Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Økonomi på Bond University

Undervisningsafgift (Tuition Fee) og andre gebyrer
Budget
Legater og andre finansieringsmuligheder
SU i udlandet
Udlandsstipendium
Udlandsstudielån


At læse i udlandet er en investering i din fremtid. Det er desværre ikke gratis at blive klogere i udlandet, men heldigvis findes der en lang række forskellige finansieringsmuligheder (SU, SU-lån, udlandstipendium, udlandsstudielån, legater). Så selvom prisen for at læse på et universitet i udlandet kan virke høj, så betyder det ikke, at det er umuligt at få råd. Samtidig kan det være en fordel at have læst i udlandet, når du kommer hjem og skal søge job, da dine kompetencer er efterspurgte.


Undervisningsafgift og andre gebyrer

Undervisningsafgift

Undervisningsafgiften på universitetet afhænger af, hvad du læser.

Undervisningsafgift (tuition fee) – Study Abroad (Semesterophold)
Undervisningsafgift (tuition fee) - Hele uddannelser (bachelor- og kandidatniveau) - vælg først den relevante uddannelse og dernæst "Program Fee".
 

Andre gebyrer

Udover undervisningsafgiften er der en række andre gebyrer, som er obligatoriske:

  • Student Activities Fee, AUD 101, 2020

Når du skal studere i Australien, skal du desuden tegne den obligatoriske australske sundhedsforsikring OSHC (Overseas Student Health Cover). Læs mere om OSHC.


Refusion af undervisningsafgift

Hvis du allerede har betalt undervisningsafgift, og du alligevel ikke har mulighed for at tage af sted, er det, inden for en vis tidsramme, ofte muligt at få det meste af eller hele din undervisningsafgift tilbage.

Universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift

Ofte vil universitetets regler for tilbagebetaling af undervisningsafgift også fremgå af dit optagelsesbrev. 


Budget

Det er en god idé at lægge et budget over dit ophold, så du har et overblik over de udgifter, du har i forbindelse med dit ophold, samt hvordan du kan finansiere det.

Læs om hvordan du lægger et budget og få en skabelon, som du kan bruge med det samme

Du kan finde universitetets bud på et budget her.


Gode budgetråd fra tidligere studerende

Efterår 2018

  • "Boede på campus, hvor huslejen er forholdsvis høj i forhold til Danmark. Jeg var meget glad for mit værelse, men der var ikke så meget value for money. 
    Som campus beboer kan man ikke lave mad og skal have obligatorisk dining plan til cafeteriet (min. $2000). Maden var rimelig dyr, så leveomkostninger blev det samme."

Efterår 2014

  • "Det er generelt dyrt at bo i Australien. Vi havde en god beliggenhed i forhold til skolen, men en dyr lejlighed sammenlignet med, hvad man ville kunne få inde i byen - trods vi var 3, der delte (hvilket i øvrigt meget bedre kan betale sig, end hvis man er 2)."

Forår 2014

  • "Temmelig meget det samme. Men mulighederne er bare bredere her synes jeg. Du kan leve MEGET billigere end i DK egentligt, men samtidig også MEGET dyrere. Jeg lever nok lidt dyrere end jeg ville i DK, men det er nemt at få det til at køre rundt med et arbejde ved siden af."

Legater og andre finansieringsmuligheder

Danske legater

Der er mange muligheder for at søge legater i Danmark. En del danske fonde uddeler legater, der er målrettet til studerende, der tager til udlandet for at studere. 

Få inspiration, gode tips og ideér til, hvordan du griber legatansøgningen an under Legater.


Udenlandske legater

Universitetet tilbyder forskellige legater til internationale studerende.

Universitetets legater


SU i udlandet

Det er muligt at tage din SU med til udlandet, hvis dit ophold enten er en del af din danske uddannelse, eller hvis du tager en hel bachelor eller kandidatuddannelse i udlandet, som er godkendt til SU.

Læs mere om SU i udlandet under Finansiering.


Udlandsstipendium

Hvis du er SU-berettiget (minimum et vist antal klip), kan du ansøge om udlandsstipendium til dine studier i udlandet. Udlandsstipendium administreres af SU-Styrelsen og SU-kontorerne på de danske institutioner. 

Læs mere om udlandsstipendium under Finansiering


Udlandsstudielån

Hvis du får udlandsstipendiet, har du ligeledes mulighed for at optage et udlandsstudielån til at dække den eventuelle difference, der er mellem dit udlandsstipendie og den undervisningsafgift, du skal betale for at læse på det udenlandske universitet.

Læs mere om udlandsstudielån under Finansiering.


 

 

 

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.