8 studerendes oplevelser med at studere i udlandet under pandemien

10. juni, 2021

At studere i udlandet har altid været en stor beslutning både økonomisk, personligt og fagligt. Smid en pandemi oveni og det kan blive endnu mere uoverskueligt at tage springet fra en tryg, men Corona-ramt hverdag i Danmark.

Alligevel har EDU gennem hele pandemien hjulpet studerende afsted, som var klar på at trodse alverdens forhindringer. Her kan du møde 8 seje studerende, der tog til udlandet for at rykke sig fagligt, få store rejseoplevelser og booste deres CV. For nogen var det absolut sidste chance for at komme afsted på studieophold...

Kirstine: Hawaii Pacific University, efteråret 2020

Studielivet er lidt skørt for tiden pga pandemien. Vi har ca halvdelen af vores forelæsninger på campus og den anden halvdel er så online over Zoom. Det har faktisk ikke gjort det store for opholdet herovre ellers, og HPU har varet rigtig gode til at tilpasse sig situationen så det ikke går for meget udover læringen. Der er en del andre internationale studerende, men selvfølgelig ingenting ift hvad der plejer at være, så det er rigtigt fedt! 

 Jeg er fuldstændig forelsket i naturen herovre og de omgivelser man lever i. Solen skinner hver dag og man er aldrig langt fra vandet og en lille tur på et surfboard. Der er utallige muligheder for aktiviteter herovre og man bliver bare aldrig træt af at svømme med skildpadder og tage et sunrise hike. 

Det bedste har været hvor nemt det er at falde til her. Vi er tre danskere der bor sammen i en lejlighed ved Waikiki Beach, og vi er bare faldet til super hurtigt! Man føler sig hjemme i paradis næsten med det samme - og så er det ikke dårligt at tage en tur i vandet mellem timerne på skolen 😊

Hiking på Hawaii, EDU
Studier på Hawaii - lektielæsning
Surfing på Hawaii - HPU
Columbia University, NYC, EDU-studerende Frederik

Frederik: Columbia University, foråret 2021

"Indtil videre har det været super spændende og folk på Columbia University er ekstremt dygtige. Der er mange der allerede har startet flotte karrierer, er virksomhedsejere, blandt Forbes 30 under 30 osv. Så man lærer lidt om ydmyghed…

NYC emmer altid af energi, ideer, ambitioner og alt det der. Selvom Corona også hærger herovre har de i NYC været ret gode til at håndtere det i modsætning til mange af de andre stater. Man skal gå med mundbind overalt, men det vender man sig rigtig hurtigt til. Der er en masse udendørs dining, hvilket virkelig giver noget charme og som jeg tror er noget de tager til sig, især i de varmere måneder.

Selvom omstændighederne med COVID-19 har ændret en del, mht. hvordan NYC normalt ville være, er min tilgang altid at være taknemmelig for at få muligheden for at komme herover. For mig og for mange andre tror jeg det er rigtig vigtigt at lægge vægt på alle de mange ting man stadig kan se og gøre frem for omvendt."

Marie: Columbia University, efteråret 2020

"Mit studieophold på Columbia University har været over mine forventninger, og jeg er så glad for, at jeg tog afsted. Som kandidatstuderende var det min sidste mulighed for at tage til udlandet og læse et semester, så jeg kom til en erkendelse af, at jeg ikke bare skulle sætte mit liv på pause. For på trods af COVID-19, så var det muligt som studerende at komme afsted. Selvom det sociale udbytte har været klart mindre end det faglige, så har jeg skabt nogle gode relationer og fantastiske oplevelser, som jeg vil huske tilbage på resten af livet." 

University of Wisconsin-Madison, Rasmus, EDU-studerende

Rasmus: University of Wisconsin-Madison, efterår 2020

"På trods af Corona lærte jeg en hel del. Specielt den amerikanske vinkel på emner såsom kapitalisme og velgørenhed og generelt hvordan amerikanere forstår deres egen historie og problemstillinger nationalt. Foruden det, så lærte jeg nogle fantastiske mennesker at kende, både folk på min egen alder, men også folk fra bl.a. ScanDesign (et netværk red.), som virkelig tog hånd om mig. Jeg betragter netværk som en essentiel ressource for fremtidige muligheder, og det har absolut udvidet sig grundet mit ophold. Som en sidste ting vil jeg også gerne nævne udviklingen af mit akademiske engelsk."

HPU-studerende, Line, EDU

Line: Hawaii Pacific University, foråret 2021

"Jeg laver meget med de 5 andre internationale studerende, der bor i mit lejlighedskompleks. Bl.a. laver vi mad sammen, følges på uni, surfer, tager på hikes, bar-ture og løbeture. Vi rejser også til de andre øer. Mig bekendt, er vi ca. 55 europæiske studerende her i forårssemesteret, hvor størstedelen kommer fra Tyskland, Norge og Danmark, men der er også spaniere, franskmænd, italiener og østrigere. Vi har en fælles whatsapp gruppe, og derigennem er vi blevet godt blandet og mødes til strandture, hikes, barture og endda beach-parties i det skjulte. Folk er utrolig flinke, og alle ønsker at have det sjovt og opleve en masse."

Griffith University, Michelle - EDU studerende

Michelle: Griffith University, Hel kandidatuddannelse

"Noget af det bedste ved at være her i Australien er simpelthen det sociale. Jeg har fået så mange venskaber for livet og jeg ved faktisk ikke hvordan jeg nogensinde har klaret mig uden de her mennesker i mit liv.
At tage til udlandet enten som en del af en uddannelse eller hele sin uddannelse er en kæmpe beslutning, men hvis man går med en lille drøm, et håb, en idé i maven kan jeg kun sige: Take the Leap, du vil ikke fortryde det!
Jeg gik selv med tvivlen helt til det sidste, flybilletten blev købt last minute for selv da alt andet var klart, vidste jeg stadig ikke om det var noget jeg turde. Det har været hårdt især med covid, som gang på gang satte en stopper for oplevelser og planer, men jeg har ikke på noget tidspunkt fortrudt.
"

Stephanie: University of Wisconsin-Madison, foråret 2021

Selvom Madison ikke er en kæmpe storby er der stadig uendelig mange muligheder for ting at foretage sig. Her er f.eks. tre ting, du kan opleve inden for campusområdet 🤩
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1. Tag en tur rundt on Menona Lake. Her vil du kunne få udsigten af campusområdet med Capitol State Building 🌊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2. Det meste af Madison er åbent trods Corona. Det gælder også barerne. En af de mest populære barer, og også en af mine favoritsteder, er Double U 🍻
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3. State Street er hovedgaden i Madison og campusområdet og er fyldt med god stemning, masser af små hyggelige butikker, caféer og spisesteder 🌇

WISC, Stephanie, EDU-studerende
University of Wisconsin-Madison, studerende
Stephanie - WISC - bar

Lone: Hawaii Pacific University, foråret 2021

"Man skulle tro at Hawai’i var lavet som én stor legeplads! Der er så mange muligheder og ingen undskyldninger for at kede sig! Akademisk og personligt giver det så meget at komme på udlandsophold. Under alt det her COVID er det en fantastisk måde at rejse på.
Mit bedste råd: hvis du overvejer det, GØR DET!
Jeg vil gerne vædde med, at du ikke vil fortryde det. Tværtimod, du vil nok kun fortryde at du ikke gjorde det!
Så tag springet
😉 🪂

HPU-studerende, Lone - udsigt
HPU-studerende, Lone - hiking
HPU-studerende, Lone - skydiving

Går du med tænker om et studieophold, så tag fat i os!

Hvis du er blevet ekstra inspireret af denne artikel, så tag endelig fat i os. Vi vil med glæde hjælpe dig, og også guide dig i forhold til eventuelle usikkerheder pga. Corona. 
Vi sidder klar på mailen alle hverdage og du kan ringe til os mandag til fredag på 70 20 28 24.

Vores hjælp er gratis 😊

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24.
Tjek åbningstider her.

Hvilken type ophold?
Ønsket studiestart
Jeg er ikke en robot Read more
To prevent bots, crawlers and similar malicious digital agents to spam and misuse webforms, a special checkbox like this can help to block such agents.