Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Hvordan søger jeg ind på Queensland University of Technology (QUT)?

Optagelseskrav
Engelskkrav
Studiestart
Sådan søger du
Ansøgningsgebyr
Ansøgningsfrister


Optagelseskrav

Study Abroad (Semesterophold)

Der er ingen faste optagelseskrav til universitetets Study Abroad-program eller sommerkurser. Universitetet kigger på den samlede samlede ansøgning, inklusive dine karakterudskrifter og/eller eksamensbeviser.
 

Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau
Top-up bacheloruddannelser


Optagelseskrav - Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau

Se punktet "Step 3" via linket ovenfor. 


Engelskkrav

Study Abroad (Semesterophold)

Uden sprogtest

Når du søger optagelse på universitetet gennem EDU, behøver du ikke tage en engelsk sprogtest, hvis du opfylder ét af følgende krav:

1. Du har bestået en gymnasieuddannelse inden for de sidste 5 år (ved studiestart) og fået et gennemsnit på mindst 7 i engelsk på A-niveau eller et gennemsnit på mindst 10 i engelsk på B-niveau på 7-trins skalaen.

2.  Du kan dokumentere, at du er blevet undervist på engelsk i mindst 1 år på fuld tid på akademisk niveau tilsvarende 60 ECTS

3. Er du studerende på Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, IT Universitetet, Danmarks Tekniske Universitet, Copenhagen Business School eller Syddansk Universitet, kan du opfylde engelskkravet ved at få dit universitet til at underskrive en særskilt formular. Denne vil du få adgang til, når du udfylder en ansøgningserklæring længere nede på siden her. 


Med sprogtest

Opfylder du ikke nogle af disse krav, skal du tage en engelsk sprogtest. Her kan du se, hvor mange points du skal have i din sprogtest.

Engelskkrav - Study Abroad

Hele uddannelser

Uden sprogtest

Du kan dokumentere, at du er blevet undervist på engelsk i mindst 1 år på fuld tid på akademisk niveau tilsvarende 60 ECTS

Med sprogtest

Engelskkrav - Hele uddannelser

For at finde engelskkravet for hele uddannelser skal du først vælge et fagområde (f.eks. "Business") og dernæst vælge det specifikke underområde, som du er interesseret i (f.eks. "Communication". Derfra skal du kigge under den enkelte uddannelse (f.eks. "Bachelor of Business - International") og kigge under "Requirements". 


Studiestart

Der er studiestart to gange om året (juli og februar) for de fleste programmer på universitetet.

Datoer – Alle programmer


Sådan søger du

Har du besluttet dig for at søge om optagelse på dette universitet? 

Hvis ja, skal du gøre følgende:

  1. Udfyld vores ansøgningserklæring online.
  2. Når du har udfyldt ansøgningserklæringen online, vil du først modtage en automatisk bekræftelse på, at vi har modtaget din ansøgningserklæring. 
  3. Derefter vil du, snarest muligt, blive kontaktet af din personlige vejleder hos EDU, der hjælper dig igennem ansøgningsprocessen til dette universitet. 

Vi anbefaler, at du kun udfylder én ansøgningserklæring, da optagelseschancerne er gode, hvis du opfylder optagelses- og engelskkravene. 98 % af vores studerende bliver optaget på deres ønskede universitet.

EDU’s hjælp er 100 % gratis – og uforpligtende.

OBS! Husk at tjekke fagmuligheder, optagelses- og engelskkrav inden du starter ansøgningsprocessen. Er du i tvivl, om du opfylder kravene, eller om universitetet har de faglige muligheder, du efterspørger, er du velkommen til at kontakte os på vejledning@edu-danmark.dk eller på 70 20 28 24, før du starter ansøgningsprocessen.​​​​​​​


Ansøgningsgebyr

Der er ikke ansøgningsgebyr for internationale ansøgere til universitetet.


Ansøgningsfrister

Ansøgningsfrister er forskellige for Study Abroad og hele uddannelser (se nedenfor).

Vi skal have modtaget din ansøgning og/eller alle påkrævede dokumenter senest fem arbejdsdage før fristen, hvis der er ansøgningsfrist på det program, du søger ind på. Ellers kan vi ikke garantere, at ansøgningen når frem før fristen.

Behandlingstiden for din ansøgning er cirka 6-8 uger, dog afhængigt af, hvilket program du søger ind på. Har du ikke hørt noget 8 uger efter, at universitetet har modtaget din ansøgning, kan du kontakte os. Så rykker vi dem gerne for svar på din ansøgning.
 

Study Abroad (semesterophold)

Ansøgningsfrist - Study Abroad (semesterophold)

Planlægningsprocessen af dit ophold afhænger af reglerne på din danske uddannelsesinstitution. Det er en god idé at gå i gang med planlægningen af dit ophold 6 til 12 måneder før studiestart, og at du sender din ansøgning til os mellem 4 til 6 måneder før studiestart. Så er der god tid til at få detaljerne på plads inden studiestart. Jo tidligere du søger, jo større sandsynlighed er der typisk for, at få de fag du ønsker. 

Forhåndsgodkendelse

Hvis dit Study Abroad-ophold skal indgå i din danske uddannelse, er det vigtigt at få undersøgt tidligt i processen, hvordan du får en forhåndsgodkendelse. Der kan være en frist for, hvornår du senest skal søge forhåndsgodkendelse på din danske uddannelsesinstitution. Dette hænger typisk sammen med fristen for at være tilmeldt fag på din danske uddannelsesinstitution.

Læs mere om forhåndsgodkendelse


 

Hele uddannelser på bachelor- og kandidatniveau

De fleste af universitetets programmer har ingen officielle ansøgningsfrister.

Vi anbefaler, at du går i gang med planlægningen af dit ophold 8 til 12 måneder før studiestart og du sender din ansøgning til os mellem 4 til 8 måneder før studiestart. På den måde har du tid til at få alle de detaljer på plads, der er i forbindelse med at tage en hel uddannelse i udlandet, heriblandt ansøgning om udlandsstipendium og SU.  

Du bør gå i gang med din ansøgning et år før studiestart, uanset om der er en ansøgningfrist eller ej. Det kan nemlig tage rigtig lang tid at søge om SU (og udlandsstipendium) til din uddannelse. Behandlingstiden hos de udenlandske universiteter er normalt ikke så lang, men SU-styrelsen har cirka 4 måneders behandlingstid på ansøgninger om SU og udlandsstipendium.
 


Kontakt vores vejledningsteam, så vi kan hjælpe dig til udlandet

EDU’s vejledning er gratis, og vores mål er at hjælpe dig trygt og sikkert gennem ansøgningsprocessen og til at få en god start på dit studieophold i udlandet.

Når du starter din ansøgning til et universitet, får du tilknyttet en personlig vejleder, der følger dig gennem hele processen før, under og efter dit ophold. Inden du søger til et specifikt universitet, får du hjælp af hele vores team, der alle selv har læst i udlandet.

Din vejleder til dette universitet er Christian Jacobsen.

Kontakt os på 70 20 28 24 eller på vejledning@edu-danmark.dk, så vi kan hjælpe dig med at realisere din studiedrøm.

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.