University of California, San Diego (UCSD) - stå stærkere i karrierekampen!
Når 25-årige Alexander Bock til sommer afslutter kandidaten Software Development and Technology fra IT Universitetet i København, har han et studieophold på internationalt anerkendte University of California, San Diego (UCSD) med i bagagen.
”Overordnet var jeg interesseret i at læse på et godt universitet og helst et sted i verden, hvor jeg ikke tidligere havde været. Min familie og jeg har primært rejst i Europa, og der er ikke så stort et skift kulturelt, da europæiske lande er præget af den samme europæiske historie. En fra mit studie har selv læst i USA, og hans anbefalinger sporede mig ind på, at landet skulle være USA,” fortæller Alexander.
Alexanders karriereovervejelser var afgørende i hans beslutning om at studere uden for Danmarks grænser. Han brugte blandt andet verdenskortet på EDU's hjemmeside til at lede efter amerikanske universiteter, der matchede hans ønske om et universitet af høj kvalitet.
”UCSD rangerer højt på internationale lister, så det gav god mening for mig at få på cv’et. Folk, der afslutter en uddannelse, har jo typisk både en bachelor og en kandidat, så det betyder en del, hvad du har gjort for at styrke og supplere din uddannelse undervejs med konferencer, certifikater, sommerskole og udlandsophold. Derfor tænkte jeg, det ville give mig en klar fordel i forhold til andre færdiguddannede kandidater, at jeg har læst på University of California, San Diego.”
Undervisning af høj kvalitet
Alexander læste på det californiske topuniversitet fra januar til juli i år. Han boede en times buskørsel fra universitetets campus og beskriver universitetet som flot og stort med mange gode faciliteter. Blandt andet fremhæver han universitetets 8-etagers bibliotek, Geisel Library, der med sine læsepladser langs vinduerne tilføjer en fantastisk udsigt til lektielæsningen.
På UCSD er studieåret inddelt i quarters á tre måneder. Alexander læste to quarters, hvilket svarer til et semester i Danmark, og han havde høje forventninger til niveauet.
"Arbejdsbyrden var lige så stor per quarter som for et helt semester i Danmark, fordi vi på tre måneder kom igennem samme mængde materiale, som vi bruger et helt semester på herhjemme, og derudover havde de enkelte fag lektier, quizzer, midterms og projekter oven i det hele. Projekterne kunne være meget omfattende, og midterms lå typisk 3 uger efter quarterets start, hvilket jeg ikke var vant til hjemmefra. Så ja, det var virkelig hårdt, men også virkelig godt! Og vores undervisere var vanvittigt dygtige. Efter sidste forelæsning på et af fagene rejste alle studerende sig op og klappede af underviseren – så godt var det! Studiet var rigtig hårdt, men det var jeg kun glad for – det var jo netop, hvad jeg var taget derover for, og jeg rejste i hvert fald ikke forgæves, hvad niveau angår."
Gode kort til jobjagten
Alexander er ikke i tvivl om, hvordan han med sit studieophold på UCSD står bedre end de fleste, når han skal til at gøre karriere.
"Fagligt ser det godt ud på cv’et, at jeg har studeret på University of California, San Diego og har læst fag, jeg ikke ville kunne læse herhjemme. For eksempel tog jeg et helt fag om parallelprogrammering, der på ITU kun bliver overfladisk berørt som en del af andre kurser. Parallelprogrammering handler om at skrive instruktioner til en computers forskellige processorer, så enhederne kan eksekvere flere kommandoer sideløbende. Det er en relevant kompetence for kommende arbejdsgivere, fordi det blandt andet betyder, at deres systemer kan bearbejde større mængder data over kortere tid."
Også selve oplevelsen af at bo og studere i et andet land vægter Alexander højt.
”Jeg står ikke kun stærkere med mine faglige kompetencer, men også kulturelt. Jeg har vist, at jeg uden problemer kan læse på et engelsksproget universitet af høj kvalitet, og jeg har fået et indblik i andre kulturer, som gør, at jeg bedre kan håndtere mennesker med forskellige kulturelle baggrunde. Det er for eksempel relevant, hvis jeg søger konsulentarbejde for internationale kunder og hvis jeg søger job i amerikansk-ejede virksomheder eller satellitvirksomheder med hovedkontor i USA,” forklarer Alexander og tilføjer:
”Derudover kræver en del arbejde at få til at lade sig gøre, og det siger derfor også meget om mig som person, at jeg har læst i udlandet. Det håber jeg også kan komme mig til gode, når jeg skal søge job.”
Et udlandsophold er alt arbejde værd
Alexander, der læste på UCSD som en del af sin kandidat, kan klart anbefale andre at tage en del af deres uddannelse i udlandet.
”Du får virkelig meget ud af det, både fagligt og kulturelt. Det er svært at forklare, og du kan ikke vide, hvordan det er, før du prøver det. Det kræver en del arbejde, men det er det hele værd. Det mest krævende er at få aftalen på plads og søge legater, men det er vand i forhold til alt det, jeg har fået ud af opholdet.”
I tråd med EDUs anbefalinger taler Alexander varmt om at bruge sit netværk.
”Der ligger virkelig en guldgrube af informationer i at tale med andre, der har været af sted – nærmest lige meget hvor de har været henne. For mig var det første gang, jeg skulle være væk alene i så lang tid, og det var en stor hjælp, at jeg havde fået så meget at vide om USA fra min ven.”
Se billeder fra Alexanders ophold på Facebook.
Af Christel Damsbo-Madsen Shymko