Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Rejse og studie i udlandet forsikringer

Obligatoriske forsikringer til udlandsophold

Alt afhængigt af, hvor du skal studere henne, vil du nogle gange opleve, at der vil være et krav om, at du tegner en specifik forsikring. Det kan være universitetets egen forsikring (som oftest en sundhedsforsikring) eller en landespecifik forsikring som for eksempel OSHC i Australien. 

Hvis du skal tegne universitetets egen forsikring vil det fremgå af dine optagelsespapirer og af EDU's Pre-departure Guide. Hvis det er muligt at fravælge denne forsikring og vælge en anden forsikringsudbyder, vil det fremgå af samme guide.

Vær opmærksom på, at disse forsikringer er ret basale, og at du ofte vil være nødt til at tegne yderligere rejseforsikring ved siden af for at være tilstrækkelig forsikret.


OSHC Australia

Hvis du skal studere i Australien, skal du tegne den obligatoriske australske sundhedsforsikring OSHC (Overseas Student Health Cover). Der findes fem godkendte udbydere af OSHC:

  • AHM
  • NIB
  • Medibank
  • Bupa
  • Allianz Global Assistance

De australske universiteter har hver især indgået en aftale med én af disse forsikringsudbydere - en såkaldt "preferred provider". Du bliver derfor automatisk tilbudt at tegne deres forsikring, når du skal betale din undervisningsafgift (tuition fee). Men du har et valg. Du må selv frit vælge imellem de fem OSHC-udbydere.
 

Spar penge ved selv at vælge din OSHC-forsikring

Via OSHC Australia kan du få et overblik over, hvilken af de fem udbydere, der kan tilbyde dig den bedste dækning og den bedste pris. En anden fordel er, at du også helt selv kan bestemme, hvor lang din dækningsperiode skal være. Husk dog at du skal være dækket i hele visumperioden, dvs. også en måned efter dit CoE udløber.

Når du køber OSHC via OSHC Australia, er det vigtigt, at du husker at eftersende din kvittering samt dit policenummer til din kontaktperson hos EDU, så vi kan dokumentere over for det australske universitet, at du har tegnet en OSHC-forsikring.


 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.