Læs en hel Master (kandidatuddannelse) i Australien - portræt af Lasse

Lasse: "Rejs ud og se verden fra en ny synsvinkel"

Lasse er lidt af en verdensborger. Inden for de sidste par år har han været i praktik på det danske konsulat i Hong Kong, taget en MBA på Griffith University på Gold Coast i Australien og er blevet ansat hos Arla som salgschef for den sydlige del af Sub Saharan Africa, så han er tit på farten. 

Tiltrukket af Griffiths praktiske tilgang og høje rankings

Lasse har længe vidst, at han gerne ville have et arbejdsliv, der strakte sig ud over Danmarks grænser. Han har læst den internationalt fokuserede uddannelse Business Administration & International Management på Aarhus School of Business og var på et Study Abroad ophold på Griffith University via EDU som en del af sin bachelor. Han blev vild med Gold Coast, den australske livsstil og den praktiske tilgang i undervisningen, så han valgte at vende tilbage for at tage en MBA på Griffith University.

”Jeg var selvfølgelig inde og kigge på lidt andre kriterier, når det nu var en MBA, jeg skulle læse, og Griffiths MBA havde diverse akkrediteringer. Det jeg så godt kan lide er, at det er nogle forholdsvist små hold, de kører med på deres MBA. Der er en mere praktisk tilgang til tingene. Det bliver ikke så højtflyvende og teoretisk, som det ofte bliver i de danske forelæsningssale. Underviserne har mere praktisk erfaring, de er meget tilgængelige, og du kan altid gå til dem og diskutere problemstillingerne. Det var derfor, jeg valgte Griffith, ” slår Lasse fast.  

Udlandserfaring giver jobs

Lasse har både sin MBA fra Griffith University og en kandidatuddannelse fra Aarhus School of Business. Da han havde færdiggjort tre semestre i Aarhus, tog han til Australien og snuppede en uddannelse mere. Da han havde færdiggjort MBA’en, tog han tilbage til Danmark, blev meldt ind på sin gamle uddannelse igen og skrev sit speciale. ”På daværende tidspunkt vidste jeg ikke, hvor meget vægt og værdi en dansk arbejdsgiver ville tillægge en udenlandsk master, så jeg var nervøs for at stå i Danmark bagefter med en udenlandsk master, som en dansk arbejdsgiver ikke ville tillægge samme værdi som en dansk master. Så det var lidt for at sikre mig, at jeg sørgede for at få den danske også”, forklarer Lasse, men han har sidenhen erfaret, at den udenlandske master er i høj kurs hos arbejdsgiverne. ”Jeg fik arbejde med det samme. Jeg søgte hos flere arbejdsgivere og fik tilbudt de jobs jeg søgte, ja jeg ved godt, det lyder lidt… men jeg tror i høj grad, at det er fordi, jeg har været ude og læse”, fortæller Lasse med et smil.

Udlandsophold - en nemmere vej til job hos Arla

Lasse er steget i graderne hos Arla, og har nu selv en finger med i spillet, når der skal besættes nye stillinger. ”Jeg kan selv se nu, hvor jeg er kommet indenfor og selv sidder og kigger på kandidater til studiejobs og diverse ting, så kigger jeg ret hurtigt efter det her udlandsophold. Og det gør mine kollegaer og mine chefer også”, forklarer Lasse og fortsætter: ”Jeg kan også mærke det på det ansvar, jeg er blevet givet i mit job. Min chef siger: Lasse, du er jo vant til at være ude, dig kan jeg godt bare sende af sted. Man får meget hurtigere lov at stå på egne ben.”

Udvikler sine globale kompetencer med en Master (hel kandidatuddannelse)

Lasse er utroligt glad for, at han valgte at tage en hel uddannelse i Australien og ikke nøjedes med et enkelt semester igen på sin kandidat. ”Man kommer bare et spadestik dybere, når man er i en anden kultur i så lang tid,” fortæller Lasse og forklarer, hvordan han oplevede, at han i højere grad blev en integreret del af det australske studiemiljø, da han tog en hel uddannelse. Det betød både en større lokal omgangskreds og et stort internationalt netværk, der ifølge ham er helt uvurderligt.

Længere ophold i udlandet, hvor man lever og arbejder eller studerer under andre kulturelle regelsæt, end dem man er vant til, giver nogle generelle globale kompetencer, som er meget efterspurgte blandt arbejdsgivere. ”Det her med at kunne tage et nyt sted hen og starte fra scratch: du skal forstå, hvordan kulturen er, og hvordan ting fungerer. I Danmark er det så nemt, der ved du, hvordan alting fungerer. Men det, at man har lært at starte på bar bund og acceptere, at tingene ikke fungerer ligesom derhjemme, og at man ikke bliver irriteret over det, det er guld værd – for dig selv og for en arbejdsgiver,” forklarer Lasse og fortsætter: ”Man lærer at håndtere kulturelle forskelle, og man lærer også at udvise kulturel forståelse og ikke mindst indlevelse. Man lærer at være lidt mere fintfølende, og at kunne fornemme de små kulturelle forskelle, der gør, at man kan kommunikere gnidningsløst med folk fra det meste af verden.”

Se verden fra en ny synsvinkel

En del af denne skærpede sans for at imødese kulturelle forskelle kommer også fra det skift af synsvinkel, som et ophold på den anden side af jorden unægteligt giver. ”Når du får undervisning i Australien, er fokus på Kina og resten af Asien. Medierne i Australien har fokus på Sydøstasien, man ser tingene fra en anden vinkel og får nogle lidt andre øjne på Europa. Det synes jeg var super spændende, og jeg tror også, det er ret vigtigt, når jeg senere skal ud og lave forretninger med folk, at jeg har en forståelse for, hvordan de opfatter os, og at det vi gør herhjemme ikke nødvendigvis altid er det rigtige,” fortæller Lasse engageret.

Når Lasse tænker tilbage på sin tid i Australien og sit ophold på Griffith University synes han, at det har givet ham utroligt meget. ”Jeg har været glad for det, og der er ikke noget, jeg ville gøre om. Jeg har haft nemmere ved at få arbejde, det er der ingen tvivl om, og de kompetencer og det netværk man får, det har jeg virkelig kunnet bruge bagefter,” konkluderer Lasse.

Videre inspiration til at læse en hel Master i udlandet

Portræt af Mark, der har læst en hel Master på UNSW, Australien

Portræt af Mahilde, der har læst en hel Master på QUT, Australien

Portræt af Pierre, der læser en MBA på University of Hartford, USA

Portræt af Adam og Michael, der læser på JCU Singapore


Gode råd til at komme videre med dine studiedrømme

Opret en gratis mitEDU-profil og få adgang til et skræddersyet digitalt værktøj, der giver dig overblik over hele processen med at få styr på dine muligheder, vælge det rette universitet, og genneføre ansøgningsprocessen. Det er helt uforpligtende at lave en mitEDU-profil.

Opret mitEDU-profil her

Tilmeld dig et af vores kommende events og få styr på studiemuligheder, ansøgningsproces og finansiering.

se eventkalender

Vil du høre andre studerende fortælle om deres ophold, og høre vores vejlederes bedste tips? Så lyt til vores podcast "Verdens Bedste Studieophold".

Lyt til EDU's podcast

Vil du afsted til sommer/efteråret 2025, så tjek ansøgningsfristerne for alle vores universiteter.

Se ansøgningsfrister her