Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Hvordan søger jeg ind på Vrije Universiteit Amsterdam?

Optagelseskrav
Engelskkrav
Studiestart
Sådan søger du
Ansøgningsgebyr
Ansøgningsfrister


Optagelseskrav

Study Abroad (Semesterophold) og sommerskole

Der er ingen faste optagelseskrav til universitetets Study Abroad-program. Universitetet kigger på den samlede ansøgning inklusiv karakterudskrifter og eksamensbeviser.


Engelskkrav

Study Abroad (Semesterophold)

Uden sprogtest

Hvis du er bachelorstuderende behøver du ikke dokumentere dine engelskkundskaber, hvis du har taget størstedelen af din uddannelse i Danmark.
 

Med sprogtest

Er du kandidatstuderende skal du tage en engelsk sprogtest. Her kan du se, hvor mange point du skal have i din sprogtest:

 • IELTS: 6.5

 • TOEFL: 92

OBS: Hvis din nuværende uddannelse bliver undervist på engelsk, kan det i nogle tilfælde være nok til at opfylde engelskkravet. Kontakt EDU for yderligere information.

Sommerskole

Du behøver ikke at dokumentere dine engelskkompetencer. Men universitetet forventer, at dit engelsk er på et niveau, at du uden problemer kan følge med i undervisningen.


Studiestart

Study Abroad (Semesterophold)

Der er studiestart to gange om året i februar og august for Semester in Amsterdam-programmet på universitetet.

OBS: Hvert semester er delt ind i tre studieperioder. De to første studieperioder er obligatoriske, og du følger to fag i hver periode. Den sidste studieperiode er valgfri. Hvis du vælger at læse i den sidste studieperiode, vil du kun skulle følge ét fag i denne periode. Hvis du vælger den sidste studieperiode fra, vil du i stedet kunne tage et ekstra valgfag i én af de to første studieperioder.


Sommerskole

 • Session 1 - d. 06. juli - 20. juli 2019
 • Session 2 - d. 20. juli - 03. august 2019
 • Session 3  d. 03. august - 17. august 2019

Sådan søger du

Har du besluttet dig for at søge om optagelse på dette universitet? 

Hvis ja, skal du gøre følgende:

 1. Udfyld vores ansøgningserklæring online.
 2. Når du har udfyldt ansøgningserklæringen online, vil du først modtage en automatisk bekræftelse på, at vi har modtaget din ansøgningserklæring. 
 3. Derefter vil du, snarest muligt, blive kontaktet af din personlige vejleder hos EDU, der hjælper dig igennem ansøgningsprocessen til dette universitet. 

Vi anbefaler, at du kun udfylder én ansøgningserklæring, da optagelseschancerne er gode, hvis du opfylder optagelses- og engelskkravene. 98 % af vores studerende bliver optaget på deres ønskede universitet.

EDU’s hjælp er 100 % gratis – og uforpligtende.

OBS! Husk at tjekke fagmuligheder, optagelses- og engelskkrav inden du starter ansøgningsprocessen. Er du i tvivl, om du opfylder kravene, eller om universitetet har de faglige muligheder, du efterspørger, er du velkommen til at kontakte os på vejledning@edu-danmark.dk eller på 70 20 28 24, før du starter ansøgningsprocessen.​​​​​​​


Ansøgningsgebyr

Der er ikke ansøgningsgebyr for internationale studerende igennem EDU på Vrije Universiteit.


Ansøgningsfrister

Ansøgningsfristen er den seneste dag universitetet vil modtage din ansøgning. Det er en god idé at sende din ansøgning til os i god tid før ansøgningsfristen, så der er tid til at sikre at ansøgningen er komplet og få alle de praktiske detaljer på plads før studiestart.

For at kunne garantere at ansøgningen kan nå frem i tide inden universitetets ansøgningsfrist er det vigtigt, at vi modtager din ansøgning senest fem hverdage før fristen.

OBS: Ansøgningsfristen er efter lokal tid på universitetet.


Study Abroad (Semesterophold)

 • Ansøgningsfrist for Spring Semester - den 1. november

 • Ansøgningsfrist for Fall Semester - den 1. maj

OBS: Vrije Universiteit tager normalt gerne imod sene ansøgninger. Kontakt mk@edu-danmark.dk for mere information.

Planlægningsprocessen af dit ophold afhænger af reglerne på din danske uddannelsesinstitution. Det er en god idé at gå i gang med planlægningen af dit ophold 6 til 12 måneder før studiestart, og at du sender din ansøgning til os mellem 4 til 6 måneder før studiestart. Så er der god tid til at få detaljerne på plads inden studiestart. Jo tidligere du søger, jo større sandsynlighed er der typisk for at få de fag, du ønsker. 

Forhåndsgodkendelse

Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

Læs mere om forhåndsgodkendelse

Behandlingstid

Behandlingstiden af din ansøgning på universitetet er cirka seks til otte uger. Der kan dog gå både kortere og længere tid alt efter, hvilket universitet du har søgt ind på, og hvornår du søger. Har du ikke hørt noget, otte uger efter din ansøgning er afsendt, er du velkommen til at kontakte os, så rykker vi gerne universitetet for svar. 

Sommerskole

 • Ansøgningsfrist - 1. maj 2020

Kontakt vores vejledningsteam, så vi kan hjælpe dig til udlandet

EDU’s vejledning er gratis, og vores mål er at hjælpe dig trygt og sikkert gennem ansøgningsprocessen og til at få en god start på dit studieophold i udlandet.
 
Når du starter din ansøgning til et universitet, får du tilknyttet en personlig vejleder, der følger dig gennem hele processen før, under og efter dit ophold.
Inden du søger til et specifikt universitet, får du hjælp af hele vores team, der alle selv har læst i udlandet.
 
Din vejleder til dette universitet er Mathilde Kure.
 
Kontakt os på 70 20 28 24 eller på vejledning@edu-danmark.dk, så vi kan hjælpe dig med at realisere din studiedrøm.
Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.