Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Hvordan søger jeg ind på San Jose State University (SJSU)?

Optagelseskrav
Engelskkrav
Studiestart
Sådan søger du
Ansøgningsgebyr
Ansøgningsfrister


VIGTIGT

Vær opmærksom på, at på SJSU kan du ikke blive optaget på fag, før du tager hjemmefra og du får derfor først lov til at vælge fag, efter du er ankommet på universitetet. Det skyldes, at de lokale studerende, som er i gang med en hel uddannelse på universitetet har lov til at vælge fag først ifølge californisk lovgivning. Det er derfor vigtigt, at du får mange fag forhåndsgodkendt hjemmefra og er fleksibel i dine fagvalg, hvis du ønsker at studere på SJSU.   


Optagelseskrav

Study Abroad (Semesterophold)

Der er ingen faste optagelseskrav til universitetets Study Abroad-program. Universitetet kigger på den samlede ansøgning inklusiv karakterudskrifter og eksamensbeviser.


Sommerkurser

Optagelseskravene på universitetets sommerkurser er de samme som optagelseskravene for Study Abroad-studerende. 


Engelskkrav

Uden sprogtest - bachelorniveau

Når du søger optagelse på universitetet gennem EDU, behøver du ikke tage en engelsk sprogtest, hvis du opfylder det følgende krav:

  • Du har bestået en gymnasieuddannelse for mindre end 5 år siden (ved studiestart på SJSU) og fået mindst ét 7-tal i engelsk på A-niveau eller mindst ét 10-tal i engelsk på B-niveau på 7-trins skalaen.


Med sprogtest

Opfylder du ikke nogle af ovenstående engelskkrav, skal du tage en engelsk sprogtest. Her kan du se, hvor mange point du skal have i din sprogtest.

OBS: Er du kandidatstuderende skal du altid tage en sprogtest. 

Engelskkrav - Study Abroad

Se under punktet Admissions Requirements og English Proficiency Test

Engelskkrav - Sommerkurser

Se under punktet Admissions Requirements og English Proficiency Test


Studiestart

Der er studiestart 2 gange om året i januar og august for de fleste programmer på universitetet.

Datoer – Study Abroad-ophold (semesterophold)

Datoer – Sommerkurser

Datoer - Sprogkurser

  • SJSU tilbyder forskellige sprogkurser med forskellige startdatoer. Klik ind under hvert enkelt og se under punktet Program Overview.

Sådan søger du

Har du besluttet dig for at søge om optagelse på dette universitet? 

Hvis ja, skal du gøre følgende:

  1. Udfyld vores ansøgningserklæring online.
  2. Når du har udfyldt ansøgningserklæringen online, vil du først modtage en automatisk bekræftelse på, at vi har modtaget din ansøgningserklæring. 
  3. Derefter vil du, snarest muligt, blive kontaktet af din personlige vejleder hos EDU, der hjælper dig igennem ansøgningsprocessen til dette universitet. 

Vi anbefaler, at du kun udfylder én ansøgningserklæring, da optagelseschancerne er gode, hvis du opfylder optagelses- og engelskkravene. 98 % af vores studerende bliver optaget på deres ønskede universitet.

EDU’s hjælp er 100 % gratis – og uforpligtende.

OBS! Husk at tjekke fagmuligheder, optagelses- og engelskkrav inden du starter ansøgningsprocessen. Er du i tvivl, om du opfylder kravene, eller om universitetet har de faglige muligheder, du efterspørger, er du velkommen til at kontakte os på vejledning@edu-danmark.dk eller på 70 20 28 24, før du starter ansøgningsprocessen.​​​​​​​


Ansøgningsgebyr

Søger du ind på San José State University (SJSU) på Study Abroad (semesterophold), er der et ansøgningsgebyr på 150 USD. Dette betales i forbindelse med udfyldelsen af deres onlineansøgning.

Ansøgningsgebyret tilbagebetales ikke – heller ikke hvis du ender med at aflyse dit ophold eller ikke bliver optaget.


Ansøgningsfrister

Study Abroad (Semesterophold)

Man kan generelt ikke søge tidligere end 6 måneder før studiestart. Det vil sige omkring juli for Spring-semestret og omkring april for Fall-semestret.

Efterårssemester (Fall) 2019: SJSU har ikke offentliggjort ansøgningsfrist. Men udgangspunktet er senest 6-8 uger inden studiestart. Dette vil vejledende være omkring d.24. juni. 

Planlægningsprocessen af dit ophold afhænger af reglerne på din danske uddannelsesinstitution. Det er en god idé at gå i gang med planlægningen af dit ophold 6 til 12 måneder før studiestart, og at du sender din ansøgning til os mellem 4 til 6 måneder før studiestart. Så er der god tid til at få detaljerne på plads inden studiestart. Jo tidligere du søger, jo større sandsynlighed er der typisk for, at få de fag du ønsker. 

Forhåndsgodkendelse

Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

Læs mere om forhåndsgodkendelse

Bemærk at på langt de fleste amerikanske universiteter kan du ikke søge før op til seks måneder før studiestart, da dit bankbrev ikke må være mere end seks måneder for gammelt.

OBS! Ansøgningsfristen er efter lokal tid på universitetet.

Behandlingstid

Behandlingstiden af din ansøgning på universitetet er cirka seks til otte uger. Der kan dog gå både kortere og længere tid alt efter, hvilket universitet du har søgt ind på, og hvornår du søger. Har du ikke hørt noget, otte uger efter din ansøgning er afsendt, er du velkommen til at kontakte os, så rykker vi gerne universitetet for svar. 


Kontakt vores vejledningsteam, så vi kan hjælpe dig til udlandet

EDU’s vejledning er gratis, og vores mål er at hjælpe dig trygt og sikkert gennem ansøgningsprocessen og til at få en god start på dit studieophold i udlandet.

Når du starter din ansøgning til et universitet, får du tilknyttet en personlig vejleder, der følger dig gennem hele processen før, under og efter dit ophold. Inden du søger til et specifikt universitet, får du hjælp af hele vores team, der alle selv har læst i udlandet.

Din vejleder til dette universitet er Christian Jacobsen.

Kontakt os på 70 20 28 24 eller på vejledning@edu-danmark.dk, så vi kan hjælpe dig med at realisere din studiedrøm.

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.