Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Hvad kan jeg læse på University of California, San Diego (UCSD)?

Study Abroad (Semesterophold)
Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau
Top-up bacheloruddannelse
Sommerkurser
Internship (Praktikophold)
Sprogkurser
Specielle programmer


Study Abroad (Semesterophold)

Study Abroad er en betegnelse for et studieophold i udlandet, hvor du ikke afslutter en hel uddannelse i udlandet. Study Abroad minder meget om udveksling og varer 1-2 semestre. Ved udveksling rejser du ud gennem en udvekslingsaftale på din danske uddannelsesinstitution og får hjælp af det internationale kontor. Ved Study Abroad finder du selv et relevant universitet i udlandet, du ønsker at læse på. Vælger du et af EDU's partneruniversiteter, får du gratis hjælp af EDU gennem ansøgningsprocessen. Se uddybning på vores side om udveksling og Study Abroad

Vil du læse et semester eller to på universitetet, kan du normalt selv vælge dine fag på kryds og tværs af fagretninger. Du skal blot opfylde kravene (prerequisites) til de enkelte fag.

Study Abroad-programmet på University of California, San Diego (UCSD) hedder University and Professional Studies (UPS). Du kan læse fag på UCSD Hovedcampus og UCSD Extension.

Du finder universitetets udbud af fag på UCSD Extension på denne hjemmeside

 • Du skroller ned til det Areas of Interest
 • Du vælger relevant studieområde (boks)
 • Du trykker på Explore Courses and Programs
 • Du finder fag (courses) ved enten at vælge en kategori i midten eller fra Certificates & Programs i den grå boks til højre

Du finder universitetets udbud af fag på UCSD Hovedcampus i deres fagdatabase My TritonLink

 • Når du vælger UCSD Hovedcampus-fag, skal disse kunne findes i My TritonLink for det Quarter, du skal afsted. Hvis du ikke kan vælge det relevante Quarter, skal du vælge det tilsvarende Quarter for året før, da det højst sandsynligt vil være de samme fag, som udbydes igen.
 • Hvis du har fundet fag andre steder på UCSD's hjemmeside, skal du efterfølgende slå fagene op i My TritonLink, og hvis de ikke kommer frem, kan du ikke tage dem.
 • Når du klikker på et fag i My TritonLink, kommer der en boks frem med en kort beskrivelse af faget. Denne boks indeholder alle universitetets fag indenfor dette studieområde. Da alle fag ikke udbydes på hvert Quarter, bør du ikke vælge dine fag ud fra denne boks, medmindre faget også fremkommer af en søgning i My TritonLink.

OBS! På UCSD kan du ikke blive optaget på fag, før du tager hjemmefra. De lokale studerende, som er i gang med en hel uddannelse på UCSD, har nemlig lov til at vælge først.
 

Hvordan finder jeg de rigtige fag?

Se gode tips og råd til hvordan du finder de rigtige fag – og hvad du skal være opmærksom på, når du kigger efter fag.


Restriktioner på fag - UCSD Hovedcampus

Vær opmærksom på, at følgende fagområder ikke er åbne for studerende på Study Abroad-ophold (Semesterophold):

 • Fag på Graduate-niveau (kandidatniveau) på Rady School of Management. Alternativt kan du kigge på fag på School of Global Policy and Strategy.
 • Fag på Undergraduate-niveau (bachelorniveau) og Graduate-niveau (kandidatniveau) på School of Medicine og School of Pharmacy.
 • Fag der hører under uddannelsen Master of Advanced Studies. Dette betyder blandt andet, at studerende ikke kan tage DSE fag (Data Science and Engineering).
 • Studerende der vælger CSE fag (Computer Science and Engineering) på enten bachelor- og kandidatniveau på Fall Quarter, bør også vælge fag fra andre afdelinger, da CSE fagene er svære at få, og du derfor bør være fleksibel.

Vær opmærksom på, at UCSD har ikke et Law-fakultet, men de har en række Law-relaterede fag, du kan tage på både bachelor- og kandidatniveau på både Hovedcampus og Extension. Kontakt EDU for en liste over mulige Law-relaterede fag.


Hvad betyder fagkoderne?

Der er fag på både bachelor- og kandidatniveau på UCSD Hovedcampus. UCSD Extension-fag er hverken bachelor- eller kandidatniveau, hvilket du skal være opmærksom på, når du søger om forhåndsgodkendelse til Extension-fag.

Fagkoderne forklarer, hvilket studieområde faget ligger inden for, og hvilket niveau faget er på.

Den første række af bogstaver er en forkortelse for det studieområde, faget ligger indenfor. MATH 209 er eksempelvis et fag, der ligger indenfor mathematics (MATH).

Det første ciffer i fagkoden viser, hvilket niveau faget er på*.

 • For fag på bachelorniveau (undergraduate level) er det første ciffer 1 (for eksempel BICD 145 eller HILA 132).
 • For fag på kandidatniveau (graduate level) er det første ciffer 2 eller højere (for eksempel MATH 209 eller ENG 203).


*OBS! Kun gældende for UCSD Hovedcampus-fag - ikke Extension-fag, som kører efter et andet fagkodesystem.

OBS! Når du kigger på fag, er det vigtigt at vælge fag, som passer til det niveau, du skulle være på herhjemme. Hvis du er af sted på dit sidste år på bacheloren, og eksempelvis tager første års fag i udlandet, vil niveauet på fagene højst sandsynligvis være lavere, end hvad du er vant til. Et godt råd er, at vælge fag i udlandet der ligger på samme år, som det år du er af sted på.


Hvor mange fag?

Studieperioderne på UCSD hedder Quarters og varer cirka tre måneder hver. Studerende tager normalt 12 units of credit i løbet af et Quarter (fuldtidsstudium), hvilket oftest bliver vurderet til cirka 20-25 ECTS af de danske uddannelsinstitutioner. Det svarer normalt til tre fag.

Der findes dog også eksempler på studerende, der har fået et Quarter vurderet til 30 ECTS ved deres danske studienævn, men det normale er ca. 20-25 ECTS, da et Quarter er 4-5 uger kortere end et normalt semester i Danmark.

Hvis dit studienævn godkender et Quarter til 20-25 ECTS, men du har brug for mindst 30 ECTS, er der forskellige muligheder at opnå dette på:

 • Du kan eventuelt kombinere et Quarter med en Summer Session (cirka 5-10 ECTS) og på den måde nå op på godt 30 ECTS. OBS! kun muligt på bachelorniveau (se Sommerkurser herunder)
 • Alternativt kan du også tage to Quarters i træk og optjene cirka 40-50 ECTS.
 • En tredje mulighed kan være at tage (og betale for) et ekstra fag (det koster ca. 270 USD pr. ekstra unit) og så måske få det godkendt til 30 ECTS ved din danske uddannelsesinstitution
  - husk at tjekke med dit studienævn i god tid om dette kan lade sig gøre.

OBS! Vær opmærksom på, at det altid er din danske uddannelsesinstitution, der bestemmer, hvor mange fag du skal tage, for at det svarer til 30 ECTS. Der findes ingen officiel konverteringsskala. 

Bemærk at der kan være særlige forhold, der gør sig gældende.

Forhåndsgodkendelse

Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

Læs mere om forhåndsgodkendelse


Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau

Vi har desværre ikke mulighed for at hjælpe dig søge ind på en hel uddannelse på University of California, San Diego (UCSD).
 


Top-up bacheloruddannelse

Vi har desværre ikke mulighed for at hjælpe dig søge ind på en top-up bacheloruddannelse på University of California, San Diego (UCSD).
 


Sommerkurser

Extension Summer University Program

UCSD tilbyder Extension Summer University Program (SUP), som er 2 kortere studieperioder (sessions) om sommeren af hver 5 ugers varighed. Den første session kører i juli og den anden kører i august, og du kan vælge at søge ind på én session eller begge sessions. Vær opmærksom på at selvom det hedder Extension Summer University Program, kan du ikke tage Extension fag men kun fag på Hovedcampus.

På en SUP session tager du enten ét fag (deltidsstudium) eller to fag (fuldtidsstudium), hvilket som regel svarer til henholdsvis 5 eller 10 ECTS, og kan eventuelt kombineres med et almindeligt Quarter.

Det er ikke alle fag på universitetet, der udbydes i Extension Summer University Progam, så tjek altid MyTritonLink og vælg Summer Session under 'select search term'. Fagene bliver som regel først offentliggjort i april, så kontakt EDU, hvis fagene endnu ikke er kommet på MyTritonLink, da universitetet muligvis har en midlertidig liste over fag.

Vær opmærksom på følgende:

 • Extension Summer University Progam kan du kun tage fag på bachelorniveau (undergraduate) og kun fag på UCSD Hovedcampus og altså ikke UCSD Extension fag
 • Du skriver de fag, du ønsker at tage på Extension Summer University Progam, på ansøgningsskemaet
 • Du vil blive registreret til fag inden afrejse (til forskel fra et Quarter-studieophold)
 • Det afhænger af om du tager 1 eller 2 fag pr. session, og hvor mange sessions/quarters du ønsker at tage på UCSD, om du skal have enten et studievisum, et ESTA eller begge dele - kontakt EDU

OBS! Vær opmærksom på, at undervisningsafgift (tuition fee) og forsikring skal være betalt på ansøgningstidspunktet.
 

Summer Quarter

Du kan også vælge at tage et Quarter om sommeren. Her skal du dog være opmærksom på, at du KUN kan vælge Extension fag og IKKE fag på Hovedcampus. Men derudover er det det samme, som at søge ind på en af de andre Quarters.


Når du tager afsted på et sommerkursus på University of California, San Diego, er det det samme som at søge ind som Study Abroad-studerende  – studieperioden ligger bare om sommeren.

Læs derfor mere om fag på University of California, San Diego under Study Abroad (Semesterophold).


Internship (Praktikophold)

Det er desværre ikke muligt at komme i praktik i forbindelse med et studieophold på University of California, San Diego (UCSD).
 


Sprogkurser

På University of California, San Diego (UCSD) kan du også tage kurser i engelsk. Du kan tage en række forskellige engelsk-programmer, inklusiv Communication and Culture, Business English og mere specialiserede programmer som Intensive Business Fundamentals.

Universitetets sprogkurser i engelsk


Specielle programmer

På University of California, San Diego (UCSD) kan du også læse nogle spændende Certificate-programmer. Til forskel fra Study Abroad-programmet (University and Professional Studies) får du efter et afsluttet Certificate-program et eksamensbevis i stedet for en karakterudskrift.

Universitet tilbyder Certificate-programmer inden for Business og sprogundervisning, eksempelvis Business Management og Teaching English as a Foreign Language (TEFL).

Universitetets certificateprogrammer


 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.