Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Martin på Potato Chip Rock San Diego

Martins 5 råd til et semester i Californien

En rejse til Atlanta i 2012 for at besøge en ven fik Martin Starbæk fra Odense til at flytte ingeniørstudierne på Syddansk Universitet (SDU) til University of Califorien, San Diego (UCSD) som en del af kandidatuddannelsen i Product Development and Innovation (PDI).

Udover lidt skoletræthed og en søgen efter nye oplevelser havde Martin primært to grunde til at flytte studierne fra Fyn til Californien. Jeg ville prøve noget helt andet end det danske uddannelsessystem, og så ville jeg prøve at bo og leve i et andet land, fordi det altid har været en drøm”. USA var hans første indskydelse efter besøget i Atlanta nogle år forinden, og valget faldt på UCSD, fordi det er et anerkendt universitet, som er ranket nr. 14 på Leiden Ranking.
 

Course Crashing i Californien

Martin var ude i god tid, da han skulle søge optagelse på UCSD, og han begyndte ansøgningsprocessen et år før studiestart. Han valgte at benytte sig af EDU, fordi han fra andre venner havde hørt, at det gjorde processen nemmere. Selv om ansøgningsprocessen gik smertefrit, så nævner Martin, at én af udfordringerne ved et udlandsophold i Californien er Course Crashing, som er måden hvorpå, man får tildelt fag. Det var en hård proces, men med en god omgang planlægning fik Martin de fag, han var interesseret i, og hans bedste råd til andre studerende, som skal igennem det samme er: ”Gå efter nogle bestemte kurser. Jeg lagde dem alle ind i en kalender med tidspunkt og lokale, og så var det bare ind og ud i 14 dage”.

På trods af den skarpe planlægning oplevede Martin dog, at et enkelt fag allerede var fuldt booket, da han dukkede op, men det var ikke en hindring. ”Jeg dukkede op alligevel og sagde til professoren, at jeg virkelig gerne ville have det her fag. Professoren sagde, at hun ikke kunne ønske sig bedre elever end dem, der brændte for faget, og så fik jeg lov til at deltage”. Så selvom det var en hård proces, så mener Martin ikke, at man skal lade sig skræmme af den noget anderledes metode, end den vi kender fra det danske uddannelsessystem. ”Man skal bare holde sig til. Man skal snakke med underviseren og sige, at man gerne vil deltage”.
 

Taco Tuesday

Martin var vild med UCSDs campus, som er meget større, end hvad han er vant til fra SDU. ”Det er nyt, og der er meget liv. Nye bygninger, fede lokaler, mad og sport. Det fejler absolut ingenting.” Når det er sagt, så blev der også brugt meget tid uden for campus sammen med de mange andre internationale studerende. Da San Diego ikke er det billigste sted at bo, forsøgte Martin og hans venner at spare lidt penge ved at finde gode tilbud som eksempelvis Taco Tuesday* og Wednesday Wings, hvor de i en større flok så gik ud og spiste sammen. ”Der var altid et arrangement i byen, man kunne gå til, som eksempelvis boksning eller en klaver-duel”. Derudover nød Martin at bo i en by, hvor man i fritiden kan surfe på stranden eller bare slappe af ved poolen. Martin fik et godt indtryk af at bo i udlandet, hvilket var formålet med opholdet i San Diego, så han er mere end tilfreds. 
*Find de 10 bedste Taco Shops i San Diego

 

Martins råd: Kom nu bare af sted

Som alle andre siger, så kom nu bare af sted. Det tager altså ikke så lang tid” siger Martin ihærdigt, når det kommer til de studerende, som endnu ikke har taget en endelig beslutning om at bruge et halvt eller helt år i udlandet. Martin havde planlagt meget på forhånd, så han havde en bolig og en lejet bil, da han ankom til San Diego. Men han siger også, at man skal gøre det på den måde, der passer en selv bedst. Martins fem råd får du lige her:

  1. Brug EDU’s tjekliste og sæt dig så ned og brug et par timer på det
  2. Gå i gang i god tid, for så er alt det praktiske ikke et problem.
  3. Course crashing kan være en udfordring, men planlæg dig ud af det
  4. Brug tid på legater, for det kan virkelig betale sig
  5. Vigtigst af alt: Nyd det – det er ikke sikkert, du får muligheden igen. 
     

Vil du også læse i Californien?

Hvis du overvejer at flytte studierne fra Danmark til Californien, så kan du allerede nu begynde at søge inspiration til dit kommende studieophold. Du kan læse mere om University of Cailfornia, San Diego på universitetsprofilen, hvor du finder links til universitetets fagdatabase, tjeklisten til din ansøgning og gode råd om økonomi og bolig. Du er meget velkommen til at kontakte os på vejledning@edu-danmark.dk eller give os et kald på 70 20 28 24. Vil vil meget gerne hjælpe dig af sted. 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.