Udlandsophold batter på dit CV

27. januar, 2018

Virksomheder efterspørger sprogkundskaber og kulturforståelse. Men hvordan passer det ind i en travl studie-hverdag med forelæsninger og studiejob?

Svaret er udlandsophold!

Den perfekte kombination af rejse, kulturudfordringer og ECTS point, så du ikke kommer bagud på studiet.

Den fede udlandsoplevelse giver dig samtidig point på CV'et, som du kan bruge, når du skal ud og finde dit første job.

LinkedIn tricket, der får arbejdsgiverne til at kontakte dig

Hos EDU har vi for et par år siden undersøgt, blandt de mange tusinde studerende vi har hjulpet til udlandet, hvor stor en rolle udlandsophold spiller i et karriereperspektiv.

Undersøgelsen viser, at opdateringer om udlandsophold på din Linkedin-profil ofte giver henvendelser fra arbejdsgivere. Fem procent af de adspurgte oplevede direkte henvendelser umiddelbart efter, at CV-opdateringen var foretaget på det professionelle sociale medie Linkedin.

Mere end 70% har ligeledes oplevet, at det var lettere at få et job med et studieophold i udlandet på CV’et.

Randstad: En barriere IKKE at have læst i udlandet

Randstad er verdens næststørste formidler af arbejdskraft, og de mener bestemt, at udlandsophold er en vigtig faktor, når studerende skal finde jobs:

Dem, der ikke har læst i udlandet, vil ofte se det som en barriere at skulle arbejde sammen med kollegaer fra andre kulturer. Det gør dem, der har været af sted ikke – de synes det er spændende og ser det som en fordel
fortæller Joan Berglund, regionsdirektør i Randstad.

Flere virksomheder efterspørger sprog- og kulturforståelse i ansættelsesprocessen. Hvis du blot har overvejet tanken om et udlandsophold, så er der altså noget at komme efter. Joan Berglund fortsætter:

Vi oplever stadig oftere, at arbejdsgivere beder os om at finde kandidater, der har læst i udlandet. Med et udlandsophold på CV’et signalerer den unge nysgerrighed, mod og selvstændighed, og viser helt konkret sproglige og faglige kompetencer”.

Om du vil til udlandet for at komme væk fra den sædvanlige cykeltur til uni, for at få nye og faglige udfordringer eller måske på grund af det danske vejr, så er det noget, der pynter rigtig godt på dit CV.

Vil du opgradere CV’et med et udlandsophold?

Heldigvis er der gode råd for at opgradere dit CV. Hos EDU hjælper vi dig sikkert og gratis til udlandet. Spørgsmål et, hvor du gerne vil hen?

Du kan få inspiration her på hjemmesiden. Du kan enten søge konkret på universiteter, der matcher dine interesser eller du kan få inspiration fra studerende, som landede et fedt job efter et udlandsophold:

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.