Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Udlandsstipendum til uddannelse i udlandet

Udlandsstudielån til at betale tuition fee (studieafgift) på et universitet i udlandet

Hvad er udlandsstudielån?
Hvem kan få udlandsstudielån?
Hvordan søger jeg?


Hvad er udlandsstudielån?

Udlandsstudielån er et lån, som kan søges i forbindelse med udlandsstipendium. Med udlandsstudielånet kan du låne et beløb, der svarer til en eventuel difference mellem det beløb, du er berettiget til i udlandsstipendium og den udenlandske uddannelses studieafgift. Du kan dog maksimalt låne i alt 100.000 kroner.

Udlandsstudielånet skal gøre det nemmere for danske studerende at få international erfaring på CV'et. Ændringen betyder en forbedring for danske studerende, der drømmer om at studere i udlandet på universiteter, hvor undervisningsudgifterne (tution fee) er høje. 


Hvem kan få udlandsstudielån?

Hvis du planlægger at studere i udlandet, og udlandsstipendiet ikke dækker hele studieafgiften på dit udenlandske uddannelsessted, har du efter 1. juli 2013 mulighed for at optage et udlandsstudielån. Lånet kan bruges til et studieophold i udlandet eller til en hel uddannelse i udlandet på kandidatniveau, så længe du er berettiget til et udlandsstipendium til studieopholdet.

Udlandsstudielånet skal betales tilbage efter de samme regler som det almindelige SU-lån.

Reglerne om foreløbig og endelig tildeling, samt tilbagebetaling af udlandsstudielån, der ikke er endelig tildelt, følger de gældende regler for udlandsstipendium


Hvordan søger jeg?

Du skal søge udlandsstudielånet i minSU på su.dk


 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.