Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

"100 gange federe end forventet"

Rikke Hald havde et ønske om at kombinere sin rejselyst med at studere, og derfor var det oplagt at hive et halvt år ud af kalenderen og tage et semester ’Down Under’. ”Selvom jeg havde høje forventninger til opholdet, så var det bare 100 gange federe end forventet.”

Valget faldt på RMIT University i Melbourne, da kombinationen af den spændende storby og det kæmpestore universitet midt i centrum, med et meget kreativt omdømme, tiltalte Rikke, der er kommunikationsstuderende på Aalborg Universitet. ”Det er godt at komme ud og udfordre sig selv lidt, og trække sig ud af de rammer, man kender hjemmefra.”

Udvalgt som SoMe ambassadør

Som ny studerende på RMIT University deltog alle internationale studerende i Orientation Week. Her blev de inddelt i grupper, og der blev afholdt arrangementer på campus og i byen for, at de studerende kunne finde sig til rette i deres nye rammer.

De studerende blev i løbet af den første uge også introduceret til en konkurrence om at blive udvalgt som universitetets Social Media Ambassador. ”Man kunne deltage ved at lave en kort video, så de første par uger kunne man gå rundt og udforske Melbourne og indfange stemningen,” fortæller Rikke, der blev valgt som én ud af de 10 vindere.

Som udvalgt fik man et scholarship på $1000 australske dollars og fik derefter lov til at promovere RMIT University gennem billeder, videoer og blogindlæg. Jeg er virkelig glad for, at jeg blev valgt til det,” siger Rikke, og fortæller, at hun elsker at tage billeder. ”Jeg ville nok have taget en masse billeder alligevel, men det var fedt at være i en gruppe, hvor det blev mere organiseret og nåede ud til mange flere mennesker.”

Teori i praksis med virkelighedsnære undervisere

Særligt underviserne på RMIT University fremhæver Rikke som en positiv oplevelse, da de oftest var ret unge og vidste, hvad der rørte sig ude i den virkelige verden og ikke blot mellem universitetets fire vægge. ”Det gav en helt fornyet energi, at det ikke kun handlede om at læse tunge bøger om teori, men at de også have virkelighedsnære ting med,” siger Rikke og fortsætter: ”Det var enormt motiverende, at underviserne rent faktisk havde brugt teorien i praksis og beviste, at det fungerede i virkeligheden.

Undervisningen på RMIT er noget, som Rikke fortæller meget positivt om. ”Undervisningsformen var ret anderledes. Blandt andet fordi underviserne var gode til at inddrage os studerende i diskussioner og opgaver, som man fik en del feedback på.”

Også eksamensformen er noget, Rikke fremhæver som en positiv oplevelse. ”I løbet af semesteret havde vi afleveringer, der talte som eksaminer. Det kunne jeg vildt godt lide, for så fik man lov til at lave en masse i løbet af året, der var vigtigt og ikke bare en ligegyldig opgave.”

Et par af fagene, som Rikke fremhæver er ’Foundations of PR’ og ’Creative Advertising’. Sidstnævnte er et fag, der har sat sig særligt fast i erindringen. ”Det var et super spændende fag, hvor vi blandt andet skulle udvikle nogle reklamer og kampagner i grupper.”

Bucket list til Melbourne

Rikke brugte en måned inden studiestart på at roadtrippe langs Australiens østkyst med fem venner fra Danmark, der også skulle studere på RMIT University i Melbourne. ”Vi rejste fra Cairns til Melbourne, og det var super fedt at udforske Australien inden studiestart.”

På trods af trygheden ved at have et netværk med sig, så var Rikke opmærksom på at opleve og udforske på egen hånd. ”Det var vigtigt for mig, at kunne adskille det at tage derned med nogle venner og det at være i udlandet, for jeg havde brug for at give mig selv en udfordring,” fortæller Rikke, der også valgte at finde bolig for sig selv. ”Jeg valgte at bo uden de andre og det fungerede fint, for man lærte hurtigt folk at kende gennem blandt andet Orientation Week, hvor man blev tvunget til at sprede sig ud.”

Rikke havde lavet en ’Bucket List’ over ting, hun ville nå i Melbourne, inden hun skulle retur mod Danmark. ”Jeg havde lavet en liste over ting, jeg skulle nå at opleve, prøve, se og smage, og den blev bare længere og længere under hele opholdet,” fortæller Rikke, der både var på en masse weekendture, roadtrip langs Great Ocean Road og på ferie på Tasmanien.

”Jeg er blevet klogere på min uddannelse”

Rikke havde et mål om, at opholdet i Australien blandt andet skulle udvikle hende personligt. ”Det vigtigste har været at lære om mig selv og udvikle og udfordre mig selv. Jeg vidste, at jeg uanset hvad, ville komme hjem og være klogere på det ene eller det andet.”

Opholdet har også været en øjenåbner i forhold til Rikkes uddannelse. ”Efter mit ophold har jeg fået en større forståelse for, hvad min uddannelse kan. Jeg ser andre muligheder og løsninger end før, og mit syn og min tankegang er blevet udvidet på den kreative måde,” fortæller Rikke, der også er blevet klogere på, hvor selvstændig hun er blevet efter hendes udlandsophold. ”Det var rart at finde ud af, at man rent faktisk godt kunne føle sig hjemme andre steder end i Danmark.”

Vil du også til Melbourne og lave din egen ’Bucket List’? Skaf dig en plads til et af vores infomøder og hør, hvordan vi kan hjælpe dig af sted.