Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Portræt af EDU-studerende Maja, University of Melbourne, Australien

Maja finder vej til Uni Melbourne

22-årige Maja Rasmussen studerer Molekylær Biomedicin på Københavns Universitet (KU), og her er det kutyme at læse et semester i udlandet. Derfor var Maja også opsat på at komme af sted, men i første omgang fik hun ikke en studieplads på en af de udvekslingsaftaler, som KU formidler. 

Over halvdelen af en årgang på Molekylær Biomedicin på KU læser et semester i udlandet. Derfor var det også helt oplagt for Maja Rasmussen at søge en af de faste udvekslingsaftaler. Dertil har hun altid holdt af at rejse og opleve verden udenfor Danmark. Hendes eneste umiddelbare bekymring var, at hun boede sammen med sin kæreste gennem fem år. 

- Der er langt hjem, når man sidder på den anden side af jorden. Normalt har jeg ikke hjemve, men det oplevede jeg et par gange. Jeg følte lidt, at jeg forlod dem derhjemme, forklarer Maja Rasmussen.

Men inden Maja overhovedet kunne komme af sted viste det sig, at der var helt andre forhindringer, end det at skulle forlade kæresten, familien og vennerne for en stund. Hun blev nemlig ikke optaget på drømmeuniversitet i første omgang, og da hun søgte igen i anden runde, blev hun optaget på et universitet, hun havde som 8. prioritet.

- Jeg var grædefærdig. Jeg havde jo vidst, at jeg ville på udveksling, siden jeg begyndte på uddannelsen, fortæller Maja.

Perfekt faglig dimension på University of Melbourne

Det var en ven, der fortalte Maja om EDU. Hun startede med at læse om mulighederne på www.edu-danmark.dk. Her fik hun hurtigt øjnene op for University of Melbourne, der blandt andet tilbyder en masse medicinfag, og den faglige dimension var vigtig for den 22-årige studerende.

- Jeg ville læse nogle fag, der interesserer mig. Det var også en mulighed for at specialisere mig, da det ellers kan være svært at skille sig ud fra mine medstuderende, fortæller Maja Rasmussen. 

Maja gik i gang med ansøgningsprocessen og blev optaget direkte på University of Melbourne efter bare fire uger. Selvom Maja var gået i gang med at søge udvekslingsplads et år før hun skulle af sted, var der efterhånden gået lang tid pga. afslagene fra Københavns Universitet, så da hun fik tilbudt pladsen i Melbourne, var der kun cirka 4 måneder til, hun skulle rejse.

Gjorde gerne det hele igen

Studieopholdet i Australien blev seks måneder, som Maja aldrig glemmer og slet ikke fortryder. Faktisk er hun opsat på også at læse i udlandet på sin kandidatdel. Dog bliver det nok i Europa, så der ikke er helt så langt hjem til kæresten og familien.
- Jeg lærte meget om mig selv ved at tage af sted alene. Det, at jeg ved, at jeg har klaret det, har øget min selvtillid, fortæller Maja.

Dertil har hun fået venner fra hele verden, og ifølge Maja er den afveksling, som et studieophold i udlandet giver, også med til at forebygge studietræthed. Selvom hjemveen af og til trængte sig på, fandt Maja og hendes kæreste måder at gøre afstanden lidt kortere. De talte sammen via Skype og app’en ”What’s App” - et sms-program, hvor man kan sende gratis sms-beskeder til hinanden. Da Maja havde afsluttet sine eksamener kom kæresten på besøg, og sammen rejste de rundt langs Australiens østkyst i fire uger.

- Det var fedt, at han kom derned og mødte alle de mennesker, jeg havde knyttet bånd til. Det gjorde det hele lidt nemmere, og vi bor også stadig sammen i dag, fortæller Maja. 

Læs mere om Majas oplevelser

Læs Majas blog fra sit ophold i Melbourne og se hendes billeder fra opholdet og de mange ture rundt i Australien.

Skrevet af Anni Lyngskær

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.