Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Erics tips til at finansiere sit drømmestudie med legater

Eric Geraci fik sin bachelorgrad i International Business ved Syddansk Universitet i Kolding i sommeren 2013. ”Det har i særdeleshed været en oplevelsesrig og udviklende rejse”, fortæller Eric. Højdepunktet for bacheloruddannelsen var 5. semester på Fudan University i Shanghai. Ideen til semesteret startede med Erics interesse for Kina som mulighedernes land. I løbet af 2. semester fandt Eric sammen med en pige fra klassen, som delte drømmen om at læse i Kina. Siden voksede gruppen til fem studiekammerater. På 3. semester fandt gruppen sammen med en kinesisk udvekslingsstuderende, som en gang om ugen underviste dem i Mandarin. Det var både praktisk forberedende og en appetitvækker på studieopholdet. Undervisningen blev fulgt op med aftenskoleundervisning i løbet af deres 4. semester.

Søg legater - det betaler sig

Tidligt i processen begyndte Eric at forberede sig på de økonomiske omkostninger forbundet med udlandsopholdet. Eric deltog blandt andet i studiemessen EDU Days’ legatoplæg. Her fik han en fornemmelse af sine egne fordele og udfordringer i legatjagten. Udfordringerne var at søge om støtte til ét enkelt semester på en bacheloruddannelse fremfor en hel kandidatuddannelse i udlandet. Fordelen var gode karakterer. Med dette udgangspunkt gik Eric i gang med legatarbejdet: indsamling af anbefalinger fra professorer og informationer om potentielle legater samt det vigtigste og mest tidskrævende - at skrive en skarp, motiveret ansøgning. Dertil sørgede Eric for, at der blev skrevet en artikel i lokalavisen om den lille gruppe, der siden kunne vedlægges legatansøgningerne.

Sammensætningen af den gode legatsøgning tog længere tid, end Eric havde regnet med. Den motiverede ansøgning blev rettet til og skrevet om et utal af gange. Omtrent én gang for hver ansøgning i løbet af det første halve år. Det var meget tidskrævende, men ansøgningerne blev bedre af det. Efter et halvt års arbejde havde Eric ikke fået et eneste legat, men i løbet af foråret vendte heldet. Det endte med, at Eric fik tilstrækkeligt med legater til at finansiere studieopholdet.  

Studieopholdet på Fudan University

På Fudan University fulgte Eric programmet Contemporary China Studies Program. Et program specielt designet til europæiske studerende. Undervisningen foregik på engelsk og inkluderede blandt andet et praktikophold i en lokal virksomhed 2 dage om ugen. Eric fortæller begejstret, at ”studieopholdet var en fantastisk oplevelse, der gav et godt indblik i det kinesiske samfund og forretningsverden”.

På opfordring fra en tidligere dansk studerende, fra Fudan University, havde de fem studerende lejet en lejlighed og arrangeret praktikopholdet selv. Lejligheden var i en klasse for sig; 200  med udsigt til Shanghais centrum Peoples Square, tre balkoner, marmorgulve med gulvvarme etc. – til samme pris som de studielejligheder Fudan University tilbød nærmere campus. Det var et studieliv på første klasse.

Ved siden af studiet blev Eric en del af en dansk delegation af virksomheder, der var på forretningsrejse i Shanghai. Det var en mulighed, der udsprang af at søge efter praktikophold på bl.a. LinkedIn. Dertil tog Eric, sammen med en tysk klassekammerat, initiativ til at arrangere en uges forretningsrejse for en dansk genanvendingsvirksomhed i december 2012. En oplevelse, som gav blod på tanden.

Mere blod på tanden

”Allerede undervejs, da jeg læste mit semester i Shanghai, vidste jeg, at jeg ville komme tilbage”, fortæller Eric.

Fra september 2013 er Eric blevet optaget på en Master i International Business ved Hult International Business School i Shanghai. ”Udgangspunktet for at turde drømme om denne uddannelse var min succesoplevelse fra det forudgående semester”. Eric havde en god fornemmelse for, at den finansielle støtte ville være realiserbar. I kombination med udsigterne til et rigtig godt studium og nye eventyr fandt han modet til at tage den økonomiske usikkerhed på sig, der gjorde det muligt. ”Jeg tror, de fleste studerende kan gøre noget tilsvarende med deres uddannelse. Det handler om at være målrettet og turde tage en risiko i bestræbelserne på at realisere drømmestudiet”.    

Hvad skal du gøre?

Hvis du ligesom Eric drømmer om at læse en del af din uddannelse i udlandet, så anbefaler Eric alle studerende at søge legater. ”Ofte er det blot de små ting, som gør forskellen. Som ansøger må man sætte sig i legatbestyrelsens sted. De modtager måske 1.000 ansøgninger og når de kommer til din, som nummer 354, har de allerede fundet 10 fremragende ansøgninger. Det er derfor nødvendigt, at din ansøgning springer i øjnene med et klart budskab, der vinder bestyrelsens interesse. Ved nogle ansøgninger er retningslinjerne givet af legatbestyrelsen. Ved andre er der frit spil". Her anbefaler Eric, at studerende følger disse retningslinjer:

  1. Ring til bestyrelsen, hvis muligt, og dobbeltcheck om man kan komme i betragtning og hvilke bilag, de ønsker at se

  2. En god overskuelig struktur på den motiverede ansøgning – gerne med underoverskrifter

  3. Ansøgningen må maks. fylde en side

  4. Oplys dine karakterer, hvis det skiller dig positivt ud

  5. Husk at angive: bankoplysninger, CPR-nummer

  6. Billede på forsiden

  7. Underskriv ansøgningen

  8. Vedlæg relevante bilag

Få yderligere inspiration

Du kan få mere inspiration til et ophold i enten Shanghai, San Francisco, Boston, New York, Dubai, Ashridge eller London under universitetsprofilen for Hult International Business School.

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.