På kulturelt eventyr i Newcastle
22-årige Camilla Frøsig læser HA Psyk. på Copenhagen Business School. For tiden studerer hun dog i den anden ende af verden, da hun fra slutningen af juli har været studerende på University of Newcastle i Australien. En stærk lyst til at lære verden at kende og til at udvide sine kompetencer motiverede Camilla til at læse i udlandet, og selv om semestret ikke er færdigt endnu, kan hun både høre og mærke, at hun har udviklet sig - fagligt såvel som personligt.
Én af grundene til, at Camilla valgte en uddannelse på CBS, var netop muligheden for at komme på studieophold i udlandet.
- Jeg kunne godt tænke mig et mere internationalt perspektiv på min uddannelse, og et studieophold i udlandet er en oplagt mulighed for at lære om andre kulturer og markeder, forklarer Camilla Frøsig, der først rejser hjem halvanden måneds tid efter, at semestret på University of Newcastle slutter i november.
Da Camilla skulle vælge et udenlandsk universitet, var det vigtigt for hende at komme til et engelsksproget land. Det var der mange muligheder for, men alligevel føltes University of Newcastle som et nemt valg.
- Rigtig mange fortalte mig, at Australien er et fantastisk sted med masser af smuk natur. Og så er University of Newcastle kendt som et virkelig godt universitet, hvilket betød rigtig meget for mig. Det skal jo ikke kun handle om strande og fritid - der skal også være fokus på skolen, fortæller en begejstret Camilla over Skype.
Venskab på tværs af kulturer
Der går ca. 35.000 studerende på University of Newcastle, heraf 8.000 internationale. For Camilla har det været en kæmpe oplevelse at være en del af så stort et studiemiljø.
- Campus er jo dobbelt så stort som på CBS! Det har dog været vigtigt for mig ikke kun at være en del af det internationale crew, men også at lære de lokale at kende. Hvis man vil vide, hvordan kulturen er i et land, er det vigtigt at kunne tage udgangspunkt i de lokale, og at tale, feste og studere med dem. Det er en stor del af at bo i et andet land, mener Camilla.
Af samme grund har hun valgt at bo uden for campus, selv om det tager hende en halv times tid at komme i skole. Camilla vil ikke kun opleve studielivet i Australien, men vil også skabe netværk uden for universitetets rammer.
- Jeg har fået mange nye venner på tværs af aldre, religioner og nationaliteter, og det er jeg virkelig glad for! Det er en vigtig del af at lære et andet land og en anden kultur at kende, siger Camilla.
Presset ud i nye situationer
Udlandsopholdet har i høj grad lært Camilla at tage initiativ og være selvstændig. Hun kender ikke andre danskere, der også læser på Newcastle samtidig med hende, men hun ser det kun som en fordel at blive tvunget til at tale engelsk og til selv at stå til ansvar for at få kontakt til en masse nye mennesker.
- I Danmark og især på CBS er der mange introforløb, hvor alle skal lære hinanden at kende. Her fungerer det anderledes. Jeg har været presset til selv at tage initiativ til at tale med folk, blandt andet fordi vi ikke nødvendigvis følger den samme studieretning, men i stedet har valgt vores egne fag enkeltvis.
Også fagligt kan Camilla mærke, at hun bliver udfordret. Det kom bag på hende, at hun løbende skal opsamle point for at bestå sine fag og ikke afslutter hvert fag med én eksamen, som det er kutyme på CBS. Det betyder, at Camillas hverdag er fyldt med tests, fremlæggelser og afleveringer, men hun hilser forandringen velkommen, fordi den er med til at udvikle hende.
- Jeg kan helt sikkert mærke, at jeg har udviklet mig både fagligt og socialt. I det hele taget er det en stor udfordring at komme til et land så langt væk hjemmefra, bo med nye mennesker, vænne sig til nye undervisningsformer - men jeg har det virkelig sjovt og er så glad for at have gjort det, fortæller Camilla henrykt.