Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Hvad kan jeg læse på Victoria University of Wellington

Study Abroad (Semesterophold)
Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau
Top-up bacheloruddannelse
Sommerkurser
Internship (Praktikophold)
Sprogkurser
Specielle programmer


Study Abroad (Semesterophold)

Study Abroad er en betegnelse for et studieophold i udlandet, hvor du ikke afslutter en hel uddannelse i udlandet. Study Abroad minder meget om udveksling og varer 1-2 semestre. Ved udveksling rejser du ud gennem en udvekslingsaftale på din danske uddannelsesinstitution og får hjælp af det internationale kontor. Ved Study Abroad finder du selv et relevant universitet i udlandet, du ønsker at læse på. Vælger du et af EDU's partneruniversiteter, får du gratis hjælp af EDU gennem ansøgningsprocessen. Se uddybning på vores side om udveksling og Study Abroad

Vil du læse et semester eller to på universitetet, kan du normalt selv vælge dine fag på kryds og tværs af fagretninger. Du skal blot opfylde kravene (prerequisites) til de enkelte fag.

Du finder universitetets udbud af fag i deres fagdatabase.

Hvordan finder jeg de rigtige fag?

Se gode tips og råd til hvordan du finder de rigtige fag – og hvad du skal være opmærksom på, når du kigger efter fag.


Restriktioner på fag

Her kan du se, hvilke fag der ikke er åbne for studerende på Study Abroad-ophold:

Restriktioner for Study Abroad


Hvad betyder fagkoderne?

Fagkoderne forklarer, hvilket studieområde faget ligger inden for, og hvilket niveau faget er på.

Den første række af bogstaver er en forkortelse for det studieområde, faget ligger indenfor. MKTG 370 er eksempelvis et fag, der ligger indenfor Marketing (MKTG).

Det første ciffer i fagkoden viser, hvilket niveau faget er på.

  • For fag på bachelorniveau (undergraduate level) er det første ciffer 1-3 (f.eks. BIOL 113 eller DMDN 312).

  • For fag på kandidatniveau (graduate level) er det første ciffer 4 eller højere (f.eks. ERES 525 eller EDUC 516).

  • Undtagelse: For fag på bachelorniveau (undergraduate level) på Law og Engineering er første ciffer 1-4 og for fag på kandidatniveau (graduate level) er det første ciffer 5 eller højere

OBS! Når du kigger på fag, er det vigtigt at vælge fag, som passer til det niveau, du skulle være på herhjemme. Hvis du er af sted på dit sidste år på bacheloren, og eksempelvis tager første års fag i udlandet, vil niveauet på fagene højst sandsynligvis være lavere, end hvad du er vant til. Et godt råd er, at vælge fag i udlandet der ligger på samme år, som det år du er af sted på.


Hvor mange fag?

Studieperioderne på universitetet hedder trimestre og du kan tage på study abroad i Trimester 1 eller Trimester 2.

OBS! Vær opmærksom på, at det altid er din danske uddannelsesinstitution, der bestemmer, hvor mange fag du skal tage, for at det svarer til 30 ECTS. Der findes ingen officiel konverteringsskala. 

Bemærk at der kan være særlige forhold, der gør sig gældende.


Forhåndsgodkendelse

Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

Læs mere om forhåndsgodkendelse

Kombiner dine fag med et praktikophold

På Victoria University of Wellington er det muligt at kombinere dit studieophold med et praktikophold.

Specialised Study Abroad Programme

På Victoria University of Wellington kan du tage 3 eller 4 fag fra universitetets Specialised Study Abroad Programmes og få et særligt transcript efterfølgende.

Fagene er på bachelorniveau og henvender sig især til Gap Year studerende, men også studerende som tager på Study Abroad på sin bachelor-uddannelse kan søge om dette.


Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau

Bachelorniveau (undergraduate level)

På Victoria University of Wellington kan du færdiggøre en bacheloruddannelse (undergraduate degree) på tre år og i nogle tilfælde fire år.

Universitetets uddannelser på bachelornivea (undergraduate level)
 

Kandidatniveau (graduate level)

Du kan også læse flere forskellige slags uddannelser på kandidatniveau eller derover (graduate level). Du kan læse en Master's Degree, et Graduate Certificate, Postgraduate Diploma eller en PhD.

En hel uddannelse på kandidatniveau tager typisk ét år - det vil sige tre trimestre.

Universitetets uddannelser på kandidatniveau (graduate level)

OBS! Hvis du overvejer at tage en hel kandidatuddannelse i udlandet, bør du være opmærksom på, at uddannelsessystemer udenfor Danmark er opbygget på en anden måde. Det er eksempelvis normalt at arbejde nogle år efter sin bacheloruddannelse og først vende tilbage for at tage sin kandidatuddannelse senere hen. Det betyder, at når man tager en kandidatuddannelse i udlandet, så vil ens medstuderende ofte være erhvervsaktive. Derfor kan undervisningstimerne potentielt ligge om aftenen, så man kan tage en kandidatuddannelse samtidig med, at man arbejder.


Top-up bacheloruddannelse

Vi har ingen særlig aftale om top-up bacheloruddannelser, men det er muligt at søge ind på en af universitetets bacheloruddannelser, og samtidig søge om at få meritoverført fag du har afsluttet på eksempelvis din erhvervsakademiuddannelse i Danmark. Når universitetet behandler din ansøgning, vil de vurdere, om de vil give dig merit for nogle eller alle dine afsluttede fag. Jo mere dine fag eller afsluttede uddannelse ligner den du søger ind på, jo større er chancen for at få merit. Det vil fremgå af dit optagelsesbrev, hvor mange semestre du skal afslutte for at opnå en Bachelorgrad.

Vær opmærksom på at hvis du bliver optaget på en hel bacheloruddannelse på universitetet, kan der være krav om, at du minimum skal tage et vist antal semestre på universitetet – underordnet hvor meget merit du får for din danske uddannelse. 

Læs mere om hele uddannelser på bachelorniveau på universitetet.


Sommerkurser

Det er muligt at tage fag i sommerperioden på Victoria University of Wellington. Du vil i så fald skulle tage fag på Trimester 2, som varer fra juli til oktober. 

Læs derfor mere om fag på Victoria University of Wellington under Study Abroad (Semesterophold).


Internship (Praktikophold)

Du kan kombinere dit semesterophold på Victoria University of Wellington. med et praktikfag, som du kan få 20 credit points for. Du skal dog være forberedt på, at der er meget begrænsede pladser til denne praktikmulighed.

Praktikmulighed på Victoria University of Wellington.

 


Sprogkurser

På Victoria University of Wellington kan du også tage et kursus i engelsk. Du kan tage programmet English Proficiency Programme.

Læs mere om universitetets English Proficiency Programme.


Specielle programmer

Der udbydes ikke specielle programmer på universitetet.


 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.