Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Finansering og legater til studieophold

Finansiering af et udlandsophold

Et studieophold i udlandet er ikke gratis, men en investering i din fremtid. Selvom du har udgifter til undervisningsafgift (tuition fee) og dit ophold, får du til gengæld en oplevelse for livet.

Når du planlægger et studieophold i udlandet, er det en god idé at lægge et budget, så du har et overblik over de udgifter, der er i forbindelse med opholdet. På den måde kan du også planlægge, hvordan du kan finansiere opholdet.

Der findes flere forskellige måder at finansiere et udlandsophold på.

Er du SU-berettiget kan du i det fleste tilfælde få SU med til dine studier i udlandet. Vil du læse et enkelt semester som en del af en dansk uddannelse eller måske en hel kandidatuddannelse, så kan du også søge Udlandsstipendium.

Derudover er der rigtigt mange af vores studerende, som gennem tiden har fået mange penge med fra private legatfonde.

Endelig er der også mulighed for at tage et billigt udlandsstudielån til at dække undervisningsafgiften (tuition fee). Lånet er administreret af SU-styrelsen, og det er samme gode lånebetingelser som et almindeligt SU-lån.

Et eksempel på finansiering af uddannelse i udlandet

Selvom det kan virke som en stor udskrivning at tage på et studieophold i udlandet, så er det ikke umuligt at finansiere. Vi har lavet et eksempel på, hvordan du som studerende kan finansiere undervisningsafgiften (tuition fee). Eksemplet er typisk for et studieophold i udlandet:

  • Mads læser business i Danmark.
  • Han skal betale 50.000 kr. i undervisningsafgift (tuition fee) for et semester. Prisen varierer meget fra universitet til universitet, men 50.000 kr. i undervisningsafgift (tuition fee) er meget standard for langt de fleste af vores partneruniversiteter.

Se hvordan Mads finansierer sit ophold

Læs mere om budgetlægning og de forskellige finansieringsformer ved at klikke dig ind på underpunkterne i menuen til venstre.
 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.