
Rejse og flybilletter - State University of New York, Plattsburgh
Rejse og flybilletter
Flybilletter
Bonuskort
Bagage og forsendelse af ekstra gods
Tips fra EDU
Rejse og flybilletter
Når man planlægger at læse i udlandet i et eller flere semestre, er der en del praktiske ting omkring selve rejsen, som skal organiseres før afrejse. Her får du nogle gode råd til, hvad der er værd at tænke over i planlægningsfasen.
Flybilletter
Når du er blevet optaget på universitetet og har modtaget dit visumdokument fra universitetet, bør du overveje at købe en flybillet. Men hvis du skal til en destination, hvor det enten ikke er nødvendigt med et studievisum eller du først får det ved ankomst på universitetet, bør du overveje at købe flybillet, så snart du har fået dit optagelsesbrev og har besluttet dig for at tage imod studiepladsen.
Flybilletter bliver ofte kun dyrere, jo længere du venter, så der kan være penge at spare ved at være hurtigt ude. Skal du søge visum, bør du dog ikke købe flybillet, før du har fået visum.
Det kan være en god idé at købe fleksible flybilletter, da det giver dig lidt mere frihed til at vælge, hvornår og hvorfra du ønsker at rejse hjem igen.
-
Husk at undersøge, hvornår du tidligst kan rejse ind i landet, før du bestiller flybillet.
Der gælder nemlig forskellige regler afhængigt af, hvilket land du skal læse i og derved søge studievisum til. -
Husk at undersøge, hvornår dit universitet forventer, at du møder op på campus.
Mange universiteter har et introduktionsforløb, som er obligatorisk at deltage i.
Overvej desuden at købe en afbestillingsforsikring. Flybilletter er ofte en dyr udskrivning, så hvis uheldet er ude og du er forhindret i at tage af sted, er det rart at vide, at pengene ikke er gået tabt.
Søgemaskiner
De billigste flybilletter vil du ofte kunne finde i rejsesøgemaskiner på internettet. Prøv at sammenligne priser fra nogle af søgemaskinerne, når du leder efter dine flybilletter.
Flyselskaber
Nogle gange kan der være penge at spare ved at købe billetterne direkte hos flyselskaberne. Dette er ikke altid tilfældet, men det bør undersøges, før du køber billetten gennem et rejseselskab.
-
Husk bare, at det er en fordel at købe en samlet billet til hele strækningen.
Ellers kan du nemlig ikke være sikker på, at du kan tjekke din bagage helt igennem til din endelige destination og ved forsinkelser vil du selv skulle købe en ny billet.
Rejsebureauer
Er din rejse mere kompleks end en almindelig tur/retur, bør du kontakte et rejseselskab. Du har nemlig sjældent mulighed for at bestille billetter på internettet, hvor du for eksempel tager et par overnatninger midt på ruten, flyver ud fra en anden by end den, du ankom til eller lignende. Prøv at spørge omkring dig, hvilke rejseselskaber dine venner og din familie har gode erfaringer med. Det er nemlig ikke altid de samme rejseselskaber, som gang på gang tilbyder de billigste billetter med de bedste forbindelser.
Bonuskort
Vi anbefaler, at du opretter et bonuskort til det flyselskab, du skal flyve med, hvis de har en sådan ordning. Et bonuskort giver dig mulighed for at samle points, når du flyver med et bestemt flyselskab eller en af deres partnere, og disse points vil med tiden kunne bruges på nye flybilletter, upgrades til en højere serviceklasse om bord på flyet, give adgang til lounges i lufthavne rundt omkring i verden med mere. Mængden af points, du optjener, afhænger primært af den afstand, du rejser på en given strækning, samt billettens pris.
Eftersom mange af vore partneruniversiteter ligger langt fra Danmark, vil du ofte kunne optjene mange points på bare en enkelt rejse. Det er næsten altid gratis at oprette et bonuskort hos et flyselskab eller en gruppe af flyselskaber, da det jo er i deres interesse at få eller beholde dig som kunde.
Bonuskortordninger bliver ofte kaldt "Frequent Flyer Programmes, Award Programmes" eller lignende.
Bagage og forsendelse af ekstra gods
Før du tager af sted, er der nogle ting, du bør huske og overveje, når du pakker:
-
Tjek vægtgrænsen på forhånd.
Det kan være en meget dyr fornøjelse, hvis du overskrider vægtgrænsen for din bagage. -
Husk max 100 ml væske i håndbagagen.
Og husk ikke at lægge skarpe objekter i håndbagagen, som med lidt god fantasi kan bruges som våben. -
Overvej nøje, hvor meget du vil tage med til udlandet.
Husk, at du skal transportere det hele hjem igen sammen med alt det, du har købt i løbet af dit ophold! Og det er sandsynligt, at du vil købe en del, mens du er af sted (erfaring fra tidligere studerende). -
Husk at have alle studierelaterede dokumenter i håndbagagen.
Du får sandsynligvis ikke brug for dem, men for en sikkerheds skyld er den en god ide at have en kopi af dit offer letter, visumrelaterede dokumenter, mv. i håndbagagen. -
Husk at medbringe eksamenspapirer fra Danmark.
-
Har det udenlandske universitet endnu ikke modtaget den seneste udgave af dit karakterudskrift eller dit endelige bachelorbevis, bør du medbringe dette (eller en verificeret kopi af bachelorbeviset).
-
Undersøg muligheder for at få sendt gods til udlandet (hvis relevant).
Tips fra EDU
-
Bestil flybillet, så snart du er optaget og har besluttet dig for at tage af sted.
-
Vær opmærksom på betingelserne for din flybillet (ændringsmuligheder med mere).
-
Husk at tjekke, hvornår dit visum er gyldigt fra eller at undersøge, hvornår du tidligst kan rejse ind i landet på dit studievisum.
-
Husk at tilmelde dig universitets Airport Pick-up Service, hvis dit universitet har sådan en ordning. Hvis det er tilfældet, vil du normalt blive informeret om det i det materiale, du modtager af universitetet, når du bliver optaget.