”Et udlandsophold er en god investering i din fremtid”
Søren er netop startet i et prestigefyldt internationalt job som Management Consultant i en virksomhed i Norge efter endt studieophold i Australien. Det var drømmen om international erfaring og skift i uddannelsesområdet, der blev motivationen for opholdet på University of Newcastle i Australien. Her læste Søren en Master i Business Administration og Master of Applied Finance.
_____
Søren færdiggjorde bacheloruddannelsen som Diplomingeniør i mekatronik i januar 2013. Til trods for uddannelsesområdet har hans interesse i lang tid ligget i den finansielle verden, som han selv forklarer: ”Jeg har altid været meget interesseret i finans og har investeret i værdipapirer, aktier og obligationer. Det var det, der gjorde, at jeg ville forfølge det område.”
Der var en lille betænkelighed forbundet med skiftet i uddannelsesområdet - nemlig undervisningsniveauet, når man, som Søren, kom med en meget anderledes uddannelsesmæssig baggrund end de fleste andre studerende. ”Jeg var meget nervøs omkring, hvor niveauet lå, og hvor svært det ville være at følge med.” Heldigvis gjorde Sørens interesse for feltet det overskueligt og ikke så svært som frygtet.
Dermed faldt valget på University of Newcastle, hvor Søren brugte halvandet år på at studere blandt andet Strategic Management, Corporate Finance og Investment Analysis. En vigtig faktor for udvælgelsen af universitet var, at det var et engelsktalende land, da han var klar over, at hans fremtidige karriere højst sandsynlig ville foregå på engelsk.
Tæt forhold til underviserne
Søren understreger, at det tætte forhold, han havde til sine undervisere, var en stor fordel under hele uddannelsesforløbet: ”Den åben-dør-politik, der var på campus, var rigtig god. Man følte sig altid velkommen til at komme forbi med spørgsmål til underviseren.” Derudover var forholdet mellem underviser og studerende også meget afslappet, og Søren pointerer, at underviserne var meget jordnære og tilføjer: ”En af mine undervisere inviterede os engang ud til en øl efter forelæsning, så man havde et meget tæt forhold til ens undervisere.”
Jobsøgning med ekstra plus på CV’et
Undervejs i sin Masteruddannelse i Australien flyttede Søren fire måneder til Singapore på et exchange-ophold, hvor han læste Human Ressource Management. Derudover pendlede han gennem et halvt år til University of New South Wales, hvor han havde taget et enkeltfag. ”På to år har jeg læst på tre universiteter og boet i fire lande, så det giver mig en vis omstillingsparathed.” En kompetence, der var brugbar i forbindelse med den efterfølgende jobsøgning.
Det faktum at have et udlandsophold stående på CV’et føler Søren har været en stor fordel under jobsøgningen. ”Jeg har ofte ringet til virksomhederne, inden jeg sendte min ansøgning af sted, og så snart jeg fremhævede, at jeg netop var kommet hjem fra udlandet med en MBA, spidsede de ører og var en del mere interesserede.”
Det har ikke blot været beviset på en færdiggjort Masteruddannelse fra University of Newcastle, Søren har kunnet fremhæve i sin jobsøgning. Også kompetencer som selvstændighed og ihærdighed, som man især tilegner sig gennem et udlandsophold, har været essentiel i søgningen. ”Jeg har især søgt jobs, der ligger meget op af de kompetencer jeg fik i Australien, så det var meget nærliggende, at jeg fremhævede det.” Det er et kæmpe plus at kunne påpege den personlige udfordring og udvikling, man oplever gennem opholdet.
Opgraderingen af CV’et er noget, der har været medvirkende til at give Søren et internationalt job. For kort tid siden flyttede han til Oslo for at forfølge sin drøm om at arbejde internationalt. På kort tid skulle Søren flytte fra Sønderjylland til Oslo: ”Fra jeg skrev under på kontrakten til jeg skulle starte på jobbet gik der 14 dage,” fortæller Søren, der allerede efter få uger i jobbet blev sendt en uge til Afrika.
Alle pengene værd
Søren fremhæver, at egenbetalingen til uddannelsen gav en anden motivation i forhold til engagementet under uddannelsen: ”Jeg synes det var et godt incitament til virkelig at give det en skalle, når man selv skulle betale.”
Et råd fra Søren til andre interesserede studerende er at begynde på forberedelserne i god tid, så har man nemlig tid til legatsøgningen. ”I starten brugte jeg lang tid på at udvikle en skabelon, der til sidst kun skulle ændres en lille smule i forhold til, hvem den skulle sendes til,” fortæller Søren, der endte med at finansiere en tredjedel af sit opholdet ved hjælp af legater. ”Jeg fik lidt over 100.000 kr. i legater, så selvom det var en tidskrævende proces, var det en rigtig stor hjælp og så er det en rigtig høj timeløn.”
Som afsluttende kommentar fra Søren understreger han, at pengene er godt givet ud: ”Det er vigtigt at pointere, at det er en god investering i ens fremtid. De penge er hurtigt tjent hjem i enten højere løn eller bare et sjovere job.”
Gode råd til at komme videre med dine studiedrømme
Opret en gratis mitEDU-profil og få adgang til et skræddersyet digitalt værktøj, der giver dig overblik over hele processen med at få styr på dine muligheder, vælge det rette universitet, og genneføre ansøgningsprocessen. Det er helt uforpligtende at lave en mitEDU-profil.
Tilmeld dig et af vores kommende events og få styr på studiemuligheder, ansøgningsproces og finansiering.
Vil du høre andre studerende fortælle om deres ophold, og høre vores vejlederes bedste tips? Så lyt til vores podcast "Verdens Bedste Studieophold".
Lyt til EDU's podcast
Vil du afsted til foråret 2025, så tjek ansøgningsfristerne for alle vores universiteter.
Læs også:
- Emma´s ""Island-girl"" liv på Hawai'i
- En Master fra Hawaii startede Christians karriere
- Frederikkes ambitioner for fremtiden voksede i Australien
- Lasse tog en MBA på Griffith, Australien
- Marks Master på UNSW, Australien
- Master blev springbræt til job i Silicon Valley
- Mathildes Master på QUT, Australien
- Michael og Adam i Singapore
- Thea opgav aldrig drømmen om en kandidat i New Zealand
- Tina’s Mastereventyr i Australien