EDU studieophold University of Birmingham

Fokus, fremtid og fodbold

26. juli, 2018

Efter sin bachelor på RUC, kom Jesper ikke ind på en kandidat herhjemme, så han valgte en måske lidt atypisk masteruddannelse. Med fodbold dybt i sin DNA valgte Jesper at følge sit fodboldbankende hjerte, og droppede alt dansk for at tage hele sin kandidat i udlandet. Valget faldt på Birmingham - en lidt tilfældig beslutning og så alligevel ikke.

“Jeg vidste ikke så meget om Birmingham inden, men læste hurtigt op på byen,” forklarer Jesper. Og det var helt klart fodbolden, der trak ham til det engelske - naturligvis kombineret med præcis den uddannelse, han manglede herhjemme. Nemlig en master i Marketing Communications.

“Det uddannelsen kan er, at den giver mig et bredt spektrum af færdigheder i marketing. Jeg har f.eks. noget om PR, advertising and sales promotion, brand management osv. Altså en meget pred palette af færdigheder indenfor marketing, kombineret med kommunikation, som jeg også synes, er super spændende - især blandingen,” siger Jesper om sin master uddannelse i Birmingham.

Da Jespers fodboldhjerte ledte ham til Birmingham, blev han naturligvis nødt til at læse lidt op på sin nye studieby, og det viste sig faktisk ikke at være et helt skidt valg - tværtimod.

“Som studieby er den fed på den vis, at den har masser af gode studierabatter. Folk siger, det er dyrere at bo i udlandet, men det synes jeg egentlig ikke. Det er super mange parker, så du har masser af udendørsmuligheder, og vores campus er bare mega hyggeligt. Det er et ældre campus, og man kan godt mærke, der er en masse historie, men samtidig er området omkring det super fedt. Det er en blanding af gammel charme og modernitet, der møder grønne områder - ret perfekt faktisk. Og så er det et super rart sted at være, og jeg opholder mig meget derude, fordi jeg bor tæt på, og fordi det er rart at være,” siger Jesper, og drager en lidt sjov parallel til det danske universitet, RUC, hvor han læste sin bachelor.

“Der er rart at være på campus. Og lige RUC og University of Birmingham er sjove at sammenligne, fordi University of Birmingham ligger udenfor byen og det samme gør RUC. Men det de i Birmingham har formået er gøre er, at de har bygget et studiemiljø rundt omkring og på campus hvor, det synes jeg f.eks. RUC er mislykkedes med, det ligger også udenfor byen, men folk gider ikke bo derude. Så på den vis er de lykkedes rigtig godt, og de har rigtig mange studieboliger på campus og rundt omkring campus. Og der er cafeer derude, supermarkeder derude. Du kan være derude, og leve derude og det synes jeg f.eks. ikke, at RUC kan på samme måde.”

 

Modgang, der modner dig

Det er ikke første gang, Jesper læser i udlandet. Han var også af sted på sin bachelor, og selvom han véd, at man oplever modgang på et udlandsophold, fordi venner og familie er langt væk, så er det modgang, der modner dig, som Jesper udtrykker det.

“Du kommer til at møde modgang, og du kommer til at møde udfordringer, men der er en udvej på den anden side, og du skal ikke lade dig slå ud. Jeg har prøvet begge gange, at der har været svære ting - om det er med skolen, eller det faktum, at du i den første tid er alene. Men du skal bare snakke om tingene, og huske på, at alle andre er i præcis samme situation som dig. Du kan også sagtens tale med dem derhjemme, de er jo bare et opkald væk. Men tal med dine medstuderende om det, det har hjulpet mig rigtig meget. Og man bliver kun stærkere af det, og får endnu bedre venner,” siger Jesper og slår fast, at det er det hele værd at læse i udlandet, og modgangen er kun med til at gøre dig stærkere og endnu mere værd for en fremtidig arbejdsgiver.

Vidste du, at ….

  • Birmingham har flere kanaler end Venedig?
  • der er hele tre fodboldhold i Birmingham?
  • det rent faktisk er Englands anden største by?
  • byen bliver kaldt “The Magic City” fordi den voksede så stærkt i 1880’erne, at det måtte være sket “på magisk vis”?

 

Og forresten… Jespers fodbolddrøm og hårde arbejde gav pote. Han er i dag Media Manager for Lyngby Boldklub - ret sejt!

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.