Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Økonomi på University of Auckland

Undervisningsafgift (Tuition Fee) og andre gebyrer
Budget
Legater og andre finansieringsmuligheder
SU i udlandet
Udlandsstipendium
Udlandsstudielån


At læse i udlandet er en investering i din fremtid. Det er desværre ikke gratis at blive klogere i udlandet, men heldigvis findes der en lang række forskellige finansieringsmuligheder (SU, SU-lån, udlandstipendium, udlandsstudielån, legater). Så selvom prisen for at læse på et universitet i udlandet kan virke høj, så betyder det ikke, at det er umuligt at få råd. Samtidig kan det være en fordel at have læst i udlandet, når du kommer hjem og skal søge job, da dine kompetencer er efterspurgte.


Undervisningsafgift og andre gebyrer

Undervisningsafgift

Undervisningsafgiften på universitetet afhænger af, hvad du læser.

Undervisningsafgift (tuition fee) - Study Abroad (Semesterophold)

Undervisningsafgift (tuition fee) - Hele bacheloruddannelser

Undervisningsafgift (tuition fee) - Hele kandidatuddannelser
 

Andre gebyrer

Der er ingen ekstra gebyrer, vi er bekendt med på universitetet.


Refusion af undervisningsafgift

Hvis du allerede har betalt undervisningsafgift, og du alligevel ikke har mulighed for at tage af sted, er det, inden for en vis tidsramme, ofte muligt at få det meste af eller hele din undervisningsafgift tilbage.

Klik på "7. Refund and deletion policy".

Universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift

Ofte vil universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift også fremgå af dit optagelsesbrev. 


Budget

Det er en god idé at lægge et budget over dit ophold, så du har et overblik over de udgifter, du har i forbindelse med dit ophold, samt hvordan du kan finansiere det.

Læs om hvordan du lægger et budget og få en skabelon, som du kan bruge med det samme

Du kan finde universitetets bud på et budget her.

Gode råd fra tidligere studerende

Forår 2019

 • "Sæt mere af til mad end hvad man bruger derhjemme, i hvert fald hvis man er vant til at lave mad selv. Vil mene at boligomkostninger er nogenlunde tilsvarende, måske lidt højere end danske standarder (sammenlignet med København)."
 • "Indkvartering er nok nogenlunde svarende til København priser, men indkøb er utroligt dyrt ift. Danmark. Det skal man virkelig tænke over når man ligger budget, da de fleste almindelig varer i supermarkedet koster mere end det dobbelte af derhjemme."
 • "Bolig og mad er generelt ca. 10 % dyrere i New Zealand end DK."

Efterår 2018

 • "Grønsager er rigtig dyre om vinteren i forhold til I Danmark. 
  Boligen var dyr, men det var nemt, fordi du er sikker på at få en plads og at komme i kontakt med andre studerende frem for at finde en privat bolig, som vidst kan tage lidt tid."
 • "Husleje i Auckland er meget dyrt, og standarden er lavere end i Danmark, oplevede jeg. Dagligvarer er på samme prisniveau eller højere, i sær om vinteren. Hvis man kan finde ud af at spise f.eks. grøntsager efter årstid, kan man leve efter samme budget som i Danmark. Dog er det billigere at gå ud at spise i New Zealand."

Forår 2018

 • "Man skal regne med en væsentlig højere husleje end i DK. Tingene er generelt dyrere end derhjemme."
 • "Leve i NZ er det samme som at leve i DK."

Efterår 2017

 • "Maden, alkoholen og cigaretterne er dyre."

Forår 2017

 • "Jeg valgte sammen med min kæreste at købe en campervan og bo i den i stedet for at leje en bolig. Dette gav os samtidig frihed til at køre ud og se landet udenfor studietiden."
 • "Det er dyrt at bo i Auckland, markedet er i høj grad udlejers marked."
 • "Vi var heldigvis 3 personer afsted sammen, så vi kunne finde en lejlighed, der var lidt billigere, fordi vi boede to på et værelse. Men universitet lader også til at have dyre, men gode værelser. Dog er det ofte kotume, at man ikke har køkken på værelserne...."

Efterår 2016

 • "Bolig i Auckland er helt eksttrem dyr, når man kun lever på SU. Og da ingen fonde søger bachelor studerne er det vigtigt at have en stor opsparing. Min bolig lå omkring 25 min bus fra uni og den kostede stadigvæk 1100 kr om ugen, dvs i de uger med 5 bliver det 5500 kr.
  Mad og drikke i supermarkeder er også dyr, faktisk dyrere end i dk, derfor spar mange penge op."

Efterår 2014 

 • "Jeg boede på kollegie i nærheden af campus. Det var dyrt ($235 om ugen), men der var styr på alt, og manglede man noget, så var der altid folk at kontakte."

Forår 2014 

 • "Det er dyrt at bo i Auckland/New Zealand ca. $180-200 pr. uge. At spise er lidt dyrere end Danmark."
 • "Det var svært at finde bolig hernede. Jeg var ude at se mange forskellige værelser og standarden var generelt meget dårlig. Men jeg fandt et sted midt i byen, 10 min gang fra uni. Det koster ca 5000 kr om måneden, så det er mere end hvad jeg betaler i Kbh. Det overraskede mig meget, at det var så dyrt. Hvis jeg havde boet på uni havde det været lige så dyrt. Men det er mest for de yngre studerende."

Legater og andre finansieringsmuligheder

Danske legater

Der er mange muligheder for at søge legater i Danmark. En del danske fonde uddeler legater, der er målrettet til studerende, der tager til udlandet for at studere. 

Få inspiration, gode tips og ideér til, hvordan du griber legatansøgningen an under Legater.

Udenlandske legater

Universitetet tilbyder forskellige legater til internationale studerende.

Universitetets legater


SU i udlandet

Det er muligt at tage din SU med til udlandet, hvis dit ophold enten er en del af din danske uddannelse, eller hvis du tager en hel bachelor eller kandidatuddannelse i udlandet, som er godkendt til SU.

Læs mere om SU i udlandet under Finansiering.


Udlandsstipendium

Hvis du er SU-berettiget (minimum et vist antal klip), kan du ansøge om udlandsstipendium til dine studier i udlandet. Udlandsstipendium administreres af SU-Styrelsen og SU-kontorerne på de danske institutioner. 

Læs mere om udlandsstipendium under Finansiering


Udlandsstudielån

Hvis du får udlandsstipendiet, har du ligeledes mulighed for at optage et udlandsstudielån til at dække den eventuelle difference, der er mellem dit udlandsstipendie og den undervisningsafgift, du skal betale for at læse på det udenlandske universitet.

Læs mere om udlandsstudielån under Finansiering.


 

 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.