Fem geniale grunde til at læse i Ringenes Herre land

17. oktober, 2017

HJEMME I HOBBITLAND

Du føler dig som statist i Ringenes Herre. Dagligt. Stort set overalt hvor du bevæger dig, er der Ringenes Herre landskab - og uanset om du er en vaskeægte Hobbitfan eller aldrig har hverken set, hørt eller læst om det, så er det en oplevelse uden lige. Naturen er fuldkommen uovertruffen og vi er mildest talt målløse over, hvor pænt der er. Overalt! Her er paradisstrande, snedækkede bjerge og gletsjere, aktive vulkaner, mulighed for at svømme med vilde delfiner, se hvaler, trekke i skove, sejle i imponerende fjorde og søer. Og meget meget mere! Og det bedste af det hele? Det er blot et par timers kørsel fra hinanden. 

 

DAGLIGT ADRENALINKICK

Der er fart over feltet i New Zealand, og du bliver dagligt sparket bagi af vilde, adrenalinsusende ting. Måske skal du gå til sky-dyving i fritiden? Hoppe ud fra en bro med en elastik spændt omkring anklen på ugentlig basis? Eller windsurfe, snowboarde, jetskiie, paraglide eller hvad du nu lige har lyst til (og mod på) dén dag. Generelt blir dit liv lige 10 % vildere, hurtigere og sjovere, end du er vant til. Det er der nemlig rig mulighed for oplevelser af de helt vilde slags. Og nå ja, så er New Zealand det første sted i verden hvor elastikspring (bedre kendt som bungyjump) blev kommercielt. Så smut lige forbi Kawarau Bridge og gør noget vildt. Hvis du tør. 

 

LEV SOM ÆGTE KIWI

Du kan leve som ægte maori, eller i hvert fald opleve den meget spændende kultur. Og så kan du møde nogle af verdens sødeste og mest imødekommende mennesker, kiwierne, som de bliver kaldt på New Zealand - opkaldt efter deres nationalfugl. Kiwierne er stolte af deres land (og dét forstår vi godt), og de deler det heldigvis hjertens gerne med resten af verden. Faktisk kan vi ikke komme på nogle, der er ligeså imødekommende og venlige, som kiwierne. 

 

PERFEKT VEJR

Temperaturen. Du kommer hverken til at fryse eller svede ihjel, og for danskere er det faktisk en ret fed fidus, vejret er nemlig mere stabilt end hjemme, og kommer sjældent under frysepunktet. Og hvis du savner varme, kan du hoppe en smuttur til Fiji eller Australien. Det er jo bare lige rundt om hjørnet. 

 

ROADTRIPPIN’

Roadtrips! Findes der nogen federe, hyggeligere og bedre måde at opleve et andet land på? Hvis du spørger os, er svaret nej! New Zealand er skabt til roadtrips, så det er bare om at komme afsted. Fra nordspidsen til sydspidsen er der kun 1600 km., så imodsætning til Australien og USA er det ret overkommeligt at køre rundt. Vær dog lige opmærksom på, at de kører i den “forkerte” side af vejen og nogle vil måske sige, de kører lidt stærkt… Og at der kan forekomme hårnålesving hist og her, til gengæld er det verdens bedste måde at opleve på - og I kommer med garanti til at stoppe op både her og der for at tage billeder af hobbit-landet, natur, dyr og lækkerhed i ét væk. 

 

ER DU KLAR TIL NEW ZEALAND?

2-3 ugers ferie er slet, slet ikke nok til at opleve New Zealand. Men så er du jo heldig, at EDU kan hjælpe dig på studieophold på at af vores seks universiteter i New Zealand. Læs f.eks. på det moderne AUT University, der ligger midt i Auckland, og i mange år har været et populært valg blandt EDU-studerende.

Giv os endelig et kald på 70 20 28 24 eller send en mail til vejledning@edu-danmark.dk, så vi kan hjælpe dig med dine studiedrømme.