Mathilde fik kickstartet sin indre iværksætter på QUT, Australien
De fleste ville nok skynde sig at sige ja tak, hvis de blev tilbudt en forlængelse af en sikker fuldtidsstilling hos den verdensomspændende servicekoncern ISS. Men ikke Mathilde. Hun havde lyst til at dreje sin karriere ind på et mere kunstnerisk spor, takkede nej til jobbet og besluttede sig for at opsøge nye eventyr på den anden side af jorden.
Et verdensomspændende eksotisk CV
Da Mathilde tog af sted til Australien, var planen at blive mere attraktiv på jobmarkedet i Danmark, når hun vendte hjem fra det store udland, med en unik uddannelseskombination i rygsækken. Men Australien fik tag i hende, og hun blev grebet af livsstilen Down Under. Ved at tage hele sin Masteruddannelse på Queensland University of Technology (QUT) og bo i Brisbane i en lang periode har Mathilde fået et stort netværk i iværksættermiljøet og den lokale kunstscene. I stedet for at anvende sit internationale CV, som et eksotisk plus i Danmark, bruger hun det med omvendte fortegn i Brisbane: ”Selvfølgelig har jeg en fordel ved at være dansk. Jeg kan bringe noget nyt ind i det felt, der er her,” fortæller Mathilde engageret.
En Master i udlandet giver ro til at fordybe sig i studierne
Mathilde har læst en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed - Serviceledelse på Professionshøjskolen Metropol i København, og har i løbet af sin uddannelse været på udveksling i Finland og i praktik i London. Hendes masterophold på QUT krævede en del mere planlægning end de to andre ophold, og hun følte sig meget mere på egen hånd. I hvert fald til at begynde med. Men da først undervisningen gik i gang, var det en gave, at hun vidste, at hun ikke kun skulle være på QUT i et enkelt semester. ”Jeg synes, det har givet mig noget ro til at fordybe mig i mine studier. Man kommer ind i studiemiljøet på en anden måde, end når man kun er af sted et halvt år. Da jeg var på udveksling, gik jeg ikke så meget op i fagene, det var mere førstegangsoplevelsen ved at være ude. Nu hvor jeg havde prøvet at være ude før, kunne jeg fokusere mere på studiet, og det har jeg fået rigtig meget ud af rent fagligt,” fortæller Mathilde.
Mulighed for unik specialisering
På QUT har Mathilde læst en Master of Creative Industries med specialiseringen Creative Production and Arts Management. Det havde ikke været muligt for Mathilde i samme grad at skifte uddannelsesspor og specialisere sig inden for kunst- og kulturområdet, hvis hun var blevet i Danmark. Mathildes gåpåmod er stort, og når hun får en idé, forbliver den ikke på tegnebrættet ret længe. Et af de nyeste skud på stammen er en guidet gastronomibyvandring, som hun fik en idé til og kontaktede det gastronomiske eventbureau Foodi, med sit oplæg. Foodi har afdelinger i alle de største australske byer og fandt Mathildes idé spændende, så de inviterede hende ombord og ansatte hende til at udvikle sin tur. I dette job kommer alle Mathildes fagligheder i spil, og som hun selv siger: ”Det går meget godt i spænd med min baggrund indenfor sundhed og ernæring og service. Her forbinder jeg alle tingene.”
Klædt på til iværksætteri
Mathildes afsluttende masterprojekt på QUT gik ud på at udvikle et kreativt forretningskoncept, og hun fik stor anerkendelse af sine professorer. ”Der sker nogle andre ting på universitetet her end i Danmark,” forklarer Mathilde. En opgave skrives ikke bare til skrivebordsskuffen. Mathildes masterprojekt blev derimod adgangsbilletten til Creative 3 – en konference med fokus på iværksætteri, innovation og kreativitet. På baggrund af masterprojektet, blev Mathilde ligeledes udvalgt til at deltage i en Idea Incubator Camp, hvor hun sammen med andre studerende videreudviklede masterprojektets kreative forretningskoncept omkring udlejning af biler til turister, der fortæller en visuel historie om det oprindelige Australien formidlet af aboriginalkunstnere.
Alle de mennesker Mathilde stødte på til disse iværksætterarrangementer, som der er mange af på QUT, gav hende blod på tanden for at starte sin egen virksomhed. ”Jeg fik hele tiden nye idéer, hver gang jeg snakkede med nye potentielle samarbejdspartnere,” fortæller Mathilde. For at kunne favne alle de gode idéer, har hun efter endt uddannelse startet den kreative paraplyvirksomhed MATILDA Creation, hvis mål er at samle alt fra kunstnerisk biludlejning over Danish Pastry-bagekurser og gastronomiture til verdensomspændende studenternetværk.
Modet har Mathilde hele tiden haft, men evnerne til at virkeliggøre alle de mange idéer, har Mathilde for alvor erhvervet sig på QUT: ”Vi havde et fag, der hed Entrepreneurship in the Creative Industries på min master, og jeg synes, det er det bedste fag, jeg nogensinde har haft. Når jeg tænker tilbage, har jeg altid haft småidéer og startet lidt hist og pist - på idéplanet. Men denne her uddannelse har givet mig nogle værktøjer til at forstå det at være iværksætter og det at arbejde med kreativitet. De værktøjer gør, at det har været lettere at sætte det i gang.”
Vil hjælpe andre studerende
Selvom Mathilde har afsluttet sin uddannelse på QUT, er hun stadig ofte på campus og er en synlig spiller i iværksættermiljøet omkring universitetet. Hun er bestyrelsesmedlem og en af grundlæggerne af organisationen QUT Starters, der arrangerer workshops, møder, idékonkurrencer og meget mere for unge innovative iværksættere med relation til QUT. Det må siges, at trangen til at hjælpe andre med deres idéer er kendetegnende for Mathilde, der også er i gang med at opstarte netværket Student Around the World, der skal matche udenlandske studerende, med lokale familier i det land, hvor de studerer. ”Fokus er på kulturel udveksling, og på at gøre det lettere at opbygge et netværk, specielt hvis man læser en hel uddannelse i udlandet,” forklarer Mathilde, der har masser af erfaring at trække på i den forbindelse.
Man kan blive helt forpustet af at høre om Mathildes mange projekter, og vi nåede ikke engang at komme ind på hendes forbindelse til kunstprojektet Art from the Margins, kunsteventen APAM og hendes job som kunstguide på QAGOMA - Brisbanes største galleri. Mathilde må da også løbe hurtigt for at følge med: ”Det går utrolig stærkt. Det er spændende, og jeg er glad for at være her, selvom det ikke var min plan, da jeg tog af sted fra Danmark for to år siden.”
Gode råd til at komme videre med dine studiedrømme
Opret en gratis mitEDU-profil og få adgang til et skræddersyet digitalt værktøj, der giver dig overblik over hele processen med at få styr på dine muligheder, vælge det rette universitet, og genneføre ansøgningsprocessen. Det er helt uforpligtende at lave en mitEDU-profil.
Book et uforpligtende online-møde med en af vores vejledere og få styr på studiemuligheder, ansøgningsproces og finansiering.
Vil du afsted til sommer/efteråret 2025, så tjek ansøgningsfristerne for alle vores universiteter.
Se ansøgningsfrister her
Læs også:
- Emma´s ""Island-girl"" liv på Hawai'i
- En Master fra Hawaii startede Christians karriere
- Frederikkes ambitioner for fremtiden voksede i Australien
- Lasse tog en MBA på Griffith, Australien
- Marks Master på UNSW, Australien
- Master blev springbræt til job i Silicon Valley
- MBA gav Søren fordel i jobsøgningen
- Michael og Adam i Singapore
- Thea opgav aldrig drømmen om en kandidat i New Zealand
- Tina’s Mastereventyr i Australien