Studietyper i udlandet via EDU
Hvilken type studieophold vil du på?
Udveksling, Study Abroad, Gap Year eller Hel Uddannelse i udlandet - se studiemulighederne via EDU

Hvilken type ophold i udlandet er relevant for dig?

EDU tilbyder mange former for ophold i udlandet, som du kan få overblik over her. I venstremenuen kan du læse mere om hver type.

Study Abroad (semesterophold): 1-2 semestre i udlandet, som en del af din danske uddannelse. Det er den type ophold, som langt de fleste studerende vælger, da du på bare 1 semester kan få en stor akademisk, kulturel og personlig oplevelse.

Hel bacheloruddannelse: Dette er en god mulighed for at finde en uddannelse, som ikke du ikke kan finde herhjemme. Mulighederne for offentlig finansiering er dog ikke så gode som ved de andre typer ophold.

Hel Master (kandidatuddannelse) i udlandet: Stadig flere studerende vælger at læse en Master (hel kandidatuddannelse) i udlandet. Det kan f.eks. være en fordel, hvis du ønsker en international karriere, gerne vil have dybere forståelse af et samfund, end du får på et enkelt semester, eller vil tage en uddannelse som ikke findes herhjemme. Der er gode offentlige støttemuligheder til at betale for en hel kandidatuddannelse i udlandet.

Top-up bachelor: Hvis du har afsluttet eksempelvis en 2-årig erhvervsakademiuddannelse i Danmark, og har lyst til en overbygning, så kan en top-up bacheloruddannelse være noget for dig. På denne måde ender du med at afslutte en hel bacheloruddannelse fra et universitet.

Summer School: (sommer kurser): Flere og flere studerende vælger at læse et sommerkursus i udlandet. Det er en god mulighed, hvis du ikke har lyst til at være væk i et helt semester, eller hvis du gerne vil have en billigere løsning end et længere studieophold.

Sabbatår: En god måde at opleve verden på for dig, som lige er blevet student. Du går på universitetet i 3-12 måneder og tager fag på lige fod med de lokale og andre internationale studerende. En god mulighed for dig, som ikke er helt sikker på, hvad du vil studere eller gerne vil have en akademisk oplevelse i udlandet i løbet af dit sabbatår. Du kan blandt andet bruge kvalifikationerne fra udlandet på dit CV eller i din Kvote 2 ansøgning.

Sprogkurser: Flere af vores samarbejdsuniversiteter tilbyder sprogkurser. Det er en god mulighed, hvis du gerne vil forbedre dit akademiske engelsk, men ikke kigger efter specifikke fag, som du skal have merit for.

Kombination af studie og praktik: På flere af vores partneruniversiteter kan du kombinere et almindeligt studieophold med et praktikophold. Praktikken kan enten ligge i forlængelse af studieperioden eller som en deltidsbeskæftigelse i løbet af semesteret, sideløbende med at du tager fag. Det er en unik mulighed for både at være en del af studielivet på et udenlandsk universitet samtidig med, at du får arbejdserfaring i udlandet.

 

Gode råd til at komme videre med dine studiedrømme

Opret en gratis mitEDU-profil og få adgang til et skræddersyet digitalt værktøj, der giver dig overblik over hele processen med at få styr på dine muligheder, vælge det rette universitet, og genneføre ansøgningsprocessen. Det er helt uforpligtende at lave en mitEDU-profil.

Opret mitEDU-profil her

Tilmeld dig et af vores kommende events og få styr på studiemuligheder, ansøgningsproces og finansiering.

se eventkalender

Vil du høre andre studerende fortælle om deres ophold, og høre vores vejlederes bedste tips? Så lyt til vores podcast "Verdens Bedste Studieophold".

Lyt til EDU's podcast

Vil du afsted til sommer/efteråret 2025, så tjek ansøgningsfristerne for alle vores universiteter.

Se ansøgningsfrister her


 
Podcast om en ansøgningsprocess

Lyt til EDU's podcast episode med Rikke når vi snakker hendes studieophold i udlandet og kommer ind på alt om ansøgningsprocessen.

LYT HER