Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
University of Essex i England
Anna på studieophold ved UoE i England
Udveksling i UK

Annas eventyr i Storbritannien: Fra drømme til virkelighed med nye oplevelser på vejen!

For Anna var det altid en drøm at bo i udlandet, og da muligheden for et semester i Storbritannien opstod, var beslutningen oplagt. Efter flere år på sit danske universitet følte hun, at hun trængte til et sceneskifte – til nye omgivelser, nye mennesker og en frisk start. I Colchester, England, fandt hun alt dette og mere til, da hun valgte University of Essex (UoE) som sit midlertidige hjem. At tage på udveksling blev en oplevelse, som Anna nu beskriver som "en af de bedste beslutninger, hun nogensinde har taget."

Med en stærk fascination af britisk kultur og især den akademiske kultur i Storbritannien, valgte Anna UoE på grund af universitetets høje faglige niveau inden for statskundskab og den bekvemme afstand til London. Hun blev hurtigt tiltrukket af tanken om gamle, historiske bygninger, duften af bøger og den hygge, som efterårsregnen i England bragte med sig. Universitetets campus uden for Colchester gjorde, at hun boede side om side med internationale studerende fra hele verden, hvor fællesskabet på campus skabte en uformel atmosfære og gjorde, at hun hurtigt følte sig hjemme.

Annas rejse med EDU begyndte tilbage i 2022, hvor hun deltog til EDU Days studiemesse i København. Her fik hun mange indtryks fra flere forskellige universiteter fra hele verden. Hendes valg landede på England, hvor ansøgningsprocessen kort tid efter for alvor tog fart.

At skabe et nyt socialt liv og få nye venner var nemmere end forventet

Selvom Anna var lidt spændt på tanken om at rejse alene, fandt hun hurtigt sammen med nye venner blandt de andre internationale studerende. Allerede på dag to i England mødte hun Jannis fra Tyskland gennem en WhatsApp-gruppe for udvekslingsstuderende, og de klikkede med det samme. Efter kort tid blev Tamara fra Schweiz også en del af deres gruppe, og de tre endte med at blive uadskillelige. Det blev en solid vennegruppe, der gjorde hendes tid i England både sjovere og tryggere, og hun har endda besøgt dem begge i deres hjemlande efter opholdet. For Anna blev disse venskaber en af de mest værdifulde ting ved hele udvekslingen.

Anna beskriver Colchester som en ret "spøjs" by – en blanding af forstad og oldgamle engelske ruiner. Byen har masser af hyggelige caféer, museer og butikker, som Anna flittigt udforskede. Hun kunne også nemt tage på dagsture til storbyer som London, Cambridge og Oxford, og fik derfor set meget af England. På universitetet deltog hun i de mange sociale arrangementer og meldte sig ind i en forening, hvor hun mødte endnu flere nye mennesker. Hun prøvede også kræfter med social sport, hvor det handlede mere om fællesskab end konkurrence. Hun endte med at spille en masse basketball og prøve flere andre sportsgrene, hvilket overraskende nok blev en succes og en sjov måde at være sammen med sine nye venner på.

Selvom livet i England var fyldt med oplevelser, var der også udfordringer. Helt basale ting som at handle kunne være overvældende i starten. Den første dag i supermarkedet, omgivet af produkter, hun slet ikke kendte, føltes det hele lidt overvældende. Men Anna oplevede også hurtigt en stor åbenhed og imødekommenhed fra både de internationale og lokale studerende, og det hjalp hende meget i overgangen. Med de mange sociale aktiviteter og de gode venner omkring sig blev de små bump på vejen hurtigt til en del af oplevelsen og læringen, som hun ser tilbage på med et smil.
 

Anna på UoE

Så hvis du er bange for ikke at få nogle venner eller kede dig, så skal du bestemt ikke være det.

Anna, EDU-studerende på University of Essex

Bolig på campus omgivet af sprudlende internationalt liv

Anna valgte at bo on-campus under sit semester på University of Essex, og det valg var både af praktiske grunde og ønsket om at være tæt på andre studerende. Hun boede i komplekset "The Meadows," hvor hun fik et premium værelse med en større seng og eget badeværelse—noget hun satte stor pris på.

Værelset havde alle de nødvendige faciliteter, og selvom fællesarealerne ikke var så hyggelige, havde hun det, hun skulle bruge. Køkkenet delte hun med fem andre studerende, og fællesområderne blev rengjort ugentligt. En lille udfordring var, at hun selv skulle anskaffe sig køkkenudstyr og sengetøj, men hun gav senere sine ting videre til en ny beboer, hvilket gjorde overgangen lettere for dem begge.

"For mig var der mange fordele ved at bo på campus. Man var tæt på universitet og der boede rigtig mange andre internationale og study abroad studerende. Hertil inkluderede det indboforsikring og 24/7 security. Der var heller ikke noget depositum."

 

Colchester Campus hos UoE
Udveksling på UoE
Bibliotek på UoE

Hvordan finansierer man et studieophold i England?

Et studieophold i udlandet er en stor investering, men ifølge Anna har det været alle pengene værd.

Anna afsatte 50.000 kr. til tuition fee og endte med at betale cirka 49.000 kr. for sit ophold. Priserne varierer mellem universiteter, men mange af EDU’s partneruniversiteter ligger på omkring 50.000 kr.

I England betaler man husleje ugentligt i stedet for månedligt. Anna betalte 19.400 kr. for 13 uger, hvilket svarer til cirka 6.500 kr. om måneden. Samtidig betalte hun også for sin lejlighed i Danmark, hvilket hun ikke anbefaler andre, da det blot blev en ekstra udgift, der kunne have været undgået.

Når det kom til fritidsaktiviteter, weekendture, cafébesøg med venner, mad på campus og besøg i boghandlere, gik Annas budget hurtigt over det planlagte.

På indtægtssiden havde Anna planlagt 35.000 kr. i egen opsparing, men faktisk havde hun 65.000 kr. stående. Hun havde ikke forventet at bruge de sidste 30.000 kr., men endte alligevel med at gøre det, da opholdet bød på mange spontane udgifter.

SU blev også en vigtig del af Annas finansiering, og gik primært til hendes husleje i England. Hun fik også et udlandsstipendium på 25.300 kr., som hun søgte om. Derudover tog hun et SU-udlandslån, der gav hende 22.071 kr. ekstra til opholdet.

Anna søgte 11 legater uden held, men anbefaler alligevel at ansøge om legater, hvis muligheden er der, selvom man ikke nødvendigvis skal budgettere med at få dem.

Anna's bedste råd til dig, der drømmer om at tage på studieophold i udlandet:

  • ”Når man skal afsted på et udlandssemester, så er der en helt masse praktiske og faglige ting, der skal være på plads og jeg vil derfor altid forslå, at du taler med dit universitets internationale kontor og en studievejleder.”
  • ”Hvis du overvejer at tage ud i verden og studerede – om det er udveksling, study abroad eller måske en hel uddannelse – så kan jeg kun tale godt om det. Det var virkelig en once-in-a-lifetime oplevelse og jeg fortryder ikke et sekund.”
  • ”Weekendture, cafébesøg med venner, mad på campus og alt for mange besøg i boghandlere løber op – så sæt dit budget højere end forventet, men igen – jeg fortryder det bestemt ikke.”

Informationerne er hentet fra Anna´s selvskrevet blogindlæg

Skal vi også hjælpe dig til University of Essex eller et andet sted?

Ring til os på 70 20 28 24 eller skriv til os på vejledning@edu-danmark.dk, så du kan komme tættere på din drøm om et studieophold i udlandet!

Vores hjælp er gratis, da UoE og vores andre universiteter har ansat EDU til at hjælpe dig.