Læs en hel kandidatuddannelse (Master) i udlandet

Har du overvejet at tage en hel Master i udlandet? Så læs med her og bliv klogere på, hvorfor det kan være en rigtig god idé.

5 gode grunde til at tage din Master i udlandet

 • Få en unik fagkombination. I Danmark er der tradition for, at en kandidatuddannelse er en overbygning på en bacheloruddannelse indenfor samme felt. Men sådan er det ikke nødvendigvis i udlandet. Når du tager en hel Master i udlandet gennem EDU, kan du vælge mellem flere hundrede fagområder, og det er ofte muligt at kombinere din bacheloruddannelse med en Masteruddannelse indenfor et nyt fagområde. Du får altså mulighed for at skabe en unik fagkombination, som vil gøre dig attraktiv på arbejdsmarkedet. I videoen ovenfor fortæller Anne Stine, hvordan hun skabte en unik profil med en Master i udlandet.
  Læs et portræt af Mark, der skabte en unik fagkombination ved at tage sin Master i udlandet.

 • Skab et internationalt netværk. Når du læser en Master i udlandet, studerer du med folk fra hele verden. I udlandet er det almindeligt at være på arbejdsmarkedet et stykke tid, før man går i gang med sin Master. Dine medstuderende kan derfor vise sig at blive fordelagtige bekendtskaber med en del erhvervserfaring - måske er din sidemand din kommende arbejdsgiver?
  Læs et portræt af Mathilde, der skabte et stort internationalt netværk, da hun læste en hel Master i udlandet.

 • Opnå kulturel forståelse. Når du bor og studerer i en anden kultur, lærer du en masse, også når du ikke har næsen i bøgerne. Et internationalt netværk og en god kulturel forstålse er de to vigtigste skridt på vejen mod en internationalt fokuseret karriere.
  Læs et portræt af Lasse, der styrkede sine karrieremuligheder og forbedrede sin kulturelle forståelse, ved at tage en MBA i udlandet.

 • Tag din kandidat på kortere tid. I Danmark tager en kandidatgrad normalt 2 år, men på de udenlandske universiteter findes der forskellige typer af Masteruddannelser, der tager både 1, 1,5 og 2 år. 
   
 • Fravælg specialet. For mange studerende er specialeprocessen ikke nødvendigvis den mest optimale afslutning på deres uddannelse. Mange Masteruddannelser kan afsluttes uden et klassisk speciale, og du kan i stedet få mere undervisning, tage flere fag eller et erhvervsrelevant praktikophold.


Mulighederne for at finansiere en hel Master har aldrig været bedre

 • Du kan få SU og SU-lån med til udlandet, når du tager en hel Master i op til to år.
   
 • Du kan få udlandsstipendium til helt eller delvist at finansiere tuition fee (undervisningsafgiften) på et udenlandsk universitet, og du kan tage udlandsstudielån til at dække differencen mellem udlandsstipendium og tuition fee.
   
 • Mulighederne for at få legater er rigtig gode, når du søger støtte til en hel uddannelse på kandidatniveau, og der er mange legater at søge.

Mange forskellige typer Masteruddannelser

En Master's Degree er det, der er mest sammenlignelig med en dansk kandidatuddannelse, og kan tages på mellem 1 og 2 år. I udlandet har du dog mulighed for at tage en række forskellige overbygninger på din bachelor: Graduate Certificate, Graduate Diploma eller Postgraduate Diploma. Et Certificate eller et Diploma er normalt af 1-2 semestres varighed.

Bemærk, at en Masteruddannelse i udlandet skal bestå af mindst 60 ECTS samt være en afsluttet grad for at kvalificere til SU. 


Inspiration til hvor du kan læse en Master i udlandet

Vil du vide mere om, hvor du kan læse hvad, så foretag en søgning i vores studiedatabase. Her kan du søge på de faglige og geografiske områder, du er interesseret i.

Når du har fundet nogle interessante universiteter, der matcher dine ønsker, så klik dig ind på deres universitetsprofiler. Her kan du undersøge dine muligheder i detaljer under menupunktet Hvad kan jeg læse?, og blive klogere på optagelseskrav og ansøgningsfrister under menupunktet Hvordan søger jeg?

Har du lyst til at læse om andres erfaringer, har vi lavet en serie med inspirerende portrætter af EDU-studerende, der har læst forskellige typer hele Masteruddannelser i udlandet. De fortæller blandt andet, hvordan uddannelsen har givet dem et uvurderligt internationalt netværk, unikke faglige profiler og oplevelser for livet.


Gå i gang i god tid

Vi anbefaler at du går i gang med forberedelserne til at tage en hel Master i udlandet cirka et år før forventet studiestart, og at du sender din ansøgning af sted til EDU senest et halvt år før studiestart (du skal forvente cirka to måneders svartid på din ansøgning).

Disse anbefalede tidsfrister skyldes blandt andet, at behandlingstiden kan være lang hos dit søgte universitet, at visumprocessen kan tage tid hos ambassaden, at der kan være kø til at tage en eventuel adgangsgivende test osv. 


Gå IKKE glip af EDU Days, hvis du drømmer om et studieophold!

Vores EDU Days events er vores måde, at gøre det nemt og inspirerende for dig, at få styr på dit studieophold.

 • Mød 30 universiteter fra hele verden, heraf flere i verdens top 100
 • Hør om praktik i f.eks. New York, London og Hong Kong
 • Mød EDU’s erfarne vejledningsteam, der giver dig overblik og ro i maven
 • Få uundværlige tips til legatsøgning, udlandsstipendium og øvrig finansiering

Læs mere og tilmeld dig EDU Days:

København

Aarhus


 
Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.