet: Stadig flere studerende vælger at læse en Master (hel kandidatuddannelse) i udlandet. Det kan fx være en fordel, hvis du ønsker en international karriere, gerne vil have dybere forståelse af et samfund end du får på 1 semester, eller vil tage en uddannelse, som ikke findes herhjemme. Der er gode offentlige støttemuligheder til at betale for en hel kandidatuddannelse i udlandet.

Top-up bachelor: Hvis du har afsluttet eksempelvis en 2-årig erhvervsakademiuddannelse i Danmark og har lyst til en overbygning, så kan en top-up bacheloruddannelse være noget for dig. På denne måde ender du med at afslutte en hel bacheloruddannelse fra et universitet.

Summer School: (sommer kurser): Flere og flere studerende vælger at læse et sommerkursus i udlandet. Det er en god mulighed, hvis du ikke har lyst til at være væk i et helt semester, eller hvis du gerne vil have en billigere løsning end et længere studieophold.

Sabbatår: En god måde, at opleve verden på for dig, som lige er blevet student. Du går på universitetet i 3-12 måneder og tager fag på lige fod med de lokale og andre internationale studerende. En god mulighed for dig, som ikke er helt sikker på, hvad du vil studere eller gerne vil have en akademisk oplevelse i udlandet i løbet af dit sabbatår. Du kan blandt andet bruge kvalifikationerne fra udlandet på dit CV eller i din Kvote 2 ansøgning.

Sprogkurser: Flere af vores samarbejdsuniversiteter tilbyder sprogkurser. Det er en god mulighed, hvis du gerne vil forbedre dit akademiske engelsk, men ikke kigger efter specifikke fag, som du skal have merit for.

Praktik i udlandet: Et praktikophold i udlandet er en god måde at få prøvet din teoretiske viden af i praksis under eller efter studierne. Du indgår på en udenlandsk arbejdsplads og får sat dine interkulturelle kompetencer i spil, hvilket er et stort plus, når du skal søge arbejde efterfølgende. Praktikophold har dog ikke de samme gode offentlige støttemuligheder som andre typer ophold.

Kombination af studie og praktik: På flere af vores partneruniversiteter kan du kombinere et almindeligt studieophold med et praktikophold. Praktikken kan enten ligge i forlængelse af studieperioden eller som en deltidsbeskæftigelse i løbet af semesteret, sideløbende med at du tager fag. Det er en unik mulighed for både at være en del af studielivet på et udenlandsk universitet samtidig med, at du får arbejdserfaring i udlandet.

 

Vil du have 4 forrygende fifs + en legatguide? 

Vi har formuleret en række tips til dig, der mangler inspiration til næste skridt i processen.
Du kan også få tilsendt vores legatkompendium, hvor vi har samlet tidligere EDU-studerendes legatansøgninger og budgetter. Alle ansøgningerne har indbragt de studerende over 50.000 kr. i legater.

Fedt, lad mig få tips og legatkompendium

 


 
Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.