Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Hvordan søger jeg ind på University of Essex?

Optagelseskrav
Engelskkrav
Studiestart
Sådan søger du
Ansøgningsgebyr
Ansøgningsfrister


Optagelseskrav

Study Abroad (Semesterophold)

Der er ingen faste optagelseskrav til universitetets Study Abroad-program. Universitetet kigger på den samlede ansøgning inklusiv karakterudskrifter og eksamensbeviser.


Hele uddannelser på bachelorniveau

Når du søger om optagelse på en hel uddannelse på bachelorniveau i udlandet, skal du som minimum have fuldført en gymnasiel uddannelse.

 • Optagelseskravet et et gennemsnit på minimum 8 på den danske 7-trinsskala. 

Nogle uddannelser har andre krav, så sørg for at tjekke kravet for det specifikke program, du søger ind på.


Hele uddannelser på kandidatniveau

Når du søger om optagelse på en hel uddannelse på kandidatniveau i udlandet, skal du som minimum have fuldført en bacheloruddannelse. 

 • Optagelseskravet et et gennemsnit på minimum 7 på den danske 7-trinsskala. 

Nogle uddannelser har andre krav, så sørg for at tjekke kravet for det specifikke program, du søger ind på. Når man søger om optagelse på en hel kandidatgrad i udlandet, er det typisk et udvalg, der behandler ansøgningerne og beslutter, hvem der skal optages. Det kan derfor være svært for universiteterne at sætte et bestemt optagelseskrav, da det kommer an på, hvem der søger det pågældende semester, og hvem der er i udvalget. Typisk vil der blot være beskrevet nogle minimumskrav. 


Top-up bacheloruddannelse

Når du søger om optagelse på en Top-up uddannelse i udlandet skal du som minimum have fuldført en to-årig erhvervsakademiuddannelse. Derudover kan optagelseskravene variere fra uddannelse til uddannelse. Du skal følge anvisningerne til en hel bacheloruddannelse, da du først skal søge ind på uddannelsen, og så derefter søge om meritoverførsel.


Sommerkurser

Der er ikke nogen specifikke optagelseskrav til sommerkurserne på University of Essex. Kontakt EDU, hvis du vil søge, så sender vi nærmere information. 


Engelskkrav

Study Abroad (Semesterophold)

Uden sprogtest

Når du søger optagelse på universitetet gennem EDU, behøver du ikke tage en engelsk sprogtest, hvis du opfylder ét af følgende krav: 

 1. Du har bestået en gymnasieuddannelse og fået et gennemsnit på mindst 8 i engelsk på 7-trins skalaen.

  eller
 2. Du kan få dit studiekontor til at udstede et B2 certifikat til dig (som bekræftelse for engelsniveauet på din uddannelse).


Med sprogtest

Opfylder du ikke ovenstående engelskkrav, skal du tage en engelsk sprogtest. Her kan du se, hvor mange point du skal have i din sprogtest.

 • IELTS: 6.0 med mindst 5.5 i hver del
 • TOEFL: 76 med minimum 17 i lytning, 18 i læsning, 20 i tale og 17 i den skriftlige del.
   

Engelskkrav - Hele bacheloruddannelser

Uden sprogtest

Når du søger optagelse på universitetet gennem EDU, behøver du ikke tage en engelsk sprogtest, hvis du opfylder følgende krav: 

 • Du har bestået en gymnasieuddannelse og fået et gennemsnit på mindst 8 i engelsk på 7-trins skalaen.

Med sprogtest

Opfylder du ikke ovenstående engelskkrav, skal du tage en engelsk sprogtest. Her kan du se, hvor mange point du skal have i din sprogtest.

 • IELTS: 6.0 
 • TOEFL: 76 
   

Engelskkrav - hele kandidatuddannelser

Engelskkravet varierer på de forskellige kandidatuddannelser. Du finder kravene under hver enkelt uddannelse.


Studiestart

Der er studiestart to gange om året i oktober og januar for de fleste programmer på universitetet.

Datoer – alle programmer

OBS: Hvis du gerne vil afsted på efterårssemestret bør du vide, at det ofte vil være muligt at få rykket eventuelle eksamener i januar på University of Essex til december i stedet for, hvis du gerne vil afslutte semestret inden jul.


Sådan søger du

Har du besluttet dig for at søge om optagelse på dette universitet? 

Hvis ja, skal du gøre følgende:

 1. Udfyld vores ansøgningserklæring online.
 2. Når du har udfyldt ansøgningserklæringen online, vil du først modtage en automatisk bekræftelse på, at vi har modtaget din ansøgningserklæring. 
 3. Derefter vil du, snarest muligt, blive kontaktet af din personlige vejleder hos EDU, der hjælper dig igennem ansøgningsprocessen til dette universitet. 

Vi anbefaler, at du kun udfylder én ansøgningserklæring, da optagelseschancerne er gode, hvis du opfylder optagelses- og engelskkravene. 98 % af vores studerende bliver optaget på deres ønskede universitet.

EDU’s hjælp er 100 % gratis – og uforpligtende.

OBS! Husk at tjekke fagmuligheder, optagelses- og engelskkrav inden du starter ansøgningsprocessen. Er du i tvivl, om du opfylder kravene, eller om universitetet har de faglige muligheder, du efterspørger, er du velkommen til at kontakte os på vejledning@edu-danmark.dk eller på 70 20 28 24, før du starter ansøgningsprocessen.​​​​​​​

OBS!

Ønsker du at søge ind på University of Essex's Study Abroad program til efteråret 2019, så kan du først starte ansøgningen d. 1. marts.

Hvis du søger mellem d. 1. - 17. marts, garanterer universitetet, at du får svar på din ansøgning allerede inden d. 31. marts.

Ansøgninger modtaget efter d. 17. marts og frem til ansøgningsfristen d. 19. maj vil blive behandlet løbende, men svartiden må forventes at være længere.


Ansøgningsgebyr

Der er ikke ansøgningsgebyr for internationale studerende igennem EDU på University of Essex.


Ansøgningsfrister

Ansøgningsfristen er den seneste dag universitetet vil modtage din ansøgning. Det er en god idé at sende din ansøgning til os i god tid før ansøgningsfristen, så der er tid til at sikre at ansøgningen er komplet og få alle de praktiske detaljer på plads før studiestart.

For at kunne garantere at ansøgningen kan nå frem i tide inden universitetets ansøgningsfrist er det vigtigt, at vi modtager din ansøgning senest fem hverdage før fristen.

OBS! Ansøgningsfristen er efter lokal tid på universitetet.

Study Abroad (Semesterophold)

Ansøgningsfrister:

 • Forårssemesteret - 1. november
 • Efterårssemesteret - 31. maj

Planlægningsprocessen af dit ophold afhænger af reglerne på din danske uddannelsesinstitution. Det er en god idé at gå i gang med planlægningen af dit ophold 6 til 12 måneder før studiestart, og at du sender din ansøgning til os mellem 5 til 8 måneder før studiestart. Så er der god tid til at få detaljerne på plads inden studiestart. Jo tidligere du søger, jo større sandsynlighed er der typisk for at få de fag, du ønsker.

  Forhåndsgodkendelse

  Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

  Læs mere om forhåndsgodkendelse


  Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau

  Ansøgningsfrister:

  • Ansøgningsfrist - Hele bacheloruddannelser: 15. januar (man kan godt søge efter fristen, hvis der er plads på uddannelsen)
  • Ansøgningsfrist - Hele kandidatuddannelser: Der er ingen fast ansøgningsfrist (man kan søge så længe, der er plads på uddannelserne, men det anbefales at søge senst 1. juli)

  Vi anbefaler, at du går i gang med planlægningen af dit ophold 12 til 15 måneder før studiestart og du sender din ansøgning til os mellem 10 til 12 måneder før studiestart. På den måde har du tid til at få alle de detaljer på plads, der er i forbindelse med at tage en hel uddannelse i udlandet, heriblandt ansøgning om udlandsstipendium og SU.  


   Top-up bacheloruddannelse

   Vi anbefaler, at du går i gang med planlægningen af dit ophold 12 til 15 måneder før studiestart og du sender din ansøgning til os mellem 10 til 12 måneder før studiestart. På den måde har du tid til at få alle de detaljer på plads, der er i forbindelse med at tage en Top-up uddannelse i udlandet, heriblandt ansøgning om SU.  

   Behandlingstid

   Behandlingstiden af din ansøgning på universitetet er cirka seks til otte uger. Der kan dog gå både kortere og længere tid alt efter, hvilket universitet du har søgt ind på, og hvornår du søger. Har du ikke hørt noget, otte uger efter din ansøgning er afsendt, er du velkommen til at kontakte os, så rykker vi gerne universitetet for svar. 


   Kontakt vores vejledningsteam, så vi kan hjælpe dig til udlandet

   EDU’s vejledning er gratis, og vores mål er at hjælpe dig trygt og sikkert gennem ansøgningsprocessen og til at få en god start på dit studieophold i udlandet.
    
   Når du starter din ansøgning til et universitet, får du tilknyttet en personlig vejleder, der følger dig gennem hele processen før, under og efter dit ophold.
   Inden du søger til et specifikt universitet, får du hjælp af hele vores team, der alle selv har læst i udlandet.
    
   Din vejleder til dette universitet er Mathilde Kure.
    
   Kontakt os på 70 20 28 24 eller på vejledning@edu-danmark.dk, så vi kan hjælpe dig med at realisere din studiedrøm.
   Gå til toppen Kontakt os

   Kontakt os

   EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
   Så kontakt os endelig!
   Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.