Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Budget til studieophold i udlandet

Sådan laver du et budget til studieophold i udlandet

Der kan være stor forskel på, hvor meget et udlandsophold kommer til at koste, da udgifterne kan variere meget. Et budget er derfor meget individuelt fra studerende til studerende.

Vi vil gerne hjælpe dig med at skabe et overblik over de udgifter og indtægter, du kan have i forbindelse med et udlandsophold, så du bedre kan lave dit budget.


Hvad du skal huske i dit budget til uddannelse i udlandet

Vi har lavet en oversigt med de udgifts- og indtægtsposter, du skal være opmærksom på, når du planlægger dit ophold og laver dit budget. Vi har også forklaret, hvor du kan finde de forskellige oplysninger, du skal bruge til dit budget.

Se de generelle budgetposter
 

Download skabelon for budget til uddannelse i udlandet

Derudover har vi lagt alle de generelle budgetposter ind i et excel-ark, som du kan udfylde med de beløb, som gør sig gældende for dig. Skabelonen regner dine samlede udgifter og indtægter ud automatisk.

Download budgetskabelonen


Gode råd om budget for uddannelse i udlandet

Inden du laver dit budget, vil vi gerne give dig en række gode råd med på vejen:

  • Vær realistisk, tingene koster altid mere, end du regner med.
  • Tag udgangspunkt i dine forbrugsvaner herhjemme, men tænk på at du højst sandsynligt vil bruge flere penge på eksempelvis at gå ud, når du bor i udlandet, da du typisk gerne vil prøve det hele på kort tid.
  • Vær opmærksom på at nogle ting kan være meget dyrere end herhjemme, mens andre ting kan være meget billigere.
  • Når du rejser om på den anden side af Jorden, vil du sikkert gerne rundt og se og opleve andre steder før, under og efter semestret. Overvej hvor meget du vil bruge på rejser og oplevelser og regn det med i budgettet.
  • Husk at et budget er et estimeret overblik – det er altså ikke eksakte beløb, og det kan være nødvendigt at justere undervejs.

Find information om budget for de enkelte universiteter

Hvis du klikker dig ind på det universitet, du er interesseret i og kigger på punktet Økonomi, kan du finde gode råd vi har modtaget fra tidligere studerende om udgifterne i forbindelse med deres ophold på universitetet, samt information om eventuelle legater du kan søge på det udenlandske universitet. 


Sådan finansierer du et studieophold i udlandet

Det kan virke udoverskueligt at se, hvordan du skal finansiere tuition fee (undervisningsafgift) for et studieophold i udlandet. Her kan du downloade et eksempel for en typisk EDU-studerende.

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.