Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse
Portræt af Maria, Bond University, Australien

Masser udenlandsk erfaring og faglig viden med fra Bond University

Rejselysten bobler i Maria Aagaard. Hun har rejst verden rundt med sine forældre, og efter gymnasiet har hun i sine to sabbatår været bosat og arbejdet i Frankrig, Italien og Østrig. Men det blev hendes rejselyst ikke mindre af, tværtimod. Muligheden for at komme på studieophold under sin uddannelse var derfor en stor motivationsfaktor for dengang 23-årige Maria, der i efteråret tog 5. semester af sin HA(kom.) uddannelse på Bond University i Australien.

”Fordi jeg har rejst så meget, er det nemt for mig at falde til i andre kulturer – jeg bliver ikke urolig af ikke at have et fast ståsted i verden, men synes til gengæld det er fantastisk at opleve så mange forskellige steder. Og så kan jeg bruge det til at skabe et bredt netværk, og det bliver vigtigt i forhold til min fremtidige karriere”, nærmest flyver ordene ud af Maria.

Netop det at få en anden kultur ind under huden var afgørende for hende, da hun stod over for at vælge udenlandsk universitet, og hun gik derfor bevidst efter et engelsksproget land.

”Sproget er en vigtig basis for at lære folk at kende, og det var vigtigt for mig at få lokale venner, fordi de kender deres land gennem et helt livs erfaringer og kan vise mig steder, jeg aldrig ville have set som turist. Og så er andre landes kulturer ikke bare interessante i sig selv, men også i forhold til min uddannelse utroligt vigtige. Jeg vil gerne arbejde i en international virksomhed og føler, at jeg vil have et godt udgangspunkt for arbejdet, hvis jeg har en autentisk forståelse for det land, virksomhedens samarbejdspartnere kommer fra. Så har jeg en kulturel viden at trække på – en masse af de underforståede ting, du får ved at være i et land og som du ikke bare kan læse dig til.”

Studier relateret til virkeligheden

Marias hjerte var låst fast på Australien, og hun læste derfor om alle EDUs samarbejdsuniversiteter i landet på den anden side af jordkloden. Hun faldt for syv, søgte ind på to – og blev accepteret på begge.

”Min mavefornemmelse sagde Bond University. Det var et attraktivt universitet for mig, fordi der er små klasser og et godt internationalt studiemiljø, og det var betryggende for mig, at der blev gjort meget ud af hver enkelt studerende.”

På Bond University læste Maria to erhvervsøkonomiske fag: Business Math, Finance, samfundsfaget Political Philosophy og kommunikationsfaget Advertising. Fagligt er hun meget begejstret for den måde, undervisning såvel som eksamener foregik på.

”På grund af de små hold kendte lærerne os alle sammen og forventede, at vi mødte velforberedte op til timerne, og det var en kæmpe motivation for mig – jeg har aldrig læst så meget! Og så blev vi testet i løbet af semestret med mundtlige præsentationer. Det synes jeg var meget lærerigt. Til eksamen i Advertising skulle vi holde et oplæg foran den klient, vi havde lavet en pitch for. Så er det altså ikke bare for sjov, og det er noget af det fantastiske ved Bond -  det er praksisbaseret og handler ligeså meget om at levere et godt stykke arbejde som at få en god karakter.”

Hun roser også en service, Bond tilbyder sine internationale studerende. Nemlig at de ganske gratis kan få læst deres essays igennem og få tips til, hvordan de kan forbedre deres skriftlige sprog. Det tilbud benyttede Maria sig meget af.

”Det var ikke svært for mig at læse på engelsk, men jeg havde jo nærmest ikke skrevet en stil på engelsk siden gymnasiet, og lige pludselig skulle jeg skrive akademisk på engelsk – det var vildt udfordrende! Og det er en helt fantastisk gave, at jeg i dag kan formulere mig så godt på et akademisk engelsk.”

Det forbedrede engelsk har Maria især lagt mærke til, da hun efter sit ophold på Bond University kom i praktik på et reklamebureau hjemme i Danmark.

”På mit praktiksted havde vi mange internationale samarbejdspartnere, og jeg skulle blandt andet skrive materiale til vores præsentationer. Min chef fortalte mig også, at de netop havde lagt mærke til min udenlandske erfaring i min ansøgning.”

Mere udlandsophold, ja tak! 

Maria forventer, at hendes studieophold også i fremtiden kan hjælpe hende til netop den karriere, hun går efter.

”Til en jobsamtale vil mine udlandserfaringer vise, at jeg er omstillingsparat og har det fint med at tilpasse mig andre kulturer, om det så er en anden virksomhedskultur eller kulturen i et andet land. Hvis der kommer en international stilling i den virksomhed, jeg arbejder for, håber jeg, at min chef vil prioritere én, der har rejst meget, fortæller Maria, der i en alder af nu 24 år har boet i fem lande – og det næste udlandsophold venter lige rundt om hjørnet.

Fra august i år går turen nemlig igen til Australien. Stærkt inspireret af sit ophold på Bond University har Maria valgt at læse en hel kandidat på et universitet i Sydney.

”Det kan virke meget uoverskueligt at læse i udlandet med forhåndsgodkendelse af fag, visum, flybilletter, forsikringer, bolig – der er så mange ting at have styr på, og det er virkelig krævende. Det er ligesom at have et ekstra job. Men når du først er afsted, finder du ud af, at det er det hele værd. Du vil simpelthen få dit livs oplevelse af at tage på studieophold!”

 

Af Christel Damsbo-Madsen Shymko

 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.