Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Udveksling i Holland
Lis på Vrije Universiteit
Study abroad på VU

Et semesterophold i Nordeuropas Venedig har givet Lis oplevelser og venner for livet

Lis blev allerede forelsket i Amsterdam på hendes studietur i 8. klasse. Efter at have deltaget i EDU-Days stod valget klart: Vrije Universiteit Amsterdam (VU). For Lis var opholdet ikke kun en mulighed for at prøve kræfter med livet i en anden kultur, men også et dejligt afbræk fra hverdagen som studerende på Copenhagen Business School, hvor hun studerer virksomhedskommunikation og erhvervsøkonomi. 

Tiden i Amsterdam blev brugt på alt, hvad hun havde håbet på – og mere til. ”Jeg havde brug for et nyt pust og en forandring fra min hverdag herhjemme. Studieopholdet har givet mig en masse ny energi til at færdiggøre mine studier igen.” 

Lis på VU

Jeg valgte at bruge EDU’s hjælp, da der var mange krav fra mit eget universitet, og det var ikke garanteret, at jeg kunne få en plads i Amsterdam, som var min drømmedestination.

Lis, EDU-studerende på Vrije Universiteit

Fra studio til studie - Livet på VU Amsterdam 

Da Lis skulle finde et sted at bo i Amsterdam, faldt valget på en studiolejlighed gennem Semester in Amsterdam, som er deres Study Abroad kontor. Efter at have angivet sine præferencer og sit budget, blev hun tilbudt en bolig i den lidt dyrere ende – en løsning, der passede perfekt til hendes ønske om at bo alene.

Studiolejligheden lå i OurDomain i Diemen Zuid, en moderne ejendom med masser af faciliteter. Udover eget køkken og bad havde boligen adgang til fitnesscenter, biograf, fællesområder og et populært studierum. Beliggenheden var også ideel: kun 20 minutter fra centrum med offentlig transport og en halv time på cykel. Med en husleje på omkring 8.000 kroner om måneden mindede leveomkostningerne meget om dem i Danmark. 

For Lis var studierne en væsentlig del af opholdet, og Vrije Universiteit gjorde hverdagen let at navigere. ”Alle fakulteter ligger samlet ét sted, hvilket gjorde det utroligt nemt at sammensætte mit skema,” forklarer Lis.

Undervisningen mindede om det, hun kendte hjemmefra, men universitetets trimester-struktur gjorde studielivet lidt anderledes. ”På Vrije havde vi eksamener oftere, end jeg var vant til. Men det betød også, at vi havde færre fag ad gangen, hvilket gav en masse fritid ved siden af studiet,” fortæller hun. Denne fleksibilitet gav Lis rig mulighed for at udforske byen og få det maksimale ud af sit ophold – både fagligt og socialt.

Selvom hun ikke fandt boligen gennem grupper, blev EDU’s Facebook-side en hjælp til at finde andre danske studerende. Det gjorde starten på opholdet lettere – især når det kom til at skabe nye venskaber.

Et studieophold fyldt med oplevelser og nye venskaber

Men Lis brugte ikke al sin tid i sin komfortable studiolejlighed. Gennem aktiviteter arrangeret af Semester in Amsterdam fik hun udforsket byen og dens mange facetter. Fra en magisk kanalrundfart under Amsterdams Light Festival til burgeraftener og en weekendtur til Groningen, der både bød på nye oplevelser og stærke venskaber.

For Lis blev boligen og netværket fundamentet for et uforglemmeligt ophold, der bød på både tryghed og eventyr.

Når mange tænker på Amsterdam, er det ofte cannabis, tekno og byens berømte vindueskvarter, der dominerer billedet. Men for Lis var byen noget helt andet.

”Amsterdam er fyldt med en masse museer, caféer og markeder forskellige steder i byen, som jeg brugte meget tid på at udforske. Weekenderne blev ofte brugt på at opdage nye bydele, og når tiden tillod det, tog vi små ture til andre byer i Holland,” fortæller hun. Byen bød på en perfekt blanding af historisk charme og moderne oplevelser, som gjorde hver dag unik.

Hvordan finansierer man et studieophold i Holland?💰

For Lis var økonomien en vigtig faktor i planlægningen af hendes studieophold i Amsterdam. Hun finansierede opholdet gennem en kombination af udlandsstipendium, SU og sin egen opsparing. Desværre lykkedes det ikke at få et legat, så for at give økonomien lidt ekstra luft, tog hun et sommerjob før afrejse, der hjalp med at polstre budgettet.

Alt i alt løb opholdet op i cirka 130.000-145.000 kroner. Beløbet inkluderede blandt andet husleje, dagligdagens udgifter, rejser og oplevelser i Holland. ”Jeg har lige tjekket mine kontoudtog, og rundt regnet vil jeg skyde på, at det kostede mig i den størrelsesorden for de 5 måneder jeg har været afsted,” fortæller hun.

Selvom det krævede nøje planlægning og hårdt arbejde for at spare op, mener Lis, at det var alle pengene værd. Opholdet gav hende ikke bare en uddannelse og internationale erfaringer, men også uforglemmelige minder og et stærkt netværk, der stadig betyder meget for hende.

Venner på studieopholdet
Cafetur på VU
Studieophold i udlandet

Lis' bedste råd til dig, der drømmer om at tage på studieophold i udlandet:

  • Spring ud i det og vær åbensindet. Jeg vil anbefale andre bare at springe ud i det og være åbensindet. 
  • Ik tøv med at planlægge nogle ture. Tiden flyver, mens man er afsted, så det handler om at udnytte opholdet fuldt ud. 
  • Ræk ud til andre studerende. Brug EDU’s Facebook-grupper eller lignede til at finde andre, der også skal afsted – det gør bare starten meget lettere. 

Skal vi også hjælpe dig til Vrije Universiteit Amsterdam eller et andet sted?

Ring til os på 70 20 28 24 eller skriv til os på vejledning@edu-danmark.dk, så du kan komme tættere på din drøm om et studieophold i udlandet!

Vores hjælp er gratis, da VU og vores andre universiteter har ansat EDU til at hjælpe dig.