Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Hvordan søger jeg ind på University of California, Berkeley?

Optagelseskrav
Engelskkrav
Studiestart
Sådan søger du
Ansøgningsgebyr
Ansøgningsfrister


Optagelseskrav

Study Abroad (Semesterophold)

Universitetet forventer et et vægtet gennemsnit på 7 og vurderer den samlede ansøgning, inklusiv karakterudskrifter og eksamensbeviser.
 

Sommerkurser

Der er ikke noget optagelseskrav til Summer Sessions.


Engelskkrav

Study Abroad (Semesterophold)

Uden sprogtest

Når du søger optagelse på UC Berkeley's Study Abroad-program gennem EDU, behøver du ikke tage en engelsk sprogtest, hvis du opfylder ét af følgende krav: 

1. Du har bestået en gymnasieuddannelse og fået et gennemsnit på mindst 7 i engelsk på A-niveau eller et gennemsnit på mindst 10 i engelsk på B-niveau på 7-trins skalaen.

eller

2. Du kan dokumentere, at du er blevet undervist på engelsk i mindst 1 år på fuld tid på akademisk niveau (60 ECTS).


Med sprogtest

 • IELTS - 7
 • TOEFL - 90


Sommerkurser

Du behøver ikke dokumentere dine engelskkundskaber, hvis du har taget størstedelen af din uddannelse i Danmark.


Studiestart

Study Abroad (Semesterophold)

Der er studiestart 2 gange om året i januar og august for universitetets Global Access Program.

 • Spring 2020 - 16. januar - 15. maj

 • Fall 2020 - 19. august - 18. december
   

Sommerkurser

Der er studiestart 5 gange henover sommeren på universitetet.

 • Session A - 6 uger - 28. maj - 5. juli 2019

 • Session B - 10 uger - 10. juni - 16. august 2019

 • Session C - 8 uger - 24. juni - 16. august 2019

 • Session D - 6 uger - 8. juli - 16. august 2019

 • Session E - 3 uger - 29. juli - 16. august 2019

OBS: Datoerne for Summer Sessions 2020 er endnu ikke blevet offentliggjort - det sker i december.


Sådan søger du

Har du besluttet dig for at søge om optagelse på dette universitet? 

Hvis ja, skal du gøre følgende:

 1. Udfyld vores ansøgningserklæring online.
 2. Når du har udfyldt ansøgningserklæringen online, vil du først modtage en automatisk bekræftelse på, at vi har modtaget din ansøgningserklæring. 
 3. Derefter vil du, snarest muligt, blive kontaktet af din personlige vejleder hos EDU, der hjælper dig igennem ansøgningsprocessen til dette universitet. 

Vi anbefaler, at du kun udfylder én ansøgningserklæring, da optagelseschancerne er gode, hvis du opfylder optagelses- og engelskkravene. 98 % af vores studerende bliver optaget på deres ønskede universitet.

EDU’s hjælp er 100 % gratis – og uforpligtende.

OBS! Husk at tjekke fagmuligheder, optagelses- og engelskkrav inden du starter ansøgningsprocessen. Er du i tvivl, om du opfylder kravene, eller om universitetet har de faglige muligheder, du efterspørger, er du velkommen til at kontakte os på vejledning@edu-danmark.dk eller på 70 20 28 24, før du starter ansøgningsprocessen.​​​​​​​

OBS

Ønsker du at søge ind på et af de særlige "Course Tracks" eller er du kandidatsstuderende, skal du først sende en mail til mk@edu-danmark.dk for at få nærmere info.


Ansøgningsgebyr

Study Abroad (Semesterophold)

Søger du ind på Study Abroad-programmet, er der et ansøgningsgebyr på $100. Betalingen er en del af ansøgningsproceduren til universitetet.
 

Sommerkurser

Når du søger du ind på Summer Sessions, skal du betale et et "Enrollment Fee" på $385 (2019).

OBS! Gebyret garanterer dig en plads på Summer Sessions-programmet. Du betaler for det samtidig med, at du betaler for dine fag.


Ansøgningsfrister

Ansøgningsfristen er den seneste dag universitetet vil modtage din ansøgning. Det er en god idé at sende din ansøgning til os i god tid før ansøgningsfristen, så der er tid til at sikre at ansøgningen er komplet og få alle de praktiske detaljer på plads før studiestart.

For at kunne garantere at ansøgningen kan nå frem i tide inden universitetets ansøgningsfrist er det vigtigt, at vi modtager din ansøgning senest fem hverdage før fristen.

OBS! Ansøgningsfristen er efter lokal tid på universitetet.
 

Study Abroad (Semesterophold)

 • Spring 2020 - 18. november 2019

 • Fall 2020 - 6. juli 2020 (OBS: Det er dog en god idé ikke at vente til sidste øjeblik med at ansøge)

OBS! Er du kandidatstuderende, er det vigtigt, at du søger så tidligt som muligt, da det kan være sværere at få fag på plads i tide.

Planlægningsprocessen af dit ophold afhænger af reglerne på din danske uddannelsesinstitution. Det er en god idé at gå i gang med planlægningen af dit ophold 6 til 12 måneder før studiestart, og at du sender din ansøgning til os mellem 4 til 6 måneder før studiestart. Så er der god tid til at få detaljerne på plads inden studiestart. Jo tidligere du søger, jo større sandsynlighed er der typisk for, at få de fag du ønsker. 

Forhåndsgodkendelse

Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

Læs mere om forhåndsgodkendelse

Bemærk at på langt de fleste amerikanske universiteter kan du ikke søge før op til seks måneder før studiestart, da dit bankbrev ikke må være mere end seks måneder for gammelt.


Sommerkurser

Fra ca. d. 1. februar 2020 til d. 15. februar 2020 har både de lokale UC Berkeley studerende og "Affiliate Visiting Students" (bl.a. EDU-studerende) førsteret til at søge ind på Berkeley Summer Sessions. Så vi anbefaler, at du satser på at søge i denne to ugers periode for at have de bedste chancer for at få adgang til de fag, du gerne vil følge.

I midten af februar bliver der åbnet for, at alle andre kan søge ind, så derefter bliver der rift om pladserne på fagene.

 • Ansøgningsfristerne for Summer Sessions 2020 bliver først offentliggjort omkring januar 2020.

OBS: Vi anbefaler, at du går i gang med planlægningen af dit ophold, når fagudbuddet bliver offentliggjort i december måned. På den måde har du tid til at få alle de detaljer på plads, der er i forbindelse med at tage sommerskole i udlandet.


Kontakt vores vejledningsteam, så vi kan hjælpe dig til udlandet

EDU’s vejledning er gratis, og vores mål er at hjælpe dig trygt og sikkert gennem ansøgningsprocessen og til at få en god start på dit studieophold i udlandet.
 
Når du starter din ansøgning til et universitet, får du tilknyttet en personlig vejleder, der følger dig gennem hele processen før, under og efter dit ophold.
Inden du søger til et specifikt universitet, får du hjælp af hele vores team, der alle selv har læst i udlandet.
 
Din vejleder til dette universitet er Mathilde Kure.
 
Kontakt os på 70 20 28 24 eller på vejledning@edu-danmark.dk, så vi kan hjælpe dig med at realisere din studiedrøm.