Studieophold i Australien
Frederikkes fulde master på UQ i Australien
Udeveksling på bachelor eller kandidaten på UQ

Frederikkes ambitioner for fremtiden voksede i Australien

Valget om at læse en hel Kandidat i udlandet var ikke svært for Frederikke. Hun havde, under sin Bachelor nemlig allerede haft taget et semester i Brisbane og var faldet helt pladask for byen, folket og atmosfæren - og ikke mindst den Australske skoleform. 

Valget af universitet var derfor heller ikke svært for Frederikke at træffe - hun skulle tilbage på University of Queensland på Gold Coast i Australien

Frederikke på UQ

Den direkte kommunikation mellem EDU og UQ gjorde at hvis der var nogle problemer med ansøgningen eller den vedhæftede dokumentation OSV. blev det løst lyn hurtigt og uden at jeg rigtig skulle gøre noget, så det har klart både sparet tid og bekymring.

Frederikke, EDU-studerende på UQ

Øgede jobmuligheder grundet en hel kandidat i udlandet? 

For Frederikke var det vigtigt at udfordre sig selv, sine akademiske og sociale færdigheder og fremtidssikre sig selv bedst muligt efter sine afsluttede studier. UQ var, på daværende tidspunkt, det førende universitet i verden indenfor økologi, bevarelse og videnskab som er det, Frederikke har en kandidatgrad i, og det var netop derfor hun valgte at rive rødderne op fra det trygge danske og skabe sig et nyt liv i det australske. 

Igennem sin kandidat på UQ har Frederikke oplevet en kæmpe forbedring af, især sit akademiske/professionelle engelsk, hvilket er noget, der absolut er med til at skabe jobmuligheder fremadrettet. 

"Man får bare nogle andre livserfaringer ved at prøve noget nyt og anderledes og gøre det alene, og man oplever som regel også forskellige kulturer, og tilgangsmåder til problemstillinger, som kan hjælpe en med at håndtere ting anderledes/bedre på en arbejdsplads."

Nye venner på UQ
Dykning ved Brisbane
Standtur på udveksling i Australien

Brisbane - langt hjemmefra ✈️

Det er ingen hemmelighed at Australien ligger på den absolut anden side af kloden og er meget langt væk fra lille hyggelige Danmark, men en af de ting, der kom mest bag på Frederikke, var alligevel tidsforskellen. En af de allerstørste du finder, faktisk. Dette betød også, at der ikke bare lige var mulighed for at ringe hjem og få hjælp, og det pressede hende til at lære at blive mere selvstændig og handlekraftig. 

Trods den lange distance og den store tidsforskel oplevede hun at kulturen ikke var så langt fra den vante danske kultur, og dette resulterede i nogle altafgørende venskaber skabt gennem skolen via en forening kaldet QUEST (Queensland University Exchange Student Society) - en studenterbaseret forening som hun nu er fungerende Vice President af. 

Hvordan finansierer man et studieophold i Australien?💰

"Jeg brugte det meste af corona tiden på at arbejde 40+ timer om ugen, så jeg ikke skulle arbejde mens jeg var afsted, og jeg vil klart anbefale det, så man ikke går glip af weekendture osv.. Derudover var meget af min tuition også betalt af SU, da min uddannelse var på fast-track listen, og så jeg fik også SU hver måned, mens jeg var afsted."

Yderligere har omkosninger for Frederikke ligget på følgende:

  • Ca. 5112 AUD per fag (prisen ændrer sig fra år til år)
  • Ca. 200-450 AUD om ugen for husleje, delt med sine 3 roomies
  • Ca. 8000 DKK for en envejs flybillet

"Forsikringerne er lidt pricy, "OSHC" er obligatorisk, og noget man skal købe inden man kan søge visa. Jeg vil anbefale at bruge skolens forsikring, selvom den måske er lidt dyrere. Hos UQ har de en læge på campus, som er gratis, hvis man har sundhedsforsikring med universitet, fordi de sender regningen direkte til forsikringsselskabet, ellers skal man selv betale "out of Pocket" og sende en ansøgning til sit forsikringsselskab for at få penge tilbage bagefter, og det kan ende med, at man stadig skal betale 45$ AUD for at gå til lægen."

Frederikke's bedste råd til dig, der drømmer om at tage på studieophold i udlandet:

  • "Snak med så mange mennesker som muligt, mens du er afsted, og virkelig tag ja-hatten på."
  • "Ikke vær bange for at gøre ting alene, man finder helt sikkert nogle andre mennesker til samme ting, som også var nervøse for at komme, eller som er alene."
  • "Jeg har aldrig hørt om nogle, der fortrød at de tog på udveksling, de er som regel mere kede af, at det er så hurtigt overstået, så hvis man ikke er sikker så synes jeg at man bare skal gøre det."

Frederikke på UQ

Det er overgået alle mine forventninger, det er virkelig en fantastisk oplevelse som jeg ville anbefale alle at de skal prøve, om ikke andet bare 6 måneders udveksling.

Frederikke, EDU-studerende på UQ

Skal vi også hjælpe dig til University of Queensland eller et andet sted?

Ring til os på 70 20 28 24 eller skriv til os på vejledning@edu-danmark.dk, så du kan komme tættere på din drøm om et studieophold i udlandet!

Vores hjælp er gratis, da UQ og vores andre universiteter har ansat EDU til at hjælpe dig.