Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Hvordan søger jeg ind på University of California, San Diego (UCSD)?

Optagelseskrav
Engelskkrav
Studiestart
Sådan søger du
Ansøgningsgebyr
Ansøgningsfrister


OBS! På UCSD kan du ikke blive optaget på fag, før du tager hjemmefra. Du får først lov til at vælge fag, når du er ankommet på universitetet. De lokale studerende, som er i gang med en hel uddannelse på UCSD, har nemlig lov til at vælge først.


Optagelseskrav

Når du søger om optagelse på enten universitetets Study Abroad-program (University and Professional Studies) eller sommerkurser, kræver universitetet, at du har et vægtet gennemsnit på minimum 7,5 på dit karakterudskrift eller eksamensbevis på dine sidste 4 beståede semestre.

Hvis du har et vægtet gennemsnit mellem 7 og 7,5, har du muligvis stadig en chance for at blive optaget, men i denne situation kræver universitetet, at du på anden måde kan bevise, at du ligger iblandt top 5-10% af studerende på dit studieprogram i Danmark. Dette kan du eventuelt gøre i form af en eller flere stærke akademiske anbefalinger fra undervisere på dit studie, eller du kan få dit universitet til at udfylde en Verification of Academic Standing-formular.

Download Verification of Academic Standing-formular

Du skal vise karakterer for minimum de sidste fire beståede semestre af din uddannelse. Såfremt du ikke har afsluttet fire semestre på ansøgningstidspunktet, skal du vedlægge karakterer fra din gymnasiale uddannelse (som også skal opfylde ovennævnte krav til gennemsnit) sammen med dit karakterudskrift fra din igangværende uddannelse, da gymnasiebeviset så erstatter de manglende semestre. Hvis det ikke fremgår af dit karakterudskrift eller eksamensbevis, hvilke semestre du har taget dine eksamener på, beregner og bruger de dit vægtede gennemsnit for samtlige semestre, selvom der eventuelt er flere end fire.

Universitetet vurderer den samlede ansøgning, inklusiv karakterudskrifter og/eller eksamensbeviser.


Engelskkrav

Hvis du er dansk statsborger og har taget hele din uddannelse (inklusiv folkeskole og gymnasium) i Danmark, behøver du ikke at dokumentere dine engelskundskaber, når du søger ind på UCSD.

Hvis du er dansk statsborger, men ikke er født i Danmark, skal du sende både dit folkeskolebevis og dit gymnasiebevis sammen med din ansøgning.

Hvis du ikke er dansk statsborger, men gerne vil søge ind på UCSD, så kontakt vejledning@edu-danmark.dk.


Studiestart

Der er studiestart tre gange om året (september, januar og marts) for de fleste programmer på universitetet.

Datoer – Alle programmer

 • Se under afsnittet University Credit Program
   

2020:

 • Winter Quarter: 2. januar - 21. marts
 • Spring Quarter: 23. marts - 12. juni
 • Summer Quarter: 15. juni - 4. september - OBS! KUN EXTENSION FAG
 • Extension Summer University Program session I: 26. juni - 1. august
 • Extension Summer University Program session II: 31. juli - 5. september
 • Fall Quarter: 24. September - 19. december

Sådan søger du

Har du besluttet dig for at søge om optagelse på dette universitet? 

Hvis ja, skal du gøre følgende:

 1. Udfyld vores ansøgningserklæring online.
 2. Når du har udfyldt ansøgningserklæringen online, vil du først modtage en automatisk bekræftelse på, at vi har modtaget din ansøgningserklæring. 
 3. Derefter vil du, snarest muligt, blive kontaktet af din personlige vejleder hos EDU, der hjælper dig igennem ansøgningsprocessen til dette universitet. 

Vi anbefaler, at du kun udfylder én ansøgningserklæring, da optagelseschancerne er gode, hvis du opfylder optagelses- og engelskkravene. 98 % af vores studerende bliver optaget på deres ønskede universitet.

EDU’s hjælp er 100 % gratis – og uforpligtende.

OBS! Husk at tjekke fagmuligheder, optagelses- og engelskkrav inden du starter ansøgningsprocessen. Er du i tvivl, om du opfylder kravene, eller om universitetet har de faglige muligheder, du efterspørger, er du velkommen til at kontakte os på vejledning@edu-danmark.dk eller på 70 20 28 24, før du starter ansøgningsprocessen.​​​​​​​


Ansøgningsgebyr

Study Abroad (studieophold)

Søger du ind på universitetets Study Abroad-program, er der et ansøgningsgebyr på 200 US Dollars.

Gebyret betales gennem ansøgningsskemaet på side A4, hvor du skriver dine kreditkortoplysninger ind. Hvis du søger ind på mere en én session (quarters og/eller Summer Sessions), skal du kun betale ét ansøgningsgebyr, når du søger dem samtidig.

Ansøgningsgebyret tilbagebetales ikke – heller ikke hvis du ender med at aflyse dit ophold eller ikke bliver optaget.


Ansøgningsfrister

Ansøgningsfristen herunder er kun vejledende, men det er en god idé at sende din ansøgning til os i god tid før ansøgningsfristen, så der er tid til at sikre at ansøgningen er komplet og få alle de praktiske detaljer på plads før studiestart.

Universitets vejledende ansøgningsfrister for 2020:

 • Winter Quarter : 1. november 2019
 • Spring Quarter: 7. februar 2020
 • Summer Quarter: 8. maj 2020
 • Fall Quarter: 24. juli 2020
 • Extension Summer University Program - Session I og Session II: Der er ingen ansøgningsfrist for Extension Summer University Program, men vi anbefaler, at du søger senest 1. april 2020.

Planlægningsprocessen af dit ophold afhænger af reglerne på din danske uddannelsesinstitution. Det er en god idé at gå i gang med planlægningen af dit ophold 6 til 12 måneder før studiestart, og at du sender din ansøgning til os mellem 4 til 6 måneder før studiestart. Så er der god tid til at få detaljerne på plads inden studiestart. Jo tidligere du søger, jo større sandsynlighed er der typisk for, at få de fag du ønsker. 

Forhåndsgodkendelse

Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

Læs mere om forhåndsgodkendelse

Bemærk at på langt de fleste amerikanske universiteter kan du ikke søge før op til seks måneder før studiestart, da dit bankbrev ikke må være mere end seks måneder for gammelt.

Behandlingstid

Behandlingstiden af din ansøgning på universitetet er cirka seks til otte uger. Der kan dog gå både kortere og længere tid alt efter, hvilket universitet du har søgt ind på, og hvornår du søger. Har du ikke hørt noget, otte uger efter din ansøgning er afsendt, er du velkommen til at kontakte os, så rykker vi gerne universitetet for svar. 


Kontakt vores vejledningsteam, så vi kan hjælpe dig til udlandet

EDU’s vejledning er gratis, og vores mål er at hjælpe dig trygt og sikkert gennem ansøgningsprocessen og til at få en god start på dit studieophold i udlandet.
 
Når du starter din ansøgning til et universitet, får du tilknyttet en personlig vejleder, der følger dig gennem hele processen før, under og efter dit ophold.
Inden du søger til et specifikt universitet, får du hjælp af hele vores team, der alle selv har læst i udlandet.
 
Din vejleder til dette universitet er Stephanie Winther Sødorf.
 
Kontakt os på 70 20 28 24 eller på vejledning@edu-danmark.dk, så vi kan hjælpe dig med at realisere din studiedrøm.
Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.